V75 Lördag 27 Augusti BERGSÅKER

SUNDSVALL OPEN TROT

 

Köp Travmasens tips till V86 och V75 varje vecka, som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 100:-/månad, 200:- för 3 månader, eller 600:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt!

 

 

ANDELSSPEL 

På V75  finns det möjlighet att köpa in sig i två olika andelsspel som jag har på V75-Tillsammans. Spelet lämnas in så sent som möjligt och alla med ATG-konto har möjlighet att delta. Följ dessa länkar för en möjlighet till nya miljoner:  

 

 

 

Hans G

HANS G:S KRÖNIKA

2016-08-25, Stjärnorna möts på V75 i Sundsvall på lördag

 

Efter en häftig kvalfylld onsdagskväll på Jägersro känns det spännande att rikta blickarna mot lördagens show på Bergsåker. Travfesten uppe i Sundsvall börjar ju för övrigt redan imorgon fredag kväll med V64. Den här helgen är proffsigt inarbetad under många år och framförallt lördagens V75-show lär med garanti bjuda på en ny folkfest.

Då möts landets bästa hästar både i miljonloppet Sundsvall Open Trot och SM för kallblod som belönar vinnaren med en kvarts miljon. Undrar om man inte kan skriva ut checkarna i de två loppen redan lördag morgon. Alla lopp skall köras, trav är som bekant trav, men attMånprinsen A.M. skulle förlora SM eller Nuncio torska Sundsvall Open från ledningen, det känns långsökt.

Vi skall snart bena ut de andra fem V75-avdelningarna, men första några ord om kvaldramatiken på Jägersro igår. En härligt ljummen sensommarkväll med hela fyraåringseliten på plats. Det blev sent innan krutröken skingrats. Sista kvalet till Stoderbytblev nämligen kraftigt fördröjt på grund av en olycka. Tävlingsdagen avslutades runt midnatt!

Vi fick se ett fyrverkeri av topprestationer samtidigt som det verkligen var klasskillnad på hästarna i många av kvalen. Readly Express joggade såklart hem sitt kval och går till Derbytsom mycket stor favorit. Viss spänning bjöds vi på då spårlottningen skickade ut honom till spår fem med hästar som Pajas Face och framförallt Isor Håleryd med spår invändigt.

Den där Isor Håleryd. Hur bra var han egentligen?. Isor tvingades till en stenhård öppning (1.10,5 första varvet), men försvarade sig ursinnigt och vann till slut lätt på 1.12,5/ 2640 meter. Kan han ge Readly Express en match i Derbyt söndagen den 4 september? Peter Untersteiner är såklart jättesugen att vinna sin första seger i Derbyt och i Isor Håleryd har han fått vapnet.

Bland stona är Timbal den klart lysande stjärnan i årgången. Den här underbara tjejen gjorde come-back efter flera månaders skadeuppehåll men var ändå suverän då hon trots ett tufft lopp vann lätt på 1.12,4. Helt klart bäst av de tolv stona som kvalade in till Derbystoet.Timbal förlorar inte finalen den 4 september. Det har Ni skriftligt på!

Och så var det det här med Månprinsen och Nuncio på lördag uppe i Sundsvall. Är det så lätt att dessa superstars bara vinner? Jag tror det, men det är ju ytterligare fem avdelningar att lösa. Här mina funderingar:

Avdelning 1: Problemen börjar redan i den första avdelningen där vi hittar flera hästar som redan blivit profiler. Favoritstrecken kommer att sitta på 1 Digital Yankee och 6 Alfa Lightoch det har jag egentligen inga synpunkter på, båda två kan vinna. Mitt första streck får dock utan minsta tvekan 7 Coolwater In som Ni minns att jag var inne på redan i Rättvik för några veckor sedan. Då blev det galopp i instängt läge 600 meter från mål, men nu är det läge för revansch. Springspår (voltstart!) och lång distans passar som handsken och tio procent på strecken torsdag morgon är tilltalande. Jag skriver nog en egen kupong med Coolwater Insom spik. Två hästar till måste nämnas. 9 Only Eyes Broline är Ulf Ohlssons val i loppet och10 Get A Winner var ju förkrossande bra senast på V75. Fem streck stänger definitivt loppet!

Avdelning 2: 10 Le Miracle blir sannolikt jättefavorit på strecken trots det dåliga utgångsläget och visst är det risk att han “bara” vinner. Men sviktade inte Le Miracle en aning då han åkte dit senast på Åby? Åtminstone tycker jag att han borde vunnit det där loppet. Vi garderar storfavoriten och det är lätt att hitta motbud som drar mycket mindre streck. 9 Cab Hornline har tjänat snabba pengar i regi Per Lennartsson och ännu har vi inte sett slutet. Caben är given. Robert Bergh har med tre hästar i loppet och vi streckar nog alla tre. Chefen kör själv 1 Digital Control som trivs i ledningen och ledningen tog han hand om redan i spårlottningen. Kihström kör 4 Picasso Sama som kommer till denna uppgift med lopp i kroppen och Jos Verbeck, belgaren Ni vet, får chansen bakom 5 Stall Warning. Luringen är 5 Serious Try. Kom ihåg att han var helt på topp och vann kval till Derbyt vid den här tiden förra året.

Avdelning 3: Det här vinner såklart Gunnar Melander med landets kallblodskung 5 Månprinsen A.M. Varför skulle han förlora? Förlusten senast i Finland finns det förklaringar till. Månprinsen mot sitt fjärde raka SM4 Odin Tabac är första reserv på turordningen för reservinträde om något skulle hända med Månprinsen, om han alltså skulle bli struken. Odin Tabac är nog bäst av resten tillsammans med 1 Hulte Magnus och 2 Mel Odin.

Avdelning 4:
 Ett lärlingslopp med enbart ston till start. 1 Backorder kände jag spontant för redan i söndags kväll. Hon har ett perfekt läge och toppkusk ombord. Ni kommer väl ihågBackorder från ruskvädret i Bollnäs då hon såg ut att gå mot seger på V75 trots ett tufft lopp när det tog tvärslut för henne kort före mål. Backorder får givetvis första strecket trots att hon säkert blir stor favorit. Det vimlar dock av tänkbara motbud och kom ihåg att det alltså handlar om ston och ett lärlingslopp. Mest meriterad är 13 Windy Ways som dock skall runda ett stort fält från tillägg. Bra kusk ombord dock, Frank Nilsson8 Part Two är en finsk topphäst som mött grymma kamrater på hemmaplan. Finskan är också tidig liksom 5 Whitma och 6 Joy Ribb. Det behövs nog fem-sex streck om man inte chansar på att favoriten bara är bäst.

Avdelning 5: Lägsta klassen och vidöppet, omgångens skrällopp. Det är till och med svårt att säga vem som blir favorit, men kanske ändå 2 Island Life som Adielsson imponerande vann med vid den här tidpunkten förra året. 11 M.T. Kingsize får också många anhängare medKihlström ombord, men läget förskräcker och hästen har inte vunnit på 16 försök. Då tror jag att 1 Shelby Glide är ett bättre bud liksom 3 Sallys Boy. Grundtanken är ändå att försöka få råd med att stänga igen det här loppet (helgardera) och hoppas på att en riktig kantboll trillar in. Alla elva hästarna kan vinna!

Avdelning 6: Världsartisten Nuncio drog innerspår och fick stallkamraten 2 Volsteadutvändigt. Tror någon att Nuncio bommar ledningen från ett sådant läge? Inte undertecknad iallafall och därmed borde saken vara klar. Nuncio leder Sundsvall Open runtom och hämtar enkelt en ny miljon i förstapris. Tror Ni på tomten är det bara att välja och vraka bland de övriga nio topphästarna. Sundsvall Open 2016 är ett fint lopp, men Nuncio är bara bäst!

Avdelning 7: En jämn avslutning över sprinterdistans. 4 Michelangelo Ås verkar bli storfavorit och han kan givetvis vinna, men det är ingen spik för mig. 1 Seedorf O.M.F. har läget och får många anhängare. Han kan vinna liksom såklart fyraåringen 8 Tobin Kronossom kan vara rent “klar” trots läget. Det här är en kanon, men spår åtta är iskallt. Där har Ni favorittrion, men roligare på strecken är 2 Special Promise och 10 King City. Speciellt den sistnämnde är jag sugen på. Denne toppsprinter har blivit lite bortglömd av de tidiga lirarna eftersom Kihlström valt att köra Tobin Kronos. Slutligen måste jag nämna 7 Pepe Di Jesolosom fortsätter att leverera varje gång. Goop ombord igen på lördag!

Derbyhelg på Jägersro nästa vecka. Jag laddar upp på hemmaplan men är såklart lite avundsjuk på Er som får vara på plats i Sundsvall. Ha en lyckosam och härlig helt önskar Er

Hans G
.

 

MÅNPRINSEN A.M. MÅL.JPG

Inför V75: "Han börjar fylla platsen efter Järvsöfaks"

Månprinsen A.M. har vunnit Svenskt Mästerskap tre år i följd men har en bra bit upp till gammelkungen Järvsöfaks tio inteckningar i loppet. 
- Han börjar fylla platsen efter Järvsöfaks lite grand. Det är så värdefullt för oss att ha en ny fixstjärna som dessutom är vacker som en tavla, säger kallblodsföreningen Sleipners ordförande Marita Arvidsson inför helgens SM-lopp i Sundsvall.

Gunnar Melander åkte dit med Månprinsen A.M. i Nordiskt Mästerskap för kallblod på Åland i den senaste starten där det blev en blytung resa på en för hästen opassande bana.
Dannerotränare stryker ett streck över den insatsen och menar att han kommer med en häst i toppform till lördagens SM-lopp på Bergsåker. 
- Jag är inte orolig för formen på något sätt, säger Gunnar Melander som inte finner någon anledning att inte se positivt på uppgiften i V75-3. 
Svenskt Mästerskap har körts sedan 1934. Året var 1999 då det rasslade till och en viss Järvsöfaks vann loppet för första gången. 
Det skulle bli nio segrar till. 2004 var kallblodskungen sjuk och Nordgubben stack emellan med en seger. I fem upplagor av SM efter det toppade Järvsöfaks igen innan hästen togs ur tävling och började avla på heltid.

Tipset till Månprinsen 
Marita Arvidsson är kallblodsföreningen Sleipners riksordförande. Hon gör som de flesta andra och tippar favoritseger i SM på lördag. 
- Jag tror att Gunnar Melander har någon som är bra och duger i det här sällskapet, säger hon skämtsamt. 
Ingen topp utan bredd brukar det heta. Marita Arvidsson, själv travamatör med licens i Årjäng med sex kallblod i träning, är nöjd med toppen. Samtidigt låter hon antyda att Månprinsen A.M. kanske har det lite för lätt ändå när han möter de svenskfödda.
- Det är viktigt att ha de riktigt stora stjärnorna. Men vi önskar oss så klart att vi i sporten kan bygga långsiktigt och få fler stjärnor som sticker ut positivt. Vi strävar efter att kunna matcha norrmännen som fram till nu i alla fall har haft en dubbelt så stor population födda kallblod varje år. Med fler hästar har man en bredare bas och en högre topp, säger Marita Arvidsson.

"Det normala är..."
Börje Andersson - intervjuare och medlem av tipsredaktionen på veckans V75-bana Bergsåker – minns SM-loppen på 1960-talen. 
- Ett tidigt minne var Solglänts seger 1963 med Arne Simonsson. Kvisslebrun vann fyra raka på 1960-talet, till ett jäkla jubel. 
Ska vi bortse ifrån att Månprinsen blev trött i den senaste starten och tro på ett fjärde raka SM-tecken?
- Hästen fick bett för tufft lopp och krigade det han kunde och blev väl helt enkelt mjölksyretrött. Han gjorde ändå ett kanonlopp men mötte några som var bra för dagen. Det normala är att Månprinsen vinner SM igen, säger Börje Andersson.
Vad är det ”onormala” i sammanhanget?
- Det är klart att det blir jättepengar om Månprinsen förlorar men det ska ändå mycket till. Om man till äventyrs ska måla upp någonting så är det att hästen nu har varit igång ända sedan i januari och tävlat. Gunnar har varit i Norge och Finland med honom och rest en hel del. Andra säsonger har han inte gjort årsdebut förrän i april, så det är ett litet annorlunda upplägg i år, slutar Börje Andersson.

 

940_v75hornan_nybrink.jpg

V75 med Nybrink

BERGSÅKER
Lördag 27 augusti
Start: 16.20

BÄSTA SPIKARNA
V75-3: 5 Månprinsen A.M.
V75-6: 1 Nuncio

LÅSET
V75-7: 2 Special Promise, 4 Michelangelo Ås, 7 Pepe di Jesolo, 8 Tobin Kronos och 10 King City

ROLIGA DRAGET
V75-1: 9 Only Eyes Broline

FAVORIT I FARA
V75-4: 1 Backorder

Nybrink analyserar

BERGSÅKER
Lördag 27 augusti
Start: 16.20

V75-1
Trodde på 9 Only Eyes Broline i V75-finalen senast och tänker inte ändra mig här, även om det sket sig senast. Han fick aldrig chansen och visade fortsatt bra form i ett rappt upplopp långt bakom vinnande Isor Håleryd. Får Ulf Ohlsson till styrningen lite bättre (inga fel senast, bara oflyt) kan Petri Salmelas femåring vissla ner allt. 12 Digital Engine har jag också på listan över hästar jag gärna spelar. Hans långspurt senast var stark och den dryga distansen är inget han rynkar på näsan åt. 1 Digital Yankee har ett namn som gör att det är svårt att veta vem han är. Hur som helst, läget, formen och kusken gör att jag knappt behöver undersöka den saken. 7 Coolwater In kommer från ett misslyckat skoryck och ska inte lastas för galoppen 500 kvar. Det är en bra häst. 4 Mr Jäger är i riktigt bra slag och ska absolut med som väldigt lite spelad.
Ranking A: 9,12 B: 1,7,4,6,10


V75-2
10 Le Miracle kan givetvis pinka på dem. Han är så bra och det är också lätt att fastna med blicken på honom och spika utan att ens tänka. Men jag vill ändå gardera och det handlar mycket om spåret, att han sannolikt ska fram i dödens varvet kvar och slå alla. Chansen att han fixar det är säkert 50 procent. Men han blir hårt spelad och med Månprinsen A.M. och Nuncio med i omgången ... vi måste gå emot/gardera, antingen det eller inte spela alls. Det senare är sällan ett alternativ för mig. 3 Above All Ås är det roliga draget. Han var vansinnigt bra utanpå ledaren senast och verkar vara på väg in i en ny formtopp. Spets blir det kanske inte, men sexåringen är inte så petig med positioner. 2 Victor A.U. är fin, snacka om hederspålle, medan 9 Cab Hornline får visa att han kan bära pengarna efter två snabba vinster på V75. 12 Ajlexes Cubano är megaskrällen. Ruskigt bra på slutet ju.
Ranking A: 10,3 B: 2,9,12,1,4


V75-3
Egentligen är det konstigt att jag ens tänker tanken att gardera 5 Månprinsen A.M. i Svenskt Mästerskap för kallblod. Jag var ett tag inne på att dubbla med enda hotet, 4 Odin Tabac. Det som gjorde att jag inte garderar är att Odin Tabac kommer från en tävlingspaus på tre månader och inte kan förväntas vara slipad för stordåd, vilket krävs för att ta skalpen av den bäste vi har. Månprinsen A.M. var inte bra senast på Åland, även om om han fick en mardrömsresa ute i spåren stora delar av loppet som dessutom innehöll Finlands bästa hästar. Gunnar Melander säger att den lösa banan inte alls passade och tar på sig förlusten. Jag köper bortförklaringen och spikar. Om han förlorar kommer jag klandra mig själv, ingen annan.
Ranking A: 5 B: 4


V75-4
Nästan omöjligt och jag fick råd med sex hästar – hade gärna lagt till ytterligare fyra enligt ranken. Men jag är ingen storspelare. 8 Part Two kan jag inte låta bli att ranka högst. Hon gick 1.10,5 sista 1000 ute i tredjespår utan rygg på Solvalla senast och var mycket bra. Läget? Inte bra, men någon – var det Johan Lindvall? – sa att just det spåret är bra i såna här lopp. 1 Backorder skulle kunna ta ledningen, även om hennes voltmeriter är snudd på obefintliga. Jag anar att hon inte kan svara 3 Gaia Sund den första biten och sen lever hon farligt. 13 Windy Ways borde rent teoretiskt runda alla, men det är svårare i praktiken. 7 Catwalk In duger i klassen och 9 Catch The Cash möter hästar hon klarar sig fint mot.
Ranking B: 8,13,1,7,9,3,4,2,10


V75-5
För att få lite slagkraft på systemet skjuter jag från halva plan och spikar Daniel Redéns 11 M.T.Kingsize. Jag vet att hästen aldrig vunnit och att bakspår är kasst på V75. Men jag gillade intrycket i comebacken där han utan kulor (kastrerad) travade i tredjespår utan rygg sista 900 och höll starkt. Har dessutom gett uppdraget till Örjan Kihlström och om det är någon som kan fixa och trixa och vinna från spår elva, är det han. Motståndet är inte dåligt och hästar som 2 Island Life3 Sallys Boy och 1 Shelby Glide avfärdas inte utan vidare. Men, som sagt, jag spikar där alla andra garderar och hoppas att det fungerar att vara kärringen mot strömmen. Här garderar alla andra tills ögonen går i kors.
Ranking A: 11 B: 2,3,1,6,7,10


V75-6
När en av världens bästa hästar drar spår ett bakom bilen, kommer från lätt vinst och körs av en kusk som inte vet hur man blir nervös. Då är det inte läge att leta vidare. 1 Nuncio vann Elitloppet och kommer att leda Sundsvall Open Trot från start till mål. Att stallkompisen 2 Volstead skulle jäklas och köra honom i sank/stänga in honom får andra fantisera om. Så dum är väl ingen? Inte Per Lennartsson i alla fall, han vet vad som gäller – täcka upp och hjälpa till och sen försöka bli tvåa. 9 On Track Piraten hade haft en pytteliten chans från framspår, men hur han ska komma åt Nuncio nu är svårt att säga. Smyga med och hoppas, är nog bästa taktiken. Ibland händer det.
Ranking A: 1 B: 9,3,2,7


V75-7
Vid första anblicken känns 4 Michelangelo Ås stenklar. Han vann efter vila senast, går framåt med loppet och tar ledningen. Ändå tvivlar jag. Var han så bra senast? Jag vill måla på lite och streckar fyra motbud. 8 Tobin Kronos sprang världsrekord senast och det är ju ett hyfsat formbesked. Hästen är läcker och även om läget avskräcker vet vi att i trav kan saker och ting ändra på sig. Kihlström får köra lite i början och kolla läget efter 300 meter. 10 King City är jättesnabb och får han vila på hanen till upploppet kan han explodera förbi. 7 Pepe di Jesolo gav Michelangelo Ås en match från dödens senast och det är förstås en merit nu. Goop upp är också ett plus, han får bra fart på Pepe. 2 Special Promise kan sitta i rygg på ledaren och är värd att nämna som skräll.
Ranking A: 4,8,10 B: 7,2,1,6


1140_nybrinks_200.jpg

NYBRINKS TVÅHUNDRING

Lopp 5 (V75-1)
Vinnare: 9 ONLY EYES BROLINE
9 Only Eyes Broline
spelade jag senast i V75-finalen, men då hade han inget flyt alls och drogs bakåt. I skymundan gick han vasst sista 200 långt bakom derbyhästen Isor Håleryd. Jag gillar Petri Salmelas spurtkanon och ger honom en ny chans. Tio gånger?

 

 V75-podden Systemet – lyssna på avsnitt 133

 

 

 

 

 

 

 


DAGENS VINNARE

Månprinsen A.M. (V75-3) har normalt ingen överman i SM då han slipper möta de bästa norska och finska hästarna. Bra chans knipa fjärde raka SM-titeln. M.T.Kingsize (V75-5) är en chansspik som faktiskt ännu aldrig har vunnit. Dock riktigt bra senast och känslan är att han verkligen står på tur. Dags nu? Nuncio (V75-6) behöver ingen närmare presentation och just det spikvalet kräver ingen motivering. Möter ruskigt bra motstånd men ändå läget som är värst emot?

DAGENS RYSARE

Den inledande avdelningen är kanske hela omgångens knepigaste lopp. Men passa bortlottade duon Hot Pride och Digital Engine som båda har formen helt på topp, trivs på den långa distansen och absolut kan slå till om det löser sig.

Above All Ås (V75-2) höll storstilat från dödens senast. Spetsar nu? Se upp!

Tips övriga lopp

Lopp 12: 3 Alvina Zonett – 2 Lady Sue Hammering – 7 Osbourne Cox. Outs: 10 Al E.Gador Zet

 

 

 

 

 

NUNCIO-MONTAGE-V1B.JPG

Inför V75: Kan innerspåret fälla Nuncio?

En världsstjärna som Nuncio ska naturligtvis ha jättechans att ta hem Sundsvall Open Trot på lördag.
Eller…kan spåret ställa till det?
Att det blev ett innerspår i miljonloppet ses av många som det enda lilla orosmolnet på hästens annars ljusblåa lördagshimmel.

Solvallatränaren Stefan ”Tarzan” Melanders Nuncio inkasserade ännu en miljon i Jubileumspokalen senast där supertravaren knep seger 33 i den 49:e starten.
Elitloppssegraren Nuncio har kallats "väsen" och "fenomen" och har aldrig varit sämre än trea trots att han stött på hårdast tänkbara motstånd i så gott som varje start. 
Stallet meddelar fortsatt form på den store favoriten i V75-6 på Bergsåker, tillika Sundsvall Open Trot.
Det handlar om folkets bank på V75 och även det givna singelstrecket för några av landets mest kända tipsexperter. 
Micke Nybrink ska stå i rutan i TV12 och TV4 på lördag och tror på favoritseger. 
- Nuncio måste vara en av världens tuffaste hästar och även om han drog spår ett – vilket kanske inte är optimalt - så drog han ju ändå en vinstlott i och med att On Track Piraten fick spår nio. Det är min spontana reaktion, utan för den skull inte dra alla slutsatser så här tidigt på veckan, säger Nybrink. 
Innerspåret för Nuncio?
- Melander kanske inte hade valt det frivilligt åt sin häst. Men det är ett jättebra spår och hästen är ju inte dålig ut. Senast öppnade han ju fort till exempel. Och så är det Örjan Kihlström från innerspåret - jag tror att han är bäst i Sverige på att köra därifrån. Oasis Bi är med och den är snabbare än Nuncio. Men Oasis Bi har några spår ut och jag blir inte ett dugg förvånad om Örjan bara svarar ledningen och vinner.

"Ingen sölkorv det här"
B-O Månsson, regional sportchef för travets Mittnorrland, är en annan som tror att innerspåret inte ska innebära några större bekymmer för favoriten.
- Det är klart att teoretiskt skulle han kunna bli fast. Tarzan hade nog hellre valt spår tio tror jag. Men det är ju så att Nuncio öppnar mycket snabbt. Det är ju ingen sölkorv det här. Nuncio blir naturligtvis svårslagen. Han är den normala tipsettan och jag tror Kihlström reder ut det. 
Några ord om loppet ni bjuder på?
- Det blev ett otroligt bra lopp och jag är jätteglad för sporten på lördag. Det många kanske inte inser att det är andra nio också är fantastiska hästar. Men eftersom Nuncio är så sjukt bra kommer de andra inte fram riktigt.

Inget större bråk
Stefan Berglund, redaktionschef på V75-Guiden får samma fråga - om Nuncio är en favorit i fara på grund av innerspåret. 
- Nej, jag tror inte att han förlorar den här gången heller. Nuncio har visat att han är snabb ut från innerspår. Jag tror inte att Oasis Bi och Volstead bråkar så mycket med honom heller i början utan båda vill nog bara ner i rygg på favoriten. Nuncio är nog snabbare än vad många tror från start, särskilt med Örjan i sulkyn. Jag tror ingen tar en längd och stallkamraten Volstead lär täcka upp för att sedan gå ner i rygg. Anna Mix var fantastiskt bra senast men det blir ju dryga spår fram igen, säger Stefan Berglund.

Bra spår i Sundsvall
Travexperten och TV4-profilen Anders Malmrot om Sundsvall Open Trot:
- Ett scenario är att Nuncio skulle bli instängd från spår ett. Men jag tror ju inte på det. Hästen är startsnabb, det har han visat i Elitloppet till exempel. Att ha innerspår på Bergsåker är också jättebra. Många banor har problem med sitt innerspår eftersom starten kommer ganska tidigt på rakan och att hästarna då får dålig fart från innern. Men Bergsåker har ett långt upplopp och bilen släpper senare. 
Spets och slut på Nuncio tror du?
- Jag tror att han håller ledningen och sedan får de andra köra om andrapriset. Det handlar om en av världens bästa hästar, om han inte rent av är den bäste, säger Malmrot.
Slutligen en check med stallet. Hur står det till med Nuncio? 
- Jo, allt är väl med hästen. Allt är normalt, säger stallets försteman Marcus Schön. Det känns ju alltid som att den här hästen är i form, om man säger så! Och med tanke på att han fick en hyfsad smygresa senast borde han vara lite mera explosiv den här gången. Troligtvis kommer han ”bara” att gå barfota fram den här gången (runt om senast) men jag tror inte att det har jättestor betydelse. Volstead var ruskigt bra senast och det känns som att någon av våra hästar kommer att ta ledningen. De utifrån är inte så startsnabba att de kan utmana, vad jag fått se och läsa mig till i alla fall. Så det ska kunna bli ett jäkligt bra lopp för våra två hästar.

 

 

Foto: Lars Jakobsson/Kanal75 / KANAL75 AB
 Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75 / KANAL75 AB

Sportchefen nöjd med Sundsvall Open Trot

Travmasen o Oskar J Andersson på Hästgalan 2016

Bergsåker 27 augusti 2016 _ Travfakta.pdf

 

GRATISPROGRAM
 
[counter]

Antal visningar sedan starten mars 2012

 

 

 

THOMAS UHRBERGS KRÖNIKA:

V75 i sista stund - Sundsvall 27 augusti 

Månprinsen AM och Nuncio är stora favoriter i V75 på Bergsåker – men finns det en risk att megastjärnorna förlorar ...? Jag, hästarnas tränare och landets expertis tror inte det. Nej, det här är de bästa spikarna på länge. 

Visst, Nuncio kan få problem från innerspåret om stallkamraten Volstead laddas och blir lika het som senast eller om Oasis Bi trycks av från spår sex av Björn Goop.

Fast jag tror att Nuncio och Örjan Kihlström tar hand om ledningen.

Visst, kallblod kan galoppera men Månprinsen AM är mycket stabil.

Visst, han blev riktigt trött senast och slutade oplacerad. Illavarslande?

Nej, det tycker inte jag. Månprinsen AM i normal författning tar hem sin fjärde raka SM-titel.

 

Högklassig sport

Bergsåkers V75:a är högklassig och det bjuds på flera bra lopp, där Sundsvall Open Trot med Elitlopps-vinnaren Nuncio är omgångens clou.

Lasse Lindbergs Minne för lärlingar känns spännande. Jag streckar sex av de 14 ekipagen och tycker att det ska räcka långt, men här kan det bli körning på alla händer.

Avslutande ”Silver”-loppet har ett par snackhästar till start. Michelangelo Ås och Tobin Kronos är experternas drag, men jag vill varna för Special Promise.

Och, en häst som slagit Nadal Broline i V75 är också given på kupongen. Jag tänker då på Seedorf OMF.

 

Skoj att få köra Derbyt

Jag kvalade in Zoko Lane åt B-tränaren Roger Persson från Halmstad i onsdags, det som tvåa bakom favoriten Ceasar Sisu.

Hästen var riktigt bra och var bara en halv längd efter vinnaren i mål, det på rekordtiden 1.12,8/2640a.

I Derbyt blir det tufft. Readly Express blir stor favorit före Isor Håleryd, men jag är inne på att Zoko Lane kan tjäna bra med pengar.

Stenhårt tempo hela vägen, en sargresa för oss, fritt in på upploppet – ja, då kan Zoko Lane avsluta vasst.

I övrigt; I fjol vann fyra hästar som stod mellan 1.07 och 4.28 i odds, fast trots det gav sju rätt på Bergsåker drygt 3,4 miljoner kronor.

Månprinsen och Nuncio är två givna singelstreck

V75-1: 1 Digital Yankee är en 4-åring under stark utveckling och han har rekordsänkt i två senaste loppen, det som tvåa bakom hästar som Palermo Broline och Isa Håleryd. Svårslagen vid spets och en spik på mitt lilla system, men han kan bli fast så på stora systemet streckas halva fältet.

V75-2: 10 Le Miracle är en segermaskin som blir svårstoppad, men 9 Cab Hornline har radat upp starka insatser på slutet och är en värdig motståndare. Tredjehäst i loppet blir en Robert Bergh-häst. Jag stod i valet och kvalet mellan 1 Digital Control och 4 Picasso Sama. Jag valde den sistnämnde.

V75-3: 5 Månprinsen AM har överlägsen kapacitet och Gunnar Melander är säkert revanschsugen för missen senast i NM på Åland, så han kommer inte att lämna något åt slumpen. Jag spikar givetvis.

V75-4: 1 Backorder agerade något märkligt senast, men hon trodde nog att det var klart. Svårslagen vid spets. 8 Part Two fick en tuff resa senast i tredjespår. Segerstrider  liksom 5 Whitma och 13 Windy Ways. Den sistnämnda har hög kapacitet och radar upp starka insatser i V75 utan att få vinna.

V75-5: 2 Island Life är nu nerstruken till spår 1 men det lär bli hård körning om ledningen då Ove A Lindqvist aviserat laddning med Castle Rose som nu är nerstruken två spår. Se upp med hittills segerlösa MT Kingsize. Han svarade för en toppinsats senast och har tänt till som valack.

V75-6: Nuncio kommer att bli mångas spik. Jag krånglar inte heller till det,då jag är helt inne på att Örjan Kihlström löser alla problem.

V75-7: 4 Michelangelo Ås radade upp segrar i våras och spelades hårt i ett tufft V75-lopp på Umåker där Daley Lovin vann. Tvåan Volstead, fyran Al Dente och oplacerade Michelangelo Ås var med i en hård spetsstrid med 1.06,5 första 500. Spetsar här? Fyra streck. 

Thomas system

V75-1: 1, 2, 6, 7, 9, 10, 12. Res: 8-11.

V75-2: 4, 9, 10. Res: 1-3

V75-3: 5 Månprinsen AM. Res: x-x

V75-4: 1, 2, 3, 5, 8, 13. Res: 7-4.

V75-5: 2, 10, 11. Res: 7-3.

V75-6: 1 Nuncio.. Res: 9-2.

V75-7: 1, 2, 4, 8. Res: 7-10.

Systemet är på 1512 rader och det kostar 756 kronor. Om man också singelstreckar nr 1 Digital Yankee i avd 1 blir det systemet på 216 rader och det kostar 108 kronor.

 

 

JOSEPH VERBEECK VINNARCIRKELN.JPG

Verbeeck kör On Track Piraten i Sundsvall Open Trot

On Track Piraten är klar för miljonloppet Sundsvall Open Trot. 
Världens bästa dalahäst kommer att köras av Jos Verbeeck. 
- Han var så nöjd med hästen senast och ville köra. Det är en jäkla driver, säger Hans R Strömberg till Trav365.

Nästkommande lördag avgörs Sundsvall Open Trot på Bergsåker med en miljon kronor i förstapris. Under fredagen blev det klart att On Track Piraten startar. Han gör det med den belgiske stjärnkusken Jos Verbeeck i sulkyn. Det var också Verbeeck som körde On Track Piraten till en andraplats i senaste starten som var i det belgiska storloppet Grand Prix de Wallonie. Andraplatsen var värd 400 000 kronor och On Track Piraten har nu sprungit in totalt 11,3 miljoner kronor. En som också är aktuell för Sundsvall Open Trot är självaste Nuncio men On Track Piratens tränare Hans R Strömberg ser ändå fram emot loppet med tillförsikt.
- Stämmer det för oss och det stämmer mindre bra för Nuncio, då kan han vinna, det tror jag, säger Strömberg till Trav365.

"Fantastiskt fin i jobb"
Rättvikstränaren är också nöjd med att Jos Verbeeck kommer till Bergsåker för att köra. Verbeeck har tidigare vunnit Sundsvall Open Trot med Remington Crown 1999.
- Han var så nöjd med hästen senast och ville köra. Han sa att han åker och kör den här hästen var som helst. Han är en jäkla driver och det kanske blir ett lite rivigare lopp däruppe, frågar sig Strömberg som under fredagen körde ett snabbjobb med sin stjärna.
– Han var fantastiskt fin. Jag blev själv överraskad, hur kan han vara så fin? Jag sa till dom i stallet att han känns finare än någonsin, och då har jag kört på den här rakbanan med honom en miljon gånger. Det är en otrolig häst, säger Hans R Strömberg till Trav365.