V75 Lördag 21 Januari FÄRJESTAD 

 

Köp Travmasens tips med ranking, kommentarer och förslag till V86 och V75 varje vecka, och som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 100:-/månad, 200:- för 3 månader, eller 600:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt! 

Lördagens hålltider och baninfo

ATG Live: Kl 14.00 från Färjestad och Danmark.
ATG.se: Ca kl 13.15 från Vincennes.
Färjestad: första start kl. 14.45, första start V75 kl. 16.20
Charlottenlund, Danmark: första start kl. 18.55, första start V65 kl. 19.40

Kl 14.30-16.00: V75 Direkt med V4, TV12, från Färjestad.
Kl 16.00-18.00: V75 Direkt, TV12, från Färjestad.
Kl 18.00-19.00: V75 Direkt, TV4, från Färjestad.      

BANFÖRHÅLLANDE
Färjestad
Banmästare Leif Eriksson känner sig trygg inför V75-tävlingarna på Färjestad. Banan kommer att hålla trots att det varit töväder i några dagar i veckan.
Töväder kan ställa till det för travbanorna på vintern. När tjälen släpper ur marken kan det vara svårt att hålla ett fast och jämnt underlag att tävla på. Det har nu varit plusgrader några dagar i Karlstad men banmästare Leif Eriksson tror inte att det ska vara någon fara inför lördagens tävlingar.
-  Vi har jobbat hårt hela veckan för att banan ska vara så bra som möjligt till V75-tävlingarna. Idag under fredagen vilar banan och det är ingen träningskörning tillåten på den. Så gör vi förresten alltid inför stora tävlingsdagar. Från i natt ska det bli några köldgrader enligt SMHI, och det är bra för oss. Självklart kan det bli lite kladdigt på ytan, men jag är ganska säker på att underlaget blir bra imorgon, säger Färjestads banmästare Leif Eriksson.

ANDELAR SÄLJES!

På V75  finns det möjlighet att köpa in sig i två olika andelsspel som jag har på V75-Tillsammans. Spelet lämnas in så sent som möjligt och alla med ATG-konto har möjlighet att delta. Följ dessa länkar för en möjlighet till nya miljoner:  

 
 

 

 

 

Banmästare Eriksson om banan

Banmästare Leif Eriksson känner sig trygg inför V75-tävlingarna på Färjestad. Banan kommer att hålla trots att det varit töväder i några dagar i veckan.

Töväder kan ställa till det för travbanorna på vintern. När tjälen släpper ur marken kan det vara svårt att hålla ett fast och jämnt underlag att tävla på. Det har nu varit plusgrader några dagar i Karlstad men banmästare Leif Eriksson tror inte att det ska vara någon fara inför lördagens tävlingar.

-  Vi har jobbat hårt hela veckan för att banan ska vara så bra som möjligt till V75-tävlingarna. Idag under fredagen vilar banan och det är ingen träningskörning tillåten på den. Så gör vi förresten alltid inför stora tävlingsdagar. Från i natt ska det bli några köldgrader enligt SMHI, och det är bra för oss. Självklart kan det bli lite kladdigt på ytan, men jag är ganska säker på att underlaget blir bra imorgon, säger Färjestads banmästare Leif Eriksson.

 

Professorn 
 
Bengt-Erik Larsson
Hej på Er! Idag landar V75-cirkusen i Karlstad och det utlovas uppehållsväder och temperaturer runt nollstrecket i eftermiddag. V75-1 startar 16.20 och upploppet på Färjestad är "bara" 177 meter långt. V75-1. 2-10-5-6...1-8-9-4-11-3... Önas Igor går fint för Johnny och det varnas kraftigt för Xanthis Amazing! Forecast har det surrats om länge och Global Signature är kapabel! För övrigt är det många som kan vinna här! V75-2. 11...2-3-1-8-9...öppet. Titan Brodde kan mycket
det klaffar och bakom honom är Mood Indigo och Qamaro C.D. tidiga streck! Många om budet därefter, här kan det skrälla! V75-3. 2...5-9... Bra förutsättningar åter för On Track Piraten, som bör ha stor chans trots den kortare distansen! V75-4. 1-14...6-10-11...5-13... öppet. Hallsta Vinnex har läget och Bellfaks har nog bästa farten! Reiug var bra senast och Liheim Svarten och Myllkärrs Sune känns intressanta! V75-5. 2-3...7...6-5-9-1... Fossens Bonus är en läcker springare men det stora draget är Thai Navigator, som skall köras i ledningen om det går! Indoor Voices är inte heller avsågad! V75-6. 3-8-12...11-1-4-6-5-10... Lincoln Lawyer står på tur för ny vinst, Pampalo är fartfylld och Västerbo Hard Cash jobbar bra! Mellby Ciceron är tidig och Baron Gift fick vi hjälp med att vinna pengar på näst senast! V75-7. 10-14-11-1...9-8-12...öppet. Stor optimism kring Merles Simone och de övriga i A-gruppen är också heta segerkandidater! Lurigt bakom, kanske skräll? Lycka till!

 

 

 

 

Hans G

V75 - HANS G:S KRÖNIKA

2016-01-19, Går det att slå lördagens två “stenklara” på V75?

 

Det känns lite trist att börja den här torsdagen med en fråga, men tyvärr känns den befogad. Hur skall On Track Piraten och Fossens Bonus kunna förlora på lördag?

Visst, folkkäre Piraten är ingen utpräglad sprinter, men har vunnit på kort distans ett par gånger tidigare och möter åter ett gäng som han bara skall slå. Fossens Bonus har hemmabana och har vunnit på lång distans, han är reglerbar och fin och möter också ett gäng han bara skall slå.

Nej, på lördag gör vi det inte svårt för oss utan spikar två storfavoriter som normalt sett bara är bäst. Det kan bli bra betalt på V75 ändå. De övriga fem avdelningarna är vidöppna och öppningen på kupongen jättesvår. Nyckelkusk som vanligt Örjan Kihlström, han lär vinna minst ett V75-lopp, förmodligen flera...

Innan vi går in på lördagens V75-lopp vill jag gärna berätta om gårdagens vinnarturné som gick till Öckerö, som ligger i Göteborgs skärgård. Det är faktiskt andra gången på kort tid som jag besökt Öckerö där dom uppenbarligen har en speciellt känsla för det här med spel på hästar.

Egentligen handlar det om ett tiotal öar som man når lätt med färjor som går i olika riktningar. Målet för resan igår var ATG-ombudet Henrys Kiosk som lyckats sensationellt bra de senaste två åren med flera miljonvinster till sina andelsspelare. 

Extra kul blev det när jag fick klart för mig att det är tre tjejer som driver liret i butiken åt sin chef. Pierre Hermansson tog över Henrys Kiosk för drygt två år sedan, inredde en snygg spellokal och överlät ansvaret för både butiken och liret på tre anställda, Amanda, Jenny och Malin.

Jag kan tänka mig hur det kokar i butiken både på onsdagar och framförallt lördagar när hela Öckerö åker till Henrys Kiosk för att både umgås, köpa andelar av tjejerna, lira på hästarna och kolla loppen. Synd att man inte bor på Öckerö...

Ni ser inslaget antingen på nätet eller hos Ert ATG-ombud från och med i morgon. Det kanske rentav kommer en snutt även i lördagens sändning, vem vet...

Tjejerna hos Henrys var helt inne på att On Track Piraten inte går att slå på lördag. Amanda som satte storvinsten på Jägersro i lördags meddelade dessutom att Johnny Takter vinner även med Önas Igor i den första avdelningen, spets och slut, sa Amanda!

Här mina funderingar om veckans bra och mindre bra favoriter.

Avdelning 1: Skall vi ta ryggen på en vinnare (Amanda) så tror vi att 2 Önas Igor bara vinner det här, men spets och slut tror jag definitivt inte på. Önas Igor måste vinna på annat sätt och det kan säkert Johnny Takter fixa. 1 Charming Soldier som har spår invändigt är nämligen ruskigt startsnabb och att ta en längd på honom går inte. Senast dom två möttes klippte Charming Soldier i galopp från start med det tror jag inte upprepas. Utifrån laddas även 8 Pharaon Face varför vi kan räkna med en våldsam öppning och läge för flera hästar att blanda sig i leken. 5 Forecast och 6 Global Signature är givna streck på min kupong och frågan är om inte bästa rekommendationen är att stänga igen (helgardera) den här avdelningen. Notera att hästar som 3 Digger Lord (Stig H tränar, Jansson ombord) och formstarke 7 High Expectation är streckade på 1-2 procent. Båda kan helt klart också vinna det här loppet!

Avdelning 2: Från jättesvårt inledningslopp till loppet för lägsta klassen – och voltstart. Undrar om det var meningen att lördagens kupong skulle se ut så här? Örjan Kihlström blir favorit med 11 Titan Brodde som senast blev för ivrig bakom startbilen och galopperade. Jag har precis tittat om på loppet uppe i Dalarna och noterat att Titan Brodde som femma gick ett fint lopp efter fadäsen och det var pigga ben i mål. Titan Brodde är motiverad favorit här trots läget, men givetvis ingen klar vinnare. Det finns inte heller i den här avdelningen någon som jag vill kalla chanslös, men det är kanske magstarkt att rekommendera en ny helgardering. Kanske skall Ni prova att skriva Era system på två kuponger och kräva att antingen Önas Igor eller Titan Brodde skall vinna! Bland hästar som måste streckas i den andra avdelningen vill jag nämna (i den ordning jag rankar dom) hemmahästen 2 Mood Indigo, lägesgynnade närkingen 1 Arnold Scoop8 Bowling Triple X, trots att han är kraftigt missgynnad av läget, samt 9 Yoghurt Composite, mycket tack vare kusken, Goop för första gången.

Avdelning 3: Mina funderingar handlar bara om att 2 On Track Piraten hämtar en ny lagerkrans. 5 Royal Fighter kanske kan snuva honom på ledningen, men vad hjälper det. Royal Fighter är en sämre häst med skor på fötterna, han väntar på bättre tider. En tänkbar utmanare är såklart även 9 Thai Broadway, men norrmannen är både bortlottad och numera en häst som nöjer sig med att hänga med till en god placering. Nej, den här straffsparken sätter Takter snyggt i mål – igen.

Avdelning 4: Ett kallblodslopp där 14 Bellfaks verkar bli storfavorit trots att han inte hade någon tur i spårlottningen. Bellfaks lär vara 30-40 meter efter hästarna i ledningen när han rundat den första kurvan. Han kan givetvis vinna ändå och får min första markering, men loppet kräver flera streck. I 1 Hallsta Vinnex verkar Magnus O Jonsson ha fått fram en ny fin häst (Magnus är även uppfödare till segermaskinen Hallsta Lotus). Hallsta Vinnex måste streckas och på startvolten är även 2 Tangen Stegg given, norsk fin häst med helt missvisande resultatrad och toppkusk ombord. Det känns på något sätt som om det räcker med dom tre, men kom för all del ihåg att det är i dom här loppen det brukar skrälla. Har Ni råd så sprid gärna ytterligare ett par streck. Det är toppkuskar ombord på 3 Närby Laser (enormt kuskförstärkt med Ohlsson ombord!), 10 Liheim Svarten (Goop) och 13 Moeses (Kihlström).

Avdelning 5: Ett Top 7-lopp där många kommer att spela Top 7 Spik och lita på 3 Fossens Bonus. För visst vinner värmlänningen! 2 Thai Navigator är en norsk årgångshäst som efter skador är igång igen, extra intressant såklart med Goop i sulkyn på lördag. Jag har dock väldigt svårt att se Goop ta emot Fossens Bonus från start, om han ens försöker och Fossens Bonus i ledningen blir såklart svårslagen. Funderar Ni på att ta två streck tycker jag att det finns ett par som är lika givna garderingar som Thai Navigator. Johan Untersteiners duo 1 Emmett Brown och 12 Bartender In är båda två jättebra. Johan har själv valt att köra Bartender In, men Emmett Brown är en minst lika bra chans, han vann snyggt senast på Jägersro trots två galopper. Glöm inte heller Kihlströms styrning om Ni garderar loppet. 7 Indoor Voices har vunnit hur lätt som helst de två senaste starterna, Hon kan vinna igen om favoriten har en dålig dag!

Här min Top 7-rank: 3 – 2 – 1 – 12 – 7 – 6 – 9

Avdelning 6: Även i denna avdelning blir Kihlström favorit, nu med 3 Lincoln Lawyer och med risk för att bli tråkig tror jag att han har bra chans. Lincoln Lawyer har ett perfekt läge bakom startbilen och har gått jättebra de senaste starterna även om han fått vinna. En given markering hursomhelst! Bakom favoriten vimlar det av tänkbara utmanare, det är egentligen bara att välja och vraka. Ett gäng som jag vill framhålla (och som lär bli för lite streckade) är 5 Scampi som visade sig vara en blixt från start senast på Solvalla, han tar ledningen igen och kan vinna, Peter Untersteiners duo 7 Protector och framförallt 11 Mellby Ciceron, som var kanonfin senast på Jägersro. Och såklart 10 Snyting! Han har ju klippkort på V75 och var bättre än någonsin senast på Romme. Risken är förstås att Kihlström snuvar oss igen och vinner med Lincoln Lawyer...

Avdelning 7: Ston och 15 hästar på två volter – snacka om lurig avslutning! Ett par hästar höjer sig dock över mängden, dom här tycker jag skall streckas i det här loppet (som jag rankar dom): 10 Merles Simoni, som säkert har haft det här loppet i kikaren en längre tid, hon kommer från lätt seger i Oslo. 14 Takeaway, som visserligen bara vann ett lopp på 17 starter förra året, men hon har V75-rutin och framförallt Kihlström ombord. 9 Baharat som har hittat stilen hos sin nye tränare och vunnit två raka segrar i smått imponerande stil. 1 Tiller som Oskar Svanberg köpte som sin Rikshäst och som inledde lovande med att ta en fjärdeplats från ledningen på Romme. Hon kan leda runtom här! Och slutligen 11 Lonely Star om Johan Untersteiner kan krångla iväg henne felfritt från start, hon är bra! Snåla inte med strecken här, det känns som ett skrällopp.

Ni har väl koll på att vi har en rejäl jackpot att spela om ikväll på V64 då vi skall till Bergsåker uppe i Sundsvall. Annars är det Värmland, Karlstad och Färjestad som gäller på lördag.

Ha en underbar och lyckosam helg önskar Er

Hans G.


2017-01-16, Piraten på V75-kupongen igen gör Färjestads lördag lättare

V75 på hemmaplan i Malmö i lördags blev ingen höjdare för min del. Men stort grattis till alla Ni som räknat ut att Obi Wan skulle vinna Gulddivisionen!

Resten var det ju faktiskt inga större problem att lösa varför drygt 60.000 kronor på sju rätt måste anses vara mycket bra betalt. V75 är ett fantastiskt spel, det räcker alltså med EN stjärnsmäll för att värdet skall sticka iväg.

Å andra sidan är Obi Wan såklart jättesvår att hitta, en lika stor överraskning för oss lirare som för tränare Fleming Jensen. Det krävdes nog att man stängde igen loppet (helgarderade) för att få med jätteskrällen. Det var väl helt enkelt en usel Gulddivision.

Ett par av favoriterna galopperade bort sig och veckans stora snackis Anna Mix hade en bedrövlig dag. Anna Mix som såg ut som en tiger i värmningen liknade mest en död fisk i loppet, hon var inte ett dugg sugen på att tävla den här lördagen. Synd om kusken, tränaren och inte minst oss lirare...

Jag träffade Kim Eriksson och Sofia Aronsson före tävlingarna. Kim körde till Malmö enbart för att köra Anna Mix och såg verkligen fram mot uppgiften. Jag kan garantera att både Kim och Sofia var helt inställda på att Anna Mix skulle vinna loppet - även med ett passivt upplägg från Kims sida.

Enda skillnaden på utrustning från senaste starten på Solvalla då Anna Mix vann lätt var att hon tävlade utan sitt norska huvudlag. Och det använde aldrig Erik Adielsson på Solvalla. Nej, det var något annat fel på Anna Mix den där dagen.

Lördagen innehöll ytterligare två felbedömningar från min sida. Jag trodde att lördagens största favorit Aron the Baron skulle gå att besegra och hade grymt fel. Trots att brakfavoriten (som väntat) blev av med ledningen tog kusken sig snabbt ut i andraspår och satt i front redan i första kurvan. Han är skicklig den där Kihlström...

Jag fick en pratstund med Örjan medan han väntade på att köra ut med Red Rose America i den sjunde avdelningen, och fick ett inte oväntat besked. “Bra gjort av Aron the Baron att vinna trots att han inte var som bäst för dagen, det var en helt annan häst jag körde i Örebro starten innan”, sa Kihlström!

Och så klev han ombord på Red Rose America och åkte ut och mosade konkurrenterna i den sjunde avdelningen. Själv trodde jag mycket på Mulligan i det loppet. Thomas Uhrberg tog som väntat hand om ledningen med Mulligan och det var nog flera än undertecknad som tittade på oddsindikatorn i det läget.

Det räckte dock att Uhrberg körde första varvet lite för sakta för att jag skulle få kalla fötter. Den finten gick såklart inte Kihlström på. Han sände direkt fram Red Rose America och tog stryptag om Mulligan redan varvet från mål - och dirigerade sedan loppet som han ville. Han är skicklig den där Kihlström...

Däremot hade Örjan otur i söndags. Han såg verkligen fram mot att få köra Propulsion i Paris i Prix de Belgique på Vincennes och tog flyget till Paris redan i lördags kväll. Nu blev det som bekant ingen start för Propulsion som inte var bra i söndags morse och fick stanna i stallet. Hoppas att Örjan fick en trevlig dag ändå – i ösregnet...

Ingen bra lördag för mig alltså, men det kommer alltid nya chanser. Den här veckan skall vi till Värmland, Karlstad och Färjestad för lördagens V75-omgång.

Det räckte att öppna startlistorna igår kväll för att hitta två hästar som kommer att bli lika hårt betrodda som Aron the Baron i lördags. On Track Piraten är med igen i Guld och trots att han har en lika solklar straffspark den här veckan som senast på Romme får han vara med på kupongen på lördag, V75 avdelning tre.

Även hemmahästen Fossens Bonus har en upplagd chans i Silverdivisionen, V75 avdelning fem. Ett lopp över 2640 meter där Fossens Bonus i stort sett bara möter sig själv eftersom han inte kan bomma ledningen från ett perfekt läge. Johan Untersteiners duo Emmett Brown och Bartender In (innerspår respektive spår tolv) försöker utmana värmlänningen.

Lyckligtvis ser de övriga fem V75-avdelningarna svårlösta ut. De två lurigaste loppen inleder kupongen. Först ett sprinterlopp som startas med bil, sedan lägsta klassen, 2140 meter och voltstart. Varför man valde den loppordningen kan man ju diskutera, men det finns säkert någon god tanke bakom det. 

Båda loppen hursomhelst vidöppna även om jag tycker att 1 Charming Soldier5 Forecast och framförallt 8 Pharaon face sticker ut i den första avdelningen, medan 8 Bowling Triple X trots läget kommer att få många anhängare i den andra avdelningen

Fjärde avdelningen är ett kallblodslopp med 14 hästar på två volter. Jag håller en extra tumme för min kompis Magnus O Jonsson som har fått fram en ny bra häst i 1 Hallsta Vinnex. 20 meter bakom lurar flera bra hästar, bland annat 14 Bellfaks, men loppet är verkligen vidöppet.

Liksom för övrigt avslutningen med en svårlöst Bronsdivision mot ett lopp för ston med 15 hästar på två volter, åtta plus sju hästar. Många kommer här att hålla tummarna för Oskar Svanberg och hans rikshäst 1 Tiller som med lopp i kroppen (fyra på Romme) mycket väl kan leda det här runtom.

Innan lördagen får full uppmärksamhet påminner jag om att det är jackpot både på V64 ikväll på Mantorp och på V86 på onsdag (Solvalla/ Åby). 

Sedan hörs vi igen på torsdag. ha en härlig och lyckosam vecka önskar Er

Hans G.

 

 

VASS ELLER KASS:

 

 

 

Daniel Berglund
20 januari 2017 kl. 16:17

Spelkrönika V75 Färjestad 21/1: Välkommen regeländring och handlar ATG-reklamen om medvetet bedrägeri eller inkompetens?

Härom veckan klagade jag över att det blev alldeles för lätt på V86, men i…

 

TRAVSURR MED BO EKLÖF:

 

Piraten kan förlora – men bara mot de bästa

 

 

 

SHL-stjärnan: ”Har svårt se han förlora”

Färjestad BK:s Mikael Wikstrands bästa V75-tips

Mikael Wikstrand
Mikael Wikstrand Foto: Bildbyrån

SHL-stjärnan Mikael Wikstrand, 23, har vid sidan av hockeyn ett stort intresse för travsporten.

På lördag kommer travets elitserie V75 till ”staden” och för Trav365 bjuder han på sina bästa speltips till ”travfesten”.

– Jag tycker det ser ut som en ganska favoritbetonad omgång, säger Mikael Wikstrand till Trav365.

 

Färjestad BK:s Mikael Wikstrand sitter och äter lunch när vi når honom.

Den 185 centimeter långe SHL-backen laddar för kvällens drabbning mellan Färjestad BK och Luleå Hockey i Löfbergs Arena.

Vid sidan av hockeyn är travet ett stort intresse för 23-åringen och även om han på lördag kommer befinna sig i Norrbotten för SHL-match så är han påläst till V75-omgången – då travets elitserie gästar hemmastaden Karlstad.

”Svårt se honom förlora”

– Vill du ha vinnare, svarar Mikael Wikstrand när vi når honom.

Du känner mig…

– Det är därför du ringer, skrattar Wikstrand och fortsätter:

– Jag tycker det ser ganska favoritbetonat ut på lördag, jag har svårt att se 2 On Track Piraten (V75-3) förlora och även hemmahästen 3 Fossens Bonus (V75-5) har en riktigt bra uppgift på förhand. Dock så vet man inte hur banan blir, blir den tung och Fossens Bonus går i ledningen på 2 640 meter så kan de öppna upp för någon skräll.

Skräll ja, har du några att bjuda på?

– 14 Bellfaks (V75-4) har väl normalt också en bra uppgift, men där hoppas jag att de bägge Magnus kan vara nycklarna med 1 Hallsta Vinnex och 6 Reiug, säger Mikael Wikstrand och avslutar:

– Sedan vill jag varna för 10 Xanthis Amazing (V75-1) som jag tror lite på.

 

 

 

DAGENS VINNARE:

2 On Track Piraten (V75-3) har haft turen med sig i spårlottningen och det är upplagt för sjätte raka segern. Han har aldrig varit bättre än nu. Enligt statistiken har han endast vunnit två lopp på 16 starter över distansen men han är mycket snabbare i kroppen numera. Johnny Takter och On Track Piraten har kamperat ihop vid 30 tillfällen och 20 av dessa har slutat med seger, imponerande!

DAGENS RYSARE:

10 Xanthis Amazing (V75-1) gjorde första starten i regi Peter Strömberg senast och han hade verkligen ställt iordning den här tjejen. Satt bland de sista när hästarna kom in på upploppet och sedan var det slalom när hon formligen flög fram och var nära V75-segern. Pass upp!

 

 

 

Micke Norinder och Christer Eriksson snackar V75

 

 

 

940_v75hornan_nybrink.jpg

Nybrink: V75-analyser

FÄRJESTAD
Lördag 21 januari
Start: 16.20

V75-1

Det finns två alternativ: Antingen är 6 Global Signature en kanon eller så är jag ett blindstyre som inte begriper mig på trav och hästar. Eftersom jag har gott självförtroende spelar jag på alternativ ett. Joakim Wallins femåring borde sopa banan med det här gänget, förutsatt att körande Kenneth Haugstad inte kör fast sig, vilket han gjorde senast. Då, i en V75-final på Solvalla, blev han kvar i andra ytter när tåget gick och sen
fick de sitta där och titta på när Test Drive spurtade till vinst. Jag klagar inte så mycket eftersom vi har en klar nu istället. Läget är okej, Haugstad borde hitta ner i slagläge eller kanske dödens. Jag är inte petig – bara de får chansen. Bakom slåss startsnabba sprinters som 1 Charming Soldier och 2 Önas Igor. Även tanksen 8 Pharon Face tas på allvar om man garderar loppet.
Ranking: A: 6 B: 1,2,8,9


V75-2
11 Titan Brodde galopperade direkt i starten på V75 senast men såg urstark ut i upphämtningen i skymundan. Han är ingen Moraklockan ännu men talangen är stor och felfri har han bra chans. 2 Mood Indigo är en annan som är på väg upp i klasserna. Läget kan var ett bekymmer men om han trampar rätt ur volten är han med i segerstriden. 3 Qamaro Q.C. Var klart bra näst senast när han avslutade piggt från rygg på ledaren. Senast var han aningen sämre men det finns godtagbara förklaringar till det och han ska streckas tidigt. 1 Arnold Scoop siktar på att leda från start till mål och det känns inte som vilda fantasier. Han vann lätt från ledningen senast.
Ranking: A: 11 B: 2,3,1,8,6

V75-3:
Nu får han vara med på V75 igen, 2 On Track Piraten. Det är möjligen lite tuffare motstånd än senast då han förvisade till ett ramlopp under Rommes V75-dag. Men det är ändå så att vi snackar straffspark och given spik. Johnny Takter kan köra med båda puffrorna hölstrade här, bara se till att inget händer och lita på sin häst. De troliga är att det bär av mot ledningen och sen är loppet i praktiken över. 5 Royal Fighter kunde ha varit ett orosmoln om han varit i hyfsad form. Nu känns det inte så och det handlar mer om att han ska göra ett vettigt lopp bakom storfavoriten än att börja veva för vinst.
Ranking: A: 2 B: 5,9

V75-4
14 Bellfaks är riktigt bra för klassen och kan vara stenklar. Men att han bakspår på tillägg i ett fullt fält har fällt större favoriter och det känns motiverat att gardera. 6 Reiug är en härlig profil med sitt enorma steg och annorlunda stil. Styrkan för att vinna har han men det som ligger honom i fatet är att han öppnar trögt och har ett lurigt läge. 1 Hallsta Vinnex är lägesgynnad och håller sin toppform medan 11 Myllkärs Sune inte startat på tre månader och kanske behöver loppet. Annars är det en mycket fin häst som duger gott här. 10 Liheim Svarten får Björn Goop bakom sig, det måste vi observera.
Ranking: A: 14,6,1,11 B: 10,2,5,13,12

V75-5
Kul för hemmapubliken att få se läckerbiten 3 Fossens Bonus. Och självklart även en upplevelse för oss som tittar på tv. Här är första tanken att han brisar till ledningen i ett huj och sedan får motståndarna bara se ändalykten av honom, tills han vänder upp och segerdefilerar. Men den som problematiserar lite inser snabbt att 2 Thai Navigator kanske inte ger sig utan strid? Björn Goop sätts upp på norsken och det blir också jänkarvagn för första gången. Låter inte som om det ska smygas till en fin slant. Hästen är snabb ut och kan kanske svara ut Fossen och sen kan det bli vad som helst. Båda kan vinna men båda kan också slåss tills de tröttnar. 7 Indoor Voices är en lätt typ som dansar runt banan. Hon är i dunderform och kusken är känd för att utnyttja de andras iver. Spurten senast var sylvass. 9 Nakoda Goj är en roliga skräll. Formen har nog aldrig varit bättre.
Ranking: A: 3 B: 7,2,9,1,5,10

V75-6
Får att få miljonpotential i systemet chansar jag och spikar 6 Barkevious Mingo här. Han har ingen jättechans, det inser jag, men det kan gå i ett inte alltför blodigt gäng. Näst senast såg han grym ut när han flög ifrån över upploppet och senast höll han starkt i ledningen efter att ha utsatts för tryck i omgångar under vägen. Att han inte kunde svara Blue Star Champion var inget att tjafsa om. Läget är okej, han öppnar ganska fort och med klaff... så är han i alla fall inte golvad. För den som garderar är 3 Lincoln Lawyer tidig. Han spurtade rappt efter en snäll resa i kön på V75 senast och är sannolikt ute efter ledningen här
Ranking: A: 6 B: 3,11,8,12,5,4

V75-7
Omgångens avslutas, som tur är höll jag på att skriva, med ett lopp där alla kan vinna. Vem man ska ranka etta är inte så noga, faktiskt, jag drar ändå till med helgardering. Men okej, ni ska få ett långskott som kan vinna och då är det 13 Kulani jag menar. Formen är hur bra som helst, två raka spetsvinster följdes upp med en förlust från ledningen i ett V86-lopp senast. Då hade ena skygglappen ramlat ner i starten och hästen rusade i (för) hög fart och stumnade en aning den sista biten. 10 Merles Simone är en annan som troligen ska rankas högt, hon var fin senast, och samma ska får gälla för 14 Takeaway som var tapper tvåa på V75 senast och borde få vinna snart.
Ranking: B: 13,10,14,11,9,2,5,1,6,12,7,8,3,4,15

 

 

V75 - KORSDRAGAREN MED ERLAND 

Korsdragen

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sin tidiga idéer inför lördagens V75.

KorsdragarenV75.pdf

 

 

 

V75: Det blir ny seger för vinterns gigant

 

 

Hans G

V75 - HANS G:S KRÖNIKA

2017-01-16, Piraten på V75-kupongen igen gör Färjestads lördag lättare

 

V75 på hemmaplan i Malmö i lördags blev ingen höjdare för min del. Men stort grattis till alla Ni som räknat ut att Obi Wan skulle vinna Gulddivisionen!

Resten var det ju faktiskt inga större problem att lösa varför drygt 60.000 kronor på sju rätt måste anses vara mycket bra betalt. V75 är ett fantastiskt spel, det räcker alltså med EN stjärnsmäll för att värdet skall sticka iväg.

Å andra sidan är Obi Wan såklart jättesvår att hitta, en lika stor överraskning för oss lirare som för tränare Fleming Jensen. Det krävdes nog att man stängde igen loppet (helgarderade) för att få med jätteskrällen. Det var väl helt enkelt en usel Gulddivision.

Ett par av favoriterna galopperade bort sig och veckans stora snackis Anna Mix hade en bedrövlig dag. Anna Mix som såg ut som en tiger i värmningen liknade mest en död fisk i loppet, hon var inte ett dugg sugen på att tävla den här lördagen. Synd om kusken, tränaren och inte minst oss lirare...

Jag träffade Kim Eriksson och Sofia Aronsson före tävlingarna. Kim körde till Malmö enbart för att köra Anna Mix och såg verkligen fram mot uppgiften. Jag kan garantera att både Kim och Sofia var helt inställda på att Anna Mix skulle vinna loppet - även med ett passivt upplägg från Kims sida.

Enda skillnaden på utrustning från senaste starten på Solvalla då Anna Mix vann lätt var att hon tävlade utan sitt norska huvudlag. Och det använde aldrig Erik Adielsson på Solvalla. Nej, det var något annat fel på Anna Mix den där dagen.

Lördagen innehöll ytterligare två felbedömningar från min sida. Jag trodde att lördagens största favorit Aron the Baron skulle gå att besegra och hade grymt fel. Trots att brakfavoriten (som väntat) blev av med ledningen tog kusken sig snabbt ut i andraspår och satt i front redan i första kurvan. Han är skicklig den där Kihlström...

Jag fick en pratstund med Örjan medan han väntade på att köra ut med Red Rose America i den sjunde avdelningen, och fick ett inte oväntat besked. “Bra gjort av Aron the Baron att vinna trots att han inte var som bäst för dagen, det var en helt annan häst jag körde i Örebro starten innan”, sa Kihlström!

Och så klev han ombord på Red Rose America och åkte ut och mosade konkurrenterna i den sjunde avdelningen. Själv trodde jag mycket på Mulligan i det loppet. Thomas Uhrberg tog som väntat hand om ledningen med Mulligan och det var nog flera än undertecknad som tittade på oddsindikatorn i det läget.

Det räckte dock att Uhrberg körde första varvet lite för sakta för att jag skulle få kalla fötter. Den finten gick såklart inte Kihlström på. Han sände direkt fram Red Rose America och tog stryptag om Mulligan redan varvet från mål - och dirigerade sedan loppet som han ville. Han är skicklig den där Kihlström...

Däremot hade Örjan otur i söndags. Han såg verkligen fram mot att få köra Propulsion i Paris i Prix de Belgique på Vincennes och tog flyget till Paris redan i lördags kväll. Nu blev det som bekant ingen start för Propulsion som inte var bra i söndags morse och fick stanna i stallet. Hoppas att Örjan fick en trevlig dag ändå – i ösregnet...

Ingen bra lördag för mig alltså, men det kommer alltid nya chanser. Den här veckan skall vi till Värmland, Karlstad och Färjestad för lördagens V75-omgång.

Det räckte att öppna startlistorna igår kväll för att hitta två hästar som kommer att bli lika hårt betrodda som Aron the Baron i lördags. On Track Piraten är med igen i Guld och trots att han har en lika solklar straffspark den här veckan som senast på Romme får han vara med på kupongen på lördag, V75 avdelning tre.

Även hemmahästen Fossens Bonus har en upplagd chans i Silverdivisionen, V75 avdelning fem. Ett lopp över 2640 meter där Fossens Bonus i stort sett bara möter sig själv eftersom han inte kan bomma ledningen från ett perfekt läge. Johan Untersteiners duo Emmett Brown och Bartender In (innerspår respektive spår tolv) försöker utmana värmlänningen.

Lyckligtvis ser de övriga fem V75-avdelningarna svårlösta ut. De två lurigaste loppen inleder kupongen. Först ett sprinterlopp som startas med bil, sedan lägsta klassen, 2140 meter och voltstart. Varför man valde den loppordningen kan man ju diskutera, men det finns säkert någon god tanke bakom det. 

Båda loppen hursomhelst vidöppna även om jag tycker att 1 Charming Soldier5 Forecast och framförallt 8 Pharaon face sticker ut i den första avdelningen, medan 8 Bowling Triple X trots läget kommer att få många anhängare i den andra avdelningen

Fjärde avdelningen är ett kallblodslopp med 14 hästar på två volter. Jag håller en extra tumme för min kompis Magnus O Jonsson som har fått fram en ny bra häst i 1 Hallsta Vinnex. 20 meter bakom lurar flera bra hästar, bland annat 14 Bellfaks, men loppet är verkligen vidöppet.

Liksom för övrigt avslutningen med en svårlöst Bronsdivision mot ett lopp för ston med 15 hästar på två volter, åtta plus sju hästar. Många kommer här att hålla tummarna för Oskar Svanberg och hans rikshäst 1 Tiller som med lopp i kroppen (fyra på Romme) mycket väl kan leda det här runtom.
Innan lördagen får full uppmärksamhet påminner jag om att det är jackpot både på V64 ikväll på Mantorp och på V86 på onsdag (Solvalla/ Åby). 
Sedan hörs vi igen på torsdag. ha en härlig och lyckosam vecka önskar Er

Hans G.

 

Första tanken: Han har en straffspark

 

Travmasen o Oskar J Andersson på Hästgalan 2016

Färjestad 21 januari 2017 Travfakta.pdf

 

gratisprogramv75.pdf (23)

 
[counter]

Antal visningar sedan starten mars 2012

 

 

 

Haugstad: "Första med norskt huvudlag"

TAKEAWAY_KIHLSTRÖM ÖRJAN 9147.JPG

Kenneth Haugstad kör ett par intressanta hästar i omgången och har givetvis koll på stall Walmanns chanser. Vi börjar med stallets fyra hästar.
- 5 Forecast (V75-1) var sämre senast och jag tror det berodde på banan som var väldigt hård och det har hästen visat innan att han inte trivs med. Senast var han ett riktigt stallskrik, i dag verkar han vara lite bortglömd och jag tycker att han ska ses som en outsider.
- 4 Greyhound Boko (V75-2) borde kunnat bättre senast. Han är lite för grön för V75, men i grunden har han talang. Förutsättningarna har blivit bättre efter strykning och jag hoppas vi ska kunna vara med och kämpa om en plats.
- 7 Indoor Voices (V75-5) har varit grymt bra i de senaste två starterna. Hon är väldigt vass på speed och med rätt resa blir jag inte förvånad om hon är med i segerstriden.
- 14 Takeaway (V75-7/DD-2, bilden) gör bra lopp hela tiden och vinner lopp när som helst. Senast mötte hon Indoor Voices och Felicia V.E och det är lite enklare emot i dag. Takeaway kommer att gå med ett norskt huvudlag för första gången.
Vad tror du om de tre hästar du kör som inte ni tränar?
- 6 Global Signature (V75-1) tycker jag är en riktigt bra häst och han kommer att bli bra. Jag pratade med Joakim Wallin i går och han är klart nöjd med hästen. Loppet är öppet och klaffar det hoppas jag vi ska kunna vara med där framme. Eventuellt lägger vi på ett halvstängt huvudlag för att få honom rappare från start.
- 1 Al Dente (V75-3) har varit ifrån och lär behöva lopp i kroppen. Han jagar pengar från ett perfekt läge.
- 5 Petter Rags (V75-5) svarade för ett kanonlopp senast och han passar över distansen. Blir det tempo på loppet och vi har lite tur med positionerna kan vi vara med ganska långt framme, säger Kenneth Haugstad.

 

Tillman: ”Vi andra får kanske köra om andrapriset”

JENNIFER TILLMAN VINNARCIRKELN.JPG
”Tufft, det ska mycket till, men vi har inte gett upp hoppet”.
Ungefär så kan en intervju under fredagen med Jennifer Tillman sammanfattas. Hon kör en häst under lördagen på Färjestadstravet – Per K Erikssons 5 Royal Fighter (V75-3)
Om man ska spekulera i favoritfall i guldloppet kan ett streck på Mantorphästen ligga närmast till hands. 
- Han var väldigt laddad senast och galopperade. Annars är det inte likt honom att galoppera. Allting verkar bra i alla fall och jag var jättenöjd med honom efter galoppen senast. Jag körde runt utan att pressa honom men han fick spring av sig lite grand i alla fall och kanske inte har fullt så mycket överskottsenergi i morgon, sa Jennifer Tillman.
Har du några funderingar på att du ska kunna slå On Track Piraten i morgon och kanske ”trycka av” i starten den här gången?
- Det känns som att det är många startsnabba hästar invändigt och så som han var senast kan jag absolut inte ”ladda upp honom” någonting. Att kunna slå ”Piraten”…det känns ganska svårt. Om jag hade haft en Royal i full form hade jag aldrig gett upp hoppet. Nu har favoriten bättre form och bättre spår så vi andra får kanske köra om andrapriset.

 

 

Petter Karlsson: "Mycket god chans att spetsa"

GLAD ÄGARE KRAMAR OM PETTER KARLSSON.JPG
I V75-1 ser vi två startsnabba hästar från de innersta spåren bakom bilen. Petter Karlsson intervjuades i Vinnare V65 på fredagen och har bara ett i sikte med 1 Charming Soldier: att ta spets. 
- Senast skulle vi ta en längd på just 2 Önas Igor och nu ska han ta en längd på oss och det tror jag inte att han lyckas med. Det blev galopp kort efter start då jag peppade upp honom bakom bilen och då ville han lite för mycket, Det var inte så mycket att säga om det och jag tar på mig det där, sa Petter Karlsson. 
Charming Soldier levererade en bra spurt efter galoppen och gick i mål med krafter kvar. Tränaren Kåre Axelsson har varit nöjd med hästen efteråt och allt verkar bra, berättade Petter Karlsson.
- Jag tror hela vitsen är att man inte ska ladda med honom, han är startsnabb av sig själv. Jag tror att han har mycket god chans att spetsa utan att jag lägger mig i det där.
Vad säger du om spetschansen och chansen att vinna loppet?
- När han vann i Eskilstuna (V75 i november) gick det 1.13 första varvet och det är ett lagom hårt och jämnt tempo för honom. Men går det 1.11 blir det förstås svårt. Han är så snabb de första stegen så han är inte så missgynnad av spår ett på Färjestad. Linus Svenssons häst (nummer 8) är väldigt snabb men jag tror att vi håller spets. Både jag och Kåre är sugna på ett testa honom i ledningen nu., efter två lopp i ryggar och lite sparat. Så det känns kul att prova nu med 1600 meter och bra spår.
 

Skårnes: "Jag är optimist"

Norska Anette Skårnes är förhoppningsfull med 2 Thai Navigator (V75-5).
- Han tränar väldigt bra och har aldrig varit bättre i min träning, berättar hon för norska Equus. - Thai Navigator är snabb från start och Björn får köra till rejält från start. Han möter flera bra hästar, men är bra själv och jag tror att han kämpar om segern om han skulle komma till ledningen. Jag är optimist, säger Anette Skårnes.

 

Strömberg: "Håller toppformen"

ON TRACK PIRATEN MÅL 559.JPG

Hans R Strömberg har inget negativt att säga om storfavoriten 2 On Track Piraten (V75-3).
- Nej, allt ser bra ut och hästen känns fortsatt fin och håller toppformen. Jag körde 1.21/1600 meter i tisdags och jag var jättenöjd med det och det ser ut som en kanonchans igen.
Kan 3 Qamaro C.D. skrälla i V75-2?
- Nja, då måste han få en perfekt resa och det måste klaffa fullt ut, normalt sett är det nog lite för tufft på V75 än så länge. Han fick en liten paus mellan jul och nyår och har nu ett lopp i kroppen efter det. Jag förväntar mig en bättre insats den här gången, säger Hans R Strömberg.

 

Peter U: "Formen sitter där"

ORION TILLY HEAT 2.JPG

Intervjuer med Peter Untersteiner i samarbete med Spelvärde.se.
8 Allaballakaitoz (V75-3) är lite på gång. Han såg farlig ut in på upploppet senast, men stumnade sista 50. Med litet kontinuitet kommer nog formen, men just i det här loppet ligger jag lågt och hoppas på en matlapp. Helstängt och jänkarvagn som senast.
– 6 Orion Tilly (V75-5, bilden) tror jag fortfarande har form. Men han har verkligen haft oflyt och jag hoppas han får en bra löpning någon gång – då kan han nog strida om platserna i ett silverlopp som detta. Att vinna blir långsökt här, men jag tror formen sitter där. Norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.
7 Protector (V75-6/DD-1) känns fin och gör bra dagsverken varje gång, men just här ser det jobbigt ut med spår sju då han bara är medelsnabb ut. Det är vingelrisk och det blir norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.
11 Mellby Ciceron (V75-6/DD-1) känns ovanligt fin i träningen för dagen. Det var plus i kanten senast och han vann ju med krafter kvar. Det blir svårt att vinna, men jag måste sätta plus på träningen i alla fall. Norskt huvudlag och jänkarvagn som senast.

 

Svanberg: "Kan henne inte riktigt än"

OSKAR SVANBERG .JPG

- 1 Tiller (V75-7/DD-2) var väldigt fin i måndagens intervalljobb med Filip Lejon i vagnen. Vi ser fram emot dagen, perfekt med spår 1, inte toppform ännu,  men hon har gått framåt med det senaste loppet i kroppen,  återstår att se hur mycket, förhoppningen har det fört fram henne så pass att hon är med i segerstriden redan nu, men det kan jag egentligen inte begära. Eftersom det bara är andra starten och jag bara haft henne 1 1/2 månad kan jag henne inte riktigt än. Det jag tidigare oroat mig för är att hon haft lite dålig aptit, men nu när munnen är i ordning och hon slagit sig till ro med sitt nya hem äter hon väldigt bra och verkar trivas ypperligt både till vardags och i träning, hon älskar verkligen att träna och tävla, berättar Oskar Svanberg på sin hemsida.

 

Axelsson: "Ingen hinner förbi honom"

CHARMING SOLDIER.JPG

Kåre Axelsson tror ingen tar ledningen från 1 Charming Soldier (V75-1) och då...
- Det måste väl vara en vettig chans i så fall, eller är jag fel ute? Charming Soldier blev lite för ivrigt senast, slog ihop och det blev galopp. Hästen gick mycket bra efter galoppen och han har känts fin i träningen efter loppet. Han är startsnabb och jag tror inte att någon hinner förbi honom första biten. Jag ändrar inget och är optimist, hälsar Kåre.

 

Stig H: "Det kan lösa sig"

SCAMPI MÅL TAJT.JPG

Stig H Johansson kommenterar sin trio på stigh.se
- 3 Digger Lord (V75-1) har varit borta ett tag pga förkylning och muskelproblem. Känns bra nu men har inte toppform. Har fått ett bra läge på en bra distans och kan nog ta en bra placering om han får en bra löpning. Blir nog svårt att vinna.
- 5 Scampi (V75-6/DD-1, bilden) har bra form, vann enkelt ett ganska billigt lopp senast. Känns fin efteråt och vi har lite förhoppningar på honom. Det bästa vore om han kom till ledningen.
- 9 Antonio Tabac (V75-6/DD-1) går jämnt och bra hela tiden, men har haft otur med dåliga lägen. Läget den här gången kan lösa sig, men det är inte optimalt då han är snabb från början.

 

Jakobsson: "Aldrig varit bättre"

FOSSENS BONUS MÅL.JPG

- Jag tror aldrig att 3 Fossens Bonus (V75-6/DD-1) har varit bättre, säger hästens tränare Magnus Jakobsson.
- Han har varit fantastisk fin alltså! Egentligen hade jag tänkt ge mig i november redan men jag tyckte att han gick så bra i V75-finalen då att jag bestämde mig för att låta honom göra några starter till. Sedan tycker jag att han har blivit bättre och bättre för varje start han har gjort. Jag tror aldrig att han har varit bättre än han är nu. Han känns fräschare än vad han har gjort tidigare. Förut hade han en tendens att bli ”fladdrig” i travet men det tycker jag har försvunnit helt. Spåret är jättebra. Jag vet inte riktigt hur snabba de är invändigt men vi borde vara en bra rygg att få. Vi får köra från början i alla fall så får vi se vad som händer sedan. Jag tror på toppchans, säger Magnus Jakobsson.
Magnus Jakobsson kör ytterligare två hästar i omgången.
- 6 Reiug (V75-4) gjorde ett bra lopp som tvåa senast men han är entaktad och springer och ställer och far och är inte helt rumsren. Om de andra kör sig trötta har han väl chans men innerspåret är inte optimalt och risken är att vi hamnar för långt bak.
- 4 Peder Mykla (V75-6/DD-1) var otroligt bra när jag körde honom i november. Då blev han rullig och galopperade i första sväng men vann sedan från dödens efter full fart hela vägen. Jag har inte pratat något med tränaren men jag kan säga att Peder Mykla inte är en dålig häst när han fungerar…

 

 

 

ÖRJAN KIHLSTRÖM GUBBEN I LÅDAN 4.JPG

Inför V75: Inget klartecken av Kihlström den här gången

Efter förra lördagens lilla klartecken i V75 blev försiktige Örjan Kihlströms uttalanden näst intill kungsord i veckan. 
Bästa chansen på lördagen i V75 i Karlstad?
- Det är utan tvekan Titan Brodde.

Att stjärnkusken Örjan Kihlström sätter tummen upp på förhand hör inte till vanligheterna.
Förra lördagen chockade han spelbranschen med att i direktsänd tv ge en häst tio poäng av tio möjliga i betyg inför ett lopp.
Dansktränade Aron The Baron vann också silverdivisionen på Jägersro. Allt enligt planen. 
Danskan Jeanette Hansen managerade även Red Rose America som vann loppet efter för Kihlström.
Solvallakuskens fjärde V75-seger på tolv försök i år.
Under fredagens tv-sända tävlingar från Solvalla ställdes Örjan Kihlström återigen framför kameran. Han kör sex hästar på V75 på lördagen på Färjestadstravet. 
Det blev inget nytt klartecken. 
Stjärnkusken var i alla fall tydlig med vem han trodde på bäst chans med. 
- Min bästa chans är utan tvekan Titan Brodde (V75-2). Hästen är bra för klassen tycker jag. Sköter han sig och allt funkar, hoppas jag att han ska vara i striden, sa Örjan Kihlström i TV12. 

Klar favorit i V75-2
Solvallaproffset Catarina Lundström tränar Titan Brodde som blir klar favorit i V75:ans andra avdelning. Ett klass II-lopp för hästar som tjänat högst 200 000 kronor.
Den femårige valacken har bara fem starter i ryggen och brottas med ett bakspår i voltstart.
Tre segrar har det blivit men i den senaste starten fick Örjan Kihlström en galopperande Titan Brodde i tömmarna i V75 på Romme.
- Han gick jättebra efter startgaloppen och satt faktiskt fast med krafter kvar. Jag vill tro att han inte galopperar nu. I alla fall är det 70-80 procents chans att han går felfritt. Hästen har väldigt bra kapacitet tycker jag men är inte helt hundra att lita på. 

”Ska ha vettig chans”
Örjan Kihlström oroade sig för läget.
- Det är bakspår nu också. Det skulle möjligen kunna bli så att han har lite bråttom iväg och att han skulle kunna galoppera. Men går han felfritt tycker jag att han ska ha vettig chans faktiskt, sa Kihlström.
Han leder V75 League efter två tävlingsdagar. Fyra V75-seger på tolv försök har det blivit 2017. I fjol vann den 54-årige världskusken 51 lopp på 331 starter på V75.
Sammanlagt tog han 411 segrar i fjol, ett år då han som förste svenske kusk någonsin passerade 50 miljoner kronor inkört under ett år.

 

 

 

BJÖRNKOLLEN:

 

 

Thomas Uhrbergs Krönika:

V75 i sista stund - Färjestad 21 jan

Regler får brytas, men bara om du kan regelverket – så därför blir det tre spikar.
On Track Piraten, Fossens Bonus och Merles Simone är en stark trio, så det kan gå vägen.

Ni som spelar på trav brukar också kunna en hel del om idrott, så för att förklara hur högt jag värderar de tre singelstrecken tar vi oss in i sportens värld. On Track Piraten har en straffspark i fotboll. Fossens Bonus ett straffkast i handboll. Merles Simone en straff i ishockey.
Ja, då har ni ett hyggligt grepp om hur jag tänker. Och, med tre spikar kan jag gardera rejält i de fyra andra avdelningarna.
Rätt eller fel? Vi får se ...

Alla gick på den grejen
Jag vann V75 med Replay Pellini senast på Jägersro, min andrahäst Quattro Töll med Peter Ingves var tvåa i mål men flyttades ner till fjärde plats för trängning.
Många tyckte att det var rätt sedan ansvarig måldomare visat på en bild med linjer dragna, bland annat från min hjälm och att Stella Newman då skulle ha varit tvåa om inte Ingves varit så segersugen.

Pedagogiskt? Ja, det tyckte all expertis.
Fast, var det så bra? Nej, inte alls. Normalt när du är i rygg på den vinnande ledaren försöker du vara så nära den som möjligt i mål, ja du ser till att din hästs huvud kommer på sidan av kusken som kör vinnaren.
Och, då är den linje som visades i teve inte längre den som gäller.
Jag har inget att invända mot domslutet, men ett gott råd till er alla; köp inte allt som sägs, tänk kritiskt.

Nuncio överlägset bäst
Årets hästgala på Stockholm Waterfront Congress Centre är den 10 februari och fram tills dess kan vi rösta på Årets häst. Och, här är mina vinnare:
2-åringar: Coin Perdu.
3-åringar: Policy of Truth.
4-åringar: Readly Express.
Årets äldre: On Track Piraten.
Sto: Jetset.
Kallblod: Odin Tabac.
Årets tränare: Peter Untersteiner.
Kusk: Örjan Kihlström.
Komet: Kevin Oscarsson.
Årets häst: Nuncio.
 
”Piraten”, Fossens Bonus och Merles Simone spikas
 
V75-1: 1 Charming Soldier är snabb ut och vinner han spetstriden mot Önas Igor kan det bli seger, men det finns väl många ”om” i detta lopp och därför streckar jag alla hästar utom 7, 11 och 12. Fast på lilla systemet chansspikas Kåre Axelssons Charming Soldier.
V75-2: 3 Qamaro CD  kan öppna bra och skulle Kaj Widell ta ledningen med 4-åringen kör han där. 2 Mood Indigo och 11 Titan Brodde hör till favoriterna medan 6 Radjah dÍnverne och 8 Bowling Triple X är outsiders. Fem streck, alltså.
V75-3: 2 On Track Piraten är en fantastisk häst, ja insatserna i fjol var grymma; tio segrar, fyra andra- och två tredjeplatser samt fyra i VM och drygt fyra miljoner kronor. Nu bör det bli sjätte raka segern och V75-seger nummer 21.
V75-4: 14 Bellfaks kommer att bli hårt streckad, det med rätta – fast han ska runt 13 motståndare ute i spåren och det kan häxa, så därför garderar jag rejält. Ått streck blev det, där 13 Moses är rysaren.
V75-5: 3 Fossens Bonus har sett lysande ut och han vinner från spets, ja kanske också om det skulle bli dödens på 2 Thai Navigator. Jag spikar.
V75-6: 3 Lincoln Lawyer har svarat för starka insaster på slutet och är värd en V75-seger. Nu radar 6-åringen inte precis upp vinster, ja segerprocenten ligger på 13 och sex fullträffar på 47 starter. Jag garderar därför med en kvintett, där 11 Mellby Ciceron nog är den tuffaste motståndaren. 10 Snyting är speedig, 8 Pampalo är galopplysten men segerfarlig felfri, 5 Scampi har form och 1 Baron Gift kommer från Rickard Svanstedts formstall.
V75-7: 10 Merles Simone blir spik, därtill är jag nödd och tvungen med tanke på tidigare streck och kostnad för stora systemet. Hon är riktigt bra, har vunnit sina tre senaste lopp på Färjestad. Motståndet avskräcker precis inte, så det känns faktiskt okey att spika. 
 
THOMAS SYSTEM
V75-1: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10.  Res: 12-11.
V75-2: 2, 3, 6, 8, 11.  Res: 1-12.
V75-3: 2 On Track Piraten.  Res: 5-9.
V75-4: 1, 2, 5, 6, 10, 11, 13, 14. Res: 12-4.
V75-5: 3 Fossens Bonus. Res: 2-12.
V75-6: 1, 3, 5, 8, 10, 11.  Res: 6-12.
V75-7: 10 Merles Simone. Res: 1-14.
Systemet är på 2160 rader och det kostar 1080 kronor. Om man också singelstreckar nr 1 Charming Soldier i avdelning 1 blir det systemet på 240 rader och det kostar då 120 kronor.

 

 

Ulf Ohlsson:

Oscar Rhode – hade sparat näst senast men var väl inte lika fin senast och utan att jag vet varför. Har väl mer platschans än vinstchans.

Kapten Haddock – har rätt bra form men läget försämrar det hela. Har väl ingen jättechans men en bra placering hoppas vi på.

Närby Laser – kan jag inte.

Emmett Brown – fin häst i grunden. Har tydligen haft lite problem från innerspåret. Blir väl en mediumstart med sikte på felfri avgång och sedan får vi se vad vi kan göra.

Pampalo – var fin senast. Byngligt läge och vi behöver lite tur men det känns nog ändå som den mest intressanta av mina i omgången.

Trevlig helg.

Uffe

 

 

 

 

RANKING, TIPS OCH ANALYSER

Veckans andra guide, lopp för lopp: Stor genomgång och kommentarer i sista stund, vinnarna, utmanarna och tidsranken - ladda ner på nedanstående länkar (pdf-filer):

V75 - del 1

V75 - del 2

 

 


Toppkuskarna bjuder på sina bästa V75-tips

 

 

 

PHARAON FACE PRIS 3.JPG

Inför V75: Pharaon Face kan ge Linus nya glädjetårar

När lärlingen Linus Svensson vann V75 på Nyårsafton med Pharaon Face kunde han inte hålla känslorna tillbaka. 
Tillsammans med sambon Cajsa Friberg leasar han hästen som nu har tagit fyra raka segrar och på nytt startar i V75. 
- Han känns ännu bättre nu och mycket piggare och spänstigare. Jag tror inte att han gör mig besviken, säger Linus Svensson.

I september förra året kom Pharaon Face till paret Linus Svensson och Cajsa Friberg i Kvänum. Hästen var tidigare i träning hos Lutfi Kolgjini där han han hade gjort flera bra lopp.
- Det var Cajsa som skickade till Ludde och frågade om han hade någon häst vi kunde få leasa. Då rekommenderade han Pharaon Face, säger Linus Svensson.
- Jag kollade på hans starter i lopparkivet och det såg ut som en fin häst. När jag sedan provkörde honom första gången efter att vi fått hem honom kändes det som en kanonfin häst. Han fick börja med en månads semester och sedan träna på.

”Har ett stort och vägvinnande steg”
Linus Svensson, 35, jobbar till vardags som lärling hos Pär Hedberg, privattränare för stall Palema. Han har tidigare jobbat hos Åke Svanstedt i flera år. Utöver det ordinarie arbetet så tränar han en häst och det är Pharaon Face. Sedan hästen kom till Linus och Cajsa har det blivit fyra raka segrar och han är obesegrad i deras regi.
- Vi har inte gjort så himla mycket, vi har fått hästen på bra humör och han trivs med det vi gör. Det är bara att tacka och ta emot när han bjuder tillbaka. Vi bor en kilometer från Palema och tränar på banorna som finns där. 
- Det är en stor och rejäl häst, jag har inte mätt honom men han kanske kan vara 1.65 i mankhöjd. Han har ett stort och vägvinnande steg så han ser stor ut också. Det går så väldigt lätt när han springer, säger Linus.

”Obeskrivlig känsla – roligaste segern”
V75 på Nyårsafton lär inte Linus glömma i första taget. Han har visserligen vunnit flera V75-lopp tidigare men den här segern var något alldeles extra. Pharaon Face ledde från start till mål och när Linus blev intervjuad i tv efteråt var han rörd till tårar.
- Det var en obeskrivlig känsla och min roligaste seger i karriären. V75 är travets elitserie och det är ett privilegium att bara få vara med i den cirkusen. Att sedan ha en egen häst med som man tränar och leasar ihop med sin sambo och få vinna det är jättestort.
- Han vann lätt men loppet blev lite lurigt kört. Man är bara passagerare bakom honom den första biten och han sköter allting själv. Han är väldigt snabb ut men sedan är det inga problem att plocka upp honom och då är han jättefin. Fast när jag tog upp så kom den första hästen och sedan den andra och den tredje och körde mot oss. Så det var full körning hela vägen. Han stannade av lite i sin ensamhet till slut men det var bara för att han är så flegmatisk. Han var inte trött i mål och hade sträckt på sig om någon kommit och utmanat.
Hur har Pharaon Face tagit loppet och tränat efteråt?
- Han har tränat på som tidigare i sina intervaller. Hästen känns mycket piggare och spänstigare nu än han gjorde inför förra starten. Det känns att han har gått framåt med loppet i kroppen eftersom han hade haft ett uppehåll på en månad inför senast, säger Linus.

”Är explosivt startsnabb”
På lördag är det dags för en ny V75-start för Pharaon Face. Han går ut i den första avdelningen över 1640 meter med bilstart. Läget med spår åtta bakom vingen kan dock grusa förhoppningen om femte raka segern. Men Linus Svensson har ingalunda gett slaget förlorat och meddelar att han kommer att lätta hästen i balansen.
- Han är explosivt startsnabb och jag är som sagt inte den som styr de första 150 metrarna. Det är precis i början som att han vill vara med och tävla och jag bara åker med. Men det har aldrig känts någon fara för galopp. Det sägs att ettan och tvåan är startsnabba och vi får se hur det utvecklar sig.
Tror du han kan vinna även från dödens?
- Jag har ingen aning men skulle han hamna där får vi hoppas att det går sakta för då har han en polett kvar till slut. Det är första gången han möter hästar i den här klassen så det blir ett litet test. Vi får se om han kommer till ledningen eller om det blir dödens. Jag tror inte att han kommer att göra mig besviken och visst måste han räknas tidigt.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Jag är lite sugen på att slå honom aluminiumskor fram för att få hästen bättre i travet. Han har gått med järnskor runt om hittills. Vi får se hur det blir. Om det blir kallt och banan blir hård så blir det järnskor igen, säger Linus Svensson.

 

 

 1_FOSSENS_BONUS_DEF_MG.JPG

Inför V75: Toppchans för hemmaidolen

Det har slagit gnistor om Fossens Bonus i vinter.
På lördag blir hemmaidolen svårstoppad i V75 på Färjestadstravet.
- Jag tror aldrig att han har varit bättre, säger hästens tränare Magnus Jakobsson.

V75-kändisen Fossens Bonus har varit bländande fin i sina senaste starter. Hästen som för två år sedan gjorde V75-debut i den lägsta klassen knackar nu på dörren till den högsta. På vinstkontot fattas bara 50 000 kronor till de 1,5 miljoner som utgör gränsen för gulddivisionen. Men Fossens Bonus hinner med en vända till i silverdivisionen, där han i december var omutbar i både försök och final.
- Han har varit fantastisk fin alltså! Egentligen hade jag tänkt ge mig i november redan men jag tyckte att han gick så bra i V75-finalen då att jag bestämde mig för att låta honom göra några starter till. Sedan tycker jag att han har blivit bättre och bättre för varje start han har gjort, säger Magnus Jakobsson och fortsätter.
- Jag tror aldrig att han har varit bättre än han är nu. Han känns fräschare än vad han har gjort tidigare. Förut hade han en tendens att bli ”fladdrig” i travet men det tycker jag har försvunnit helt.
När vintern och skotvånget kom trodde både Magnus Jakobsson och många tipsexperter att det skulle sätta en käpp i hjulet för barfotadansören, men Fossens Bonus har med besked visat att skor inte är något som helst bekymmer.
- Jag var lite skeptisk till att han skulle gå med skor i höstas. Det vill gärna bli negativt för sådana här hästar som brukar tävla barfota, men inte för honom. Han har varit minst lika bra som innan.

”Den största talangen”
Magnus Jakobsson, som har sin gård i Edsvalla strax väste rom Karlstad, har varit travtränare sedan 90-talet och i fjol hade han sitt bästa år hittills. Stallets hästar vann var fjärde start och sprang in 3,4 miljoner kronor. Även som kusk hade han ett toppår med över tio miljoner kronor inkört. 46-åringen har suttit bakom åtskilliga stjärnor genom åren men frågan är om inte Fossens Bonus är den bästa häst han har tränat.
- Han är definitivt den största talangen jag har tränat, det får jag lov att säga. Han är lite extra.
Sju år gammal är Fossens Bonus ganska lugnt tagen. Han har bara gjort 36 starter, av vilka han har vunnit exakt hälften.
- Jag tror att det finns mer i honom om han får vara frisk och hel. Det känns så. Han har inte tävlat ihