[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75 Lördag 27 maj SOLVALLA-Finaler

Köp Travmasens tips med ranking, kommentarer och förslag till V86 och V75 varje vecka, och som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 100:-/månad, 200:- för 3 månader, eller 600:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt! 

 

 

TIPSANDELAR SÄLJES!

På V75 (ordinarie V75)  finns det möjlighet att köpa in sig i två olika andelsspel som jag har på V75-Tillsammans. Spelet lämnas in så sent som möjligt och alla med ATG-konto har möjlighet att delta. Följ dessa länkar för en möjlighet till nya miljoner:  

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sin tidiga idéer inför lördagens V75.

Korsdragaren 27 maj.pdf

 

 

 

 

 

Vi har hittat en spik i Harper Hanovers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hansg.jpg

HANS G:S KRÖNIKA

2017-05-22 Elitloppet med makalösa V75-lopp både lördag och söndag

Elitloppet med makalösa V75-lopp både lördag och söndag

Efter att ha ägnat ett par tidiga morgontimmar åt att granska Solvallas 28 (!) lopp lördag och söndag kan jag bara konstatera. Det här blir häftigt, vilka race, vilken underbar helg vi kan se fram mot!

Igår söndag var jag faktiskt en sväng ut till Solvalla för att kolla Grand Slam. Som morfar och barnvakt till två barnbarn tog jag chansen att ge kidsen en första introduktion till travsportens underbara värld.

Tyvärr som vanligt alldeles för tomt på publikplatserna, men förberedelserna inför helgens publikinvasion var i full gång med bygge av extraläktare, uteserveringar, tält m.m. Det kommer med garanti att bli en makalös fest både lördag och söndag.

Solvalla tävlar ju som vanligt på onsdag då banan själv tar hand om hela V86-omgången och kör totalt elva lopp. På fredag lunch skickar man sedan iväg ytterligare tio lopp innan det brakar loss under helgen.

På lördag handlar det om V75 och totalt 13 lopp inklusive “Lilla Elitloppet”, Sweden Cup, som körs med tre uttagningslopp (sju hästar i varje lopp) och final. Sweden Cup ingår INTE i lördagens V75-omgång.

Första start på lördag redan klockan 12.40 då man börjar med försöken till Sweden Cup. Observera att lördagens V75-omgång därmed är framflyttad. Första V75-start äger rum redan klockan 14.30.

På söndag drar Solvalla sedan igång med första start redan klockan 10.20. Det handlar om tre förmiddagslopp innan hela arrangemanget som vanligt invigs under högtidliga former vid tolvtiden.

Första “riktiga” start på söndag sedan klockan 12.40 och då handlar det om Montéeliten. Tyvärr utan vår stora montéstjärna Sofia Adolfsson som blev utan häst sedan kretsen runt hennes stjärna Nantucket bestämt sig för att stå över.

Även på söndag inleds V75-omgången klockan 14.30 med de två elitloppsförsöken inlagda som V75 avdelning tre och fyra. Söndagens nionde och tionde lopp! Elitloppets final går som söndagens 14:e lopp och beräknas starta klockan 17.38.

Sedan är festen över för den här gången strax efter klockan sex med lopp 15. Ett jättefint lopp för lärlingseliten med 100.000 kronor till vinnaren. Inget dåligt lopp att avsluta med...

Helgens samtliga 28 lopp ligger ute på nätet, det är bara att gå in och njuta. Elitloppet fick ju som väntat till slut de två extra kryddor som behövdes för att fransmannen Bold Eagle inte skulle bli för ensam. Nu ställer “vi” upp med både Delicious U.S. och Nuncio, härligt!

Ok, jag vet. Det är 16 hästar med i Elitloppet, åtta i varje heat, men för min del skulle det vara en sensation om en tredje häst vann Elitloppet 2017.

