[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75 Lördag 22 April Umåker

Travmasen är på semester och tillbaka måndag 24 april

 

Köp Travmasens tips med ranking, kommentarer och förslag till V86 och V75 varje vecka, och som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 100:-/månad, 200:- för 3 månader, eller 600:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt! 

 

TIPSANDELAR SÄLJES!

På V75 (ordinarie V75)  finns det möjlighet att köpa in sig i två olika andelsspel som jag har på V75-Tillsammans. Spelet lämnas in så sent som möjligt och alla med ATG-konto har möjlighet att delta. Följ dessa länkar för en möjlighet till nya miljoner:  

 
 

 

 

 

 

V75 - KORSDRAGAREN MED ERLAND

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sin tidiga idéer inför söndagens V75.

Korsdragaren 22 april.pdf

 

hansg.jpg

HANS G:S KRÖNIKA

2017-04-20 V75-fest med topplopp hela helgen i björkarnas stad

Umeå är en stad som jag alltid gillat skarpt. Den här helgen i april såg man alltid fram mot, resan till Umeå med fina lopp på Umåker fredag kväll och sedan V75-festen på lördagen.

Snacka om att jag har många fina minnen från besöken i björkarnas stad. Och visst är det så att väldigt många profiler inom travsporten kommer från Umeå. Förutom att jag själv har den stora glädjen och stoltheten att få dela mitt liv med en Umejänta...

En gång i tiden övertalade Anders Lindqvist mig att åka upp och vara konferencier för en tränarmatch på Umåker. Det var då jag hörde Johan Edlund referera travlopp för första gången. Vilken kille, han kunde (och kan!) referera!

Måste då naturligtvis även nämna Carina Axroth, en annan av mina favoriter. Jag skulle bli mycket besviken om vi inte får höra Carinas underbara speakerröst under helgen. Lika självklart som att Robert Karlsson kommer att referera loppen som vara han kan. Men Robert är väl från Piteå, eller...

Andra profiler från Umeå som jag spontant tänker på är Solvallas speaker Anders Fredriksson, Färjestads sportchef Johan Amsköld, journalisterna Stig Lindmark och Mikael Wikner och bland travtränarna såklart Anders Lindqvist och Marcus Lindgren, som båda av någon anledning hamnade i Halmstad.

Ni får förlåta mig om jag blev lite nostalgisk - och spontan. Självklart finns det massor av andra kända personer som jag borde ha kommit på, men en sista måste jag nämna, en man som hedras med ett eget minneslopp på lördag. Berth Johansson!

För min egen del betydde det väldigt mycket att Berth vann Derbyt på Jägersro 1985 med Big Spender, det Derby som vi i marknadsföringen kallade “Dunderderbyt”. Det var mitt andra år som sportchef på Jägersro och Berth hjälpte mig verkligen att lyfta Derbyt genom sin sagolika seger.

Dunderderbyt, det glömmer vi aldrig. Tack Berth!

Våren är visserligen försenad i år, men Ni kan ändå vara helt säkra på att Umåker under helgen kommer att vara pyntat med nyutslagna björkar. Sedan är det som vanligt vår sak att hitta vinnarna.

Det finns ett par brakfavoriter på lördag, men för min del har jag slutat prata om att det ser lätt ut. Trav är aldrig lätt! Titta på V86 igår då ingen hittade alla rätt trots att ett par riktigt stora favoriter vann. Jackpot på V86 nästa onsdag med chans till 12 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Inför sista avdelningen igår fanns det bara kvar två kuponger med chans till åtta rätt. Ett mindre system med floppande storfavoriten Hillustrious som spik och ett större system med streck för tre hästar (förutom favoriten även Star Adviser Joli och Seedorf O.M.F.). Men dom var aldrig riktigt nära...

På lördag har vi att ta ställning till storfavoriter som Månprinsen A.M., Propulsion, Global Trust och Tobin Kronos. Vinner alla dom fyra kan jag lugnt utlova en jackpot till nästa veckas Olympiatrav på Åby. Men gör dom verkligen det?

Här min lösning på hur vi skall komma åt en del av miljonerna.

Avdelning 1: Jämnt streckat mellan framförallt 10 Malkin och 6 Mellby Diamant i detta voltstartslopp över 2640 meter. Bakom dom två favoriterna väldigt jämnt streckat mellan fem-sex hästar, samtliga streckade under tio procent. För min egen del tycker jag att det är lite av klassblandning i det här loppet och kommer inte att sprida för mycket av mina streck. Malkin och Mellby Diamant är givna, men sedan tycker jag att det räcker med att fylla på med 9 Coffie U.N.G.. Den sistnämnde får till och med min första markering. Coffies galopp senast på Jägersro betraktar vi som ett olycksfall i arbetet. Skall jag nämna två hästar till måste det bli fyraåriga stoet 2 Guinea Boko och 5 Kalanchoe P.R. Den senare har gått bra i tre starter hos ny tränare och Guinea Boko kan vara en häst som duger bland de bästa i årgången. Fem streck stänger definitivt loppet!

Avdelning 2: Det finns egentligen bara två anledningar att gardera 10 Månprinsen A.M. Den första är såklart att Månprinsen åter blir omgångens största favorit och att det alltså är bra “spelvärde” på flera vassa konkurrenter. Den andra anledningen är att kusken Gunnar Melander åter kan få för sig att välja ett defensivt upplägg med loppets bästa häst. Det kanske han inte har råd med när det handlar om sprinterdistans. Nu skall Ni veta att Månprinsen vann det här loppet suveränt både 2014 och 2015 ((avstod förra året) varför Melander verkligen har klart för sig hur man skall bära sig åt. Min rekommendation alltså – spika Månprinsen! Funderar Ni på att gardera loppet handlar det om streck för urläckre norrmannen 5 Myr Faksen, 4 Tangen Haap som såg makalöst fin ut i årsdebuten (konstig galopp senast då han mötte norska eliten), samt årsdebuterande svenska mästaren 11 Odin Tabac. Spik eller fyra streck!

Avdelning 3: Sista chansen att kvala in till Olympiatravet och 7 Propulsion är storfavorit till att ta den platsen. Hur gör Örjan Kihlström med Propulsion från ett besvärligt sjundespår? Uppriktigt sagt tror jag inte att det har någon betydelse. Skickar Örjan iväg Propulsion från start sitter han i ledningen senast efter 500 meter och “bara” vinner. Väljer han ett defensivt upplägg, alltså att köra bakifrån. Då tror jag att vinner ändå! Vem skall slå Propulsion? 3 Fire To The Rain tar liksom senast ledningen och kan bli tvåa på det. 8 Poochai var bara sådär senast och har dessutom sämsta läget, han blir tvåa eller trea. Nej skall någon slå Propulsion så tror jag att det är 5 Nahar som vissa dagar kan “allt”. Mitt råd – spika Propulsion!

Avdelning 4: 3 Global Trust verkar bli brakfavorit i det här loppet för lägsta klassen. Det handlar om en fin fyraåring som vunnit hälften av sina sex starter och som imponerade i årsdebuten. Dock en favorit som jag gärna synar. Global Trust är ute på sin första långresa och övernattar för första gången. Den här favoriten går att fälla. Jag utnämner lugnt det här loppet till veckans helgardering. Lita på att många av konkurenterna laddats i stugorna för just det här loppet! För Er som inte har den sortens börs, alltså inte har råd att helgardera loppet, vill jag som givna streck nämna i tur och ordning 7 Floyd P.Boko, 2 Vic De Luxe, 9 Mr Dream Coktail, 11 Mellby Entré och 10 Orlando Triss. Därmed har jag nämnt halva fältet. Lika bra att helgardera!

Avdelning 5: Top 7 och riktigt lurigt. Sju hästar är precis det minsta som man måste strecka här. 3 Pointillist lär vara favorit på strecken när startskottet går på lördag och från ett perfekt startspår är han given liksom två andra som haft tur i spårlottningen. För 1 Fighting Bax kan läget förstås bli en fälla då han inte är speciellt kvick från början. Bättre då för 4 Mellby Dealer som får riktigt vass kusk i sulkyn på lördag. 9 Cut Him Some Slack är en läcker typ som fick ett perfekt smygläge och måste streckas liksom 10 Sheriff Bi som dock hade varit gynnad av ett startspår i första ledet bakom startbilen. Sheriffen har dock varit riktigt bra vid två raka segrar och gör säkert inte resan för nöjes skull. Dit även med fine 8 Truffetto Jet (ny hos tränare Salmela!) och 12 Pokemon Ås så klarar Ni Er en bra bit.

Rank Top 7: 3 – 4 – 9 – 1 – 10 – 8 – 12

Avdelning 6: Jättefint lopp trots att bara åtta femåringar känt sig kallade till Berth Johanssons Minneslopp. 5 Tobin Kronos verkar bli brakfavorit och skall givetvis med på alla kuponger. Årsdebuten klarade Tobin av med bravur och sänder Kihlström till ledningen vill jag se den som slår honom. Jag vill dock strecka två hästar till i det här loppet. 7 Crusado Dela Noche är ju en kanon som här inleder en säsong som kan föra in honom i den absoluta eliten. En av lördagens mest spännande hästar! Tredje strecket får 8 In Vain Sund som säkert kommer att köras på chans av Adielsson. In Vain Sund som gjorde det finfint i Frankrike i vinter fick stanna i stallet senast på grund av snöstormen, men kommer med garanti laddad till den här uppgiften. Tre streck stänger definitivt loppet!

Avdelning 7: Hoppas att Ni har sparat en del streck till den svåra avslutningen, en finfin Silverdivision över 2640 meter. Loppet kan vinnas av sex hästar. Robert Bergh blir säkert favorit med 4 Digital Archive och han är såklart tidig. Första strecket dock till 8 Zenit Brick som trivs ypperligt med Adielsson. Lita på att det blir ett offensivt upplägg. Tredje strecket till starke 7 Västerbo Hard Cash som tidigare har tävlat utmärkt med samma kusk ombord. En annan som gillar distansen och som dessutom är lägesgynnad är formtoppade 3 Nakoda Goj. Han vann övertygande senast och det gjorde även 12 Premier Kronos i sin årsdebut. Kan Ni höra hur det låter när skelleftehästen åter blåser till dom sista biten...Min sjätte och sista markering får 6 Spitcam Jubb som är ledaren att slå, dessutom behagligt bortglömd av de tidiga lirarna.

Lyckliga Ni som får vara på plats i Umeå under helgen. Själv avnjuter jag showen på hemmaplan, men, var Ni än råkar invänta våren.

Ha en härlig och lyckosam helg önskar Er

Hans G.

 

 

 

Daniel Berglund
21 april 2017 kl. 15:43

Spelkrönika V75 Umåker 22/4: Form mot klass i klent Olympiakval och där finns inte bästa spiken

Härligt att få tippa lite trav igen efter någon veckas semester och det var tur…

 

 

 

Andersson: V75-analyser

UMÅKER
Lördag 22 april
Start: 16.20

V75-1
10 Malkin har varit oerhört bra på sistone och om han orkar fortsätta på det sättet så blir han svårstoppad. 6 Mellby Diamant borde hamna fint till härifrån och ska räknas tidigt och 9 Coffie U.N.G. spurtar förbi många med minsta lilla klaff. 
Ranking A: 10,6 B 9,2,1,11,5

V75-2
10 Månprinsen A.M. är ett av de bästa kallbloden som finns och vinner ifall det inte strular från läget över den korta distansen. 4 Tangen Haap är den givna utmanaren med barfotabalans och troligen helstängt huvudlag! 11 Odin Tabac återkommer efter långt uppehåll och behöver troligen lopp i kroppen. 
Ranking A: 10,4 B 11,5,6,2,1

V75-3
7 Propulsion är en väldigt bra häst och brukar möta värre motstånd än detta. Trots ett par månaders tävlingsuppehåll så bör han lösa den här uppgiften, spik! 3 Fire to the Rain höll bra efter en snabb öppning senast och 5 Nahar är alltid farlig att nonchalera. 
Ranking A: 7 B: 3,5,8,1,6

V75-4
3 Global Trust är en väldigt talangfull häst och ifall han hanterar långresan på rätt sätt så har han bra segerchans. 2 Vic de Luxe gick riktigt bra senast och har återfunnit toppformen. Intressant skräll med barfota runt om! 7 Floyd P. Boko utvecklas för varje start och är kvick iväg. 
Ranking A: 3,2 B: 7,9,10,8

V75-5
3 Pointillist är startsnabb och gjorde det bra vid segern senast, leder länge om tempot blir vettigt. 4 Mellby Dealer var riktigt vass senast från spets och bör sluta långt framme igen och 8 Tuffetto Jet tränar riktigt starkt inför sin debut i ny regi. 12 Pokemon Ås kan flyga förbi samtliga om hårt tempo. 
Ranking A: 3,4 B: 8,12,1,12,11

V75-6
5 Tobin Kronos vann på bra sätt efter uppehåll senast men riskerar dödens nu och bör garderas. 7 Cruzado dela Noche är en topphäst i årsdebut och 8 In Vain Sund måste också streckas på sin fina kapacitet. 
Ranking A: 5,7 B: 8,3,4,6

V75-7 
8 Zenit Brick avslutade rejält i V75-finalen senast och har formen på topp. Klarar distansen utan problem och jag tror på seger och spikar! 4 Digital Archive är en tuffing som trivs med förutsättningarna och 6 Spitcam Jubb lär köras offensivt som vanligt och kan sätta fart på tillställningen. . 
Ranking A: 8 B: 4,6,2,7,3Travmasen o Årets kusk 2016 på väg ner på Hästgalan 2017

Umåker 22 april 2017 Travfakta.pdf (1)

 

V75.pdf

 

 

 

 

 

VASS ELLER KASS:

 

MICAELBROBERG.JPG

Inför V75: Tandläkarbesök och skoryck

Hallå där, Micael Broberg… 
…tränare till Spitcam Jubb som tillhör segeraspiranterna i silverdivisionen (V75-6) på Umåker på lördag.

Hästen har inte startat på två månader, varför?
- Han var inte frisk i sin senaste start och är åtgärdad efter det. Dessutom har vi fixat tänderna på honom. Sedan har vi laddat som tusan för det här loppet.
Vad innebär det att du fixat tänderna på honom?
- Att han springer rakare. Han har haft problem med munnen från och till och tidigare har vi slipat tänderna. Men den här gången fick hästen bedövning så att han kunde få en mer grundlig behandling och det verkar ha gjort gott.
Känns han annorlunda efteråt?
- Ja, han hänger inte alls lika mycket på en töm. I senaste jobbet sprang han spikrakt utan någonting på huvudet. Det innebär att jag kan välja vilket huvudlag jag vill på lördag.
Vad väljer du då?
- Det får vi se efter värmningen. Tidigare har han gått med olika typer av stängt där han sett lite mer åt höger. Men nu kanske det blir ett vanligt helstängt huvudlag. Huvudsaken är att hästen inte bryter och det gör han inte nu.
Påverkar det startsnabbheten?
- Nej, han brukar vara lika snabb oavsett huvudlag. Startsnabbheten hänger på hur han sätter hovarna bakom bilen, det brukar Kaj (Widell, kusk) säga i alla fall. Däremot ska han tävla barfota runt om den här gången och det brukar göra honom rappare.
Vad innebär det för prestationen?
- Själv kan jag inte svara på det eftersom jag aldrig kört honom utan skor. Men enligt Kaj är han mycket bättre utan skor. Det innebär också att vi kan ta bort alla skydd på benen, precis som då han tävlade barfota i fjol.
Hur är formen?
- Riktigt bra. Han är rejält trimmad. Jag har kört ett banjobb på 1.15/1 600 och då pullade han över mål. Sedan körde jag ett vansinnigt hårt heatjobb i skogen. Jag törs lova att det inte är många hästar i det här loppet som stått pall för ett sådant pass, men han klarade det utmärkt.
Hur ofta kör du sådana jobb inför en start?
- Det är väldigt sällan. Jag gjorde det inför V75-vinsten i höstas och inför finalen starten efter. Han brukar svara bra på det.
Jämför formen med de två vinsterna i början på året…
- Han är i mycket bättre form nu. Men helt på topp ska han inte vara förrän i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen.
Vad tycker du om uppgiften på lördag?
- Han tillhör de tre-fyra bästa i loppet och jag är nöjd med startspåret. Skulle det bli en strykning innanför blir jag ännu nöjdare. 
Kan du avslöja taktiken?
- Ja, det blir full laddning mot ledningen. Jag kan inte lova att han kommer dit direkt, men han tål att köras länge om spets och ändå stå till mål. Skulle han få svar är jag ganska säker på att han knäcker ledaren, men då kan det alltid dyka upp någon annan till slut. Men sammantaget tycker jag att han är ett tidigt segerbud.
Blir det några andra ändringar förutom barfota och huvudlag?
- Han tävlade med Ghost-vagn senast så det är ingen ändring, men det är en ändring mot vinsterna då han gick med vanlig sulky. Han har bara sprungit i Ghosten ett par gånger och inte fått till det ännu, men det har funnits förklaringar och jag tycker att han travar mycket bättre i den så jag hoppas att det blir full utdelning nu.

 

 

TANGEN+HAAP+DEF+2.JPG

Inför V75: Tangen Haap redo för rejäl rekordsänkning

Att Tangen Haap har en vinnarskalle finns det inga tvivel kring. Det vittnar 25 segrar på 50 starter om.
På lördagen är det dags för den åttaårige kallblodshingsten att mäta sina krafter mot det tuffaste motståndet han stött på hittills.
Men det är inte det som tränare Björn Karlsson ser fram emot mest.
- Jag ser verkligen fram emot att trycka av honom. För jag inbillar mig att han kan springa jäkligt fort över den här distansen. En låg 1.20-tid.

Det är inte bara det sista uttagningsloppet till Olympiatravet på menyn när Umåker bjuder på V75-tävlingar. Det är även sista chansen för kallblodseliten att testa på förutsättningarna som gäller i prestigefyllda Elitkampen om en dryg månad, det vill säga kort distans med bilstart.
Startfältet innehåller bland annat stjärnan Månprinsen A.M., som vann V75-lopp så sent som i söndags, Odin Tabac, fjolårets SM-vinnare som gör årsdebut, samt en uppstickare i form av Tangen Haap, som ska mäta sina krafter mot de riktiga kallblodstopparna för första gången.
- Jag är faktiskt inte förväntansfull för att möta Månprinsen och Odin Tabac, jag har inte lagt så mycket vikt vid det över huvud taget. Det jag verkligen ser fram emot är att trycka av honom och se hur fort det kan gå. För jag inbillar mig att han kan springa jäkligt fort över den här distansen.

Bestämmer huvudlag efter värmningen
Bortsett från hans första start i livet, som slutade med galopp, var årsdebuten 14 mars Tangen Haaps första lopp över kort distans. Trots det tror tränare Karlsson att just kort distans kan komma att bli hans bästa.
- Han har visat sån otroligt fin styrka genom hela karriären och när farten nu finns där tror jag att kort distans kan komma att bli hans bästa. Vi körde barfota runt om två gånger förra året, han var väldigt duktig båda gångerna och han blir framför allt kvickare när han tävlar barfota.
- Hästen har varit väldigt tacksam på det sättet att vi har kunnat spara flera olika växlar. Jag har haft en plan på att köra med helstängt huvudlag på lördag, men han var så himla laddad i intervallerna så jag tror inte det kommer att gå. Det skulle i så fall vara första gången, men det troliga är att vi fortsätter med öppet huvudlag. Det slutgiltiga beslutet fattas efter värmningen.
Vad hände i den senaste starten?
- Han blev alldeles för laddad efter 400 meter när han fick en häst på utsidan och började tävla mot den, då kan han bli lite tjurig. Då tar han i och bryr sig inte så mycket om att det finns hästar framför och det slutade med galopp.
- Hästen har alltid haft lite vassa tendenser i sig, men har varit trög och flegmatisk i loppen eftersom vi har tagit det lugnt med honom. Men under vintern har jag tryckt till honom i träningen på ett annat sätt, för att han ska kunna ta ytterligare ett steg i utvecklingen, så nu har hans vassa tendenser börjat visa sig.

Elitkampen är målet
Vad har du tänkt kring taktiken den här gången?
- Jag har tänkt köra så fort det går, så länge det går. Vi har alltid tagit honom lugnt från start och kört till slut, det har varit en medveten taktik och nu blir första gången som vi laddar från start. Jag tror han kommer visa upp en betydligt bättre startsnabbhet.
Hur fort tror du han kan springa?
- Om banan är bra tror jag han kan gå en låg 1.20-tid. Han har avslutat lopp i den farten de sista 1 200 metrarna ute i spåren bland annat.
Siktar ni mot Elitkampen?
- Ja, vi siktar dit och tanken är att det här är sista starten innan dess.
Det börjar närma sig din 30-årsdag. Kan Tangen Haap fixa en tidig födelsedagspresent på lördag?
- Ja, jag hoppas det. Annars skulle det vara ännu bättre med en present i efterskott sista helgen i maj, säger Björn Karlsson och skrattar.

 

 

Propulsion i en värmning

Inför V75: Redén rikligt representerad på Umåker

Det är mycket Daniel Redén för dagen. Och på lördag ser Solvalla-tränaren ut att kunna…

 21 april 2017 kl. 08:07