Jag ser framför mig att Bold Eagle joggar hem det första kvalificeringsloppet medan Örjan Kihlström smyger fram Delicious U.S. till en finalplats genom att bli tvåa eller kanske trea. Vidare till final från första heatet även Resolve och Crusado Dela Noche.

I det andra försöket chockar Kihlström med att sända iväg Nuncio till ledningen. Timoko försöker utmana en bit men Björn Goop ger snabbt upp och nöjer sig med att åter ta en finalplats med Timoko. Sedan vinner såklart Nuncio heatet lätt och tar med sig till final även Propulsion och Twister Bi.

I finalen väljer Kihlström att köra Nuncio medan tränare Daniel Redén trevligt nog sätter upp John D Campbell på Delicious U.S. Vem som sedan vinner Elitloppet 2017 tänker jag vänta med att tala om för Er till torsdag morgon!

Hoppas att många av Er som läser den här lilla spalten hade glädje att min kraftiga varning för Workout Wonder i torsdags i förra veckan. 45.000 för sju rätt på V75 i lördags i Gävle får betraktas som väldigt bra betalt för en rad där enprocentaren (!) Workout Wonder var den enda överraskningen.

Knappt slagen i Gävle var Wild Honey som istället för att starta i Elitloppet på söndag går ut som en av lördagens bästa vinnare. Wild Honey förlorar INTE V75 avdelning ett på lördag!.

En annan som jag spontant tror “bara” vinner på lördag är Dragster som fick ett bra läge i Bronsfinalen, V75 avdelning sex. Jag kan lova Er att Roger Malmqvist har laddat Dragster för den här uppgiften.

Sedan är det väl mycket som talar för att Björn Goop vinner styrkeprovet Harper Hanovers lopp med Sauveur. Miljonloppet Harpers som avslutar lördagens V75-omgång, som det skall bli ett sant nöje att få presentera för Er på torsdag.

 

Travmasen o Årets kusk 2016 på väg ner på Hästgalan 2017

Gävle 20 maj 2017 Travfakta.pdf

 

V75_Gävle.pdf

 

 

 

 

SVANTE BÅTH:

  • Upstream: (Lopp 6) Var jättefin vid segern senast och det var en prestation som jag har väntat på. Nu hoppas jag att det lossnar på allvar för kapacitet har han som räcker en bit. Läget här passar bra då han kan öppna snabbt men om det räcker för att hålla upp ledningen är jag osäker på. Givetvis skulle det underlätta om han kan köras i spets men jag tycker även att han ska räknas bakifrån. Tanken var att han skulle ha gått barfota runt om senast men eftersom han hade springspår ändrade jag mig då och behöll bakskorna på. Den här gången blir det dock barfota runt om för första gången. Uppdaterad onsdag: Vi kommer att värma Upstream i jänkarvagn och ta beslut efter värmningen om det är aktuellt för loppet i samråd med Åke.
  • National Prince: (Lopp 6) Felade bort sig i sista sväng senast då det gick som snabbast samtidigt som han började bli trött. Han kändes annars lika bra som vanligt och jag räknar med att formen är fortsatt på topp. Erik får själv bestämma taktiken men han är snabb ut om vi väljer att prova. Oavsett resa så ska han räknas och jag tycker att han är ett givet streck. Inga ändringar, barfota runt om.
  • Sugarmakesmecrazy: (Lopp 10) Får godkänt för insatsen senast även om jag tycker att han skulle ha varit trea för att få överbetyg. Formen ska bli allt bättre men läget här drar ned alla förhoppningar. Vi får försöka hitta en vettig position härifrån och i så fall kan vi kanske få med oss en fin slant hem. Vi provar ett norskt huvudlag den här gången, inga andra ändringar, barfota runt om och jänkarvagn.

 

 

NILSNORELIUS_HIMMEL.JPG

Inför V75 (lördag): Grinig start på drömhelgen

I över 40 år har Säffle-amatören Nils Norelius hållit på med hästar. 
Nu står han där och ska förverkliga en dröm: en start under elitloppshelgen. 
Barkevious Mingo hade nog varit favorit i bronsfinalen i V75 på lördagen med ett bättre läge. 
- En blev ju lite grinig av spåret vi fick - men vi hoppas en del ändå.

Vi är inne i julaftonsveckan för travälskarna. 
Elitloppshelgen drar igång på fredagen med tävlingar på Solvalla. På söndagen drabbar några av världens bästa hästar samman i Elitloppet och på lördagen vankas i vanlig ordning V75-finaler med bland annat stayerloppet Harper Hanovers lopp på kupongen.
V75-6 är finalen i bronsdivisionen. Ett lopp Nils Norelius med licens på Åmålstravet tänkt på sedan i vintras.
- Det är ingen hemlighet att jag siktat på den här bronsfinalen en längre tid. Det har varit en dröm i livet att få vara med under en elitloppshelg med någon av mina hästar. Nu är vi där och ska göra det bästa av den här dagen, säger amatören från Säffle.

Formkurvan rakt uppåt
Barkevious Mingo hittade tokformen i år som sexåring och ser ut att ha kapacitet som kan räcka ända upp i gulddivisionen.
Två övertygande segrar i bronsdivisionen har det blivit under året tillsammans med kusken. Carl Johan Jepson. En i januari och en i slutet av april. 
På Åbytravet sprang Barkevious Mingo helt enkelt ifrån konkurrenterna av ren glädje efter ett lopp i ledningen.

"Bra genomkörare"
För snart två veckor sedan genrepade hästen med seger i ett vardagslopp på Rommetravet.
- Jag tror att det blev en bra genomkörare på Romme. Han fick kämpa för segern där också men gjorde ett bra lopp i vanlig vagn och med skor på fötterna. Det låter lite konstigt att säga det men han är en kämpe som varit form i nästan i två års tid. Någon gång viker den men faktum är att han bara blivit bättre och bättre. Jag faktiskt att det ska vara näst intill toppform på lördag, säger Nils Norelius.

VM-guldet gladde
Ända sedan 1970-talet har det handlat om hästar på fritiden för gemytlige Norelius. 
Surprise Dust var en travare i hans träning född 1995 som vann elva lopp – däribland V75 och tröstfinalen i Svenskt Travkriterium. 761 000 kronor intjänat. 
- Men den här jag har nu - ja, han är förstås värst. Det var inget kul att se att han fick spår elva när listorna kom där på söndagskvällen. En blev ju lite grinigare om man säger så. Det löste sig med att Sverige vann i hockey-VM senare på kvällen och då lättade det lite! säger han och drar på ett av sina många skratt.

Vågar inte för hjärtat
Nils Norelius tar hand om träningsjobben men överlåter det mesta under tävlingsdagarna på kusken Carl Johan Jepson. 
- Matteus (tv-reporter) har propsat en längre tid på att jag ska värma själv om det skulle bli start den här elitloppshelgen. Men det gör jag inte. Jag har lite problem med hjärtat och så där och det kan bli lite för mycket av det goda, säger Nils Norelius på sin breda värmländska. 
Amatören med licens på Åmålstravet tar det i sin egen takt. Frun Else-Marie Norelius och hästens delägare Aleksei Milteshenko hänger med i bilen på lördag.
- Det hinner säkert bli tillräckligt spännande från stallbacken.
Ni lär dra på er många ”sympatistreck” på V75. Vad säger du till spelarna?
- Vi ligger lite lågt nu med det här spåret. Han kan vinna men det blir lite svårare nu. Vi tar i alla fall alla chanser och tar av honom alla skorna och sätter på jänkarvagn. En av de som gör tipsen ringde och pratade om att det troligen skulle bli körning där framme och det är vårt hopp. Skulle många köra om ledningen kan det lösa sig om fältet dras isär och han kommer fram lättare. För hästen är ju väldigt kvick ut själv, säger Säffle-amatören, och tillägger:
- Nu är vi med på Solvalla och bara det är en stor sak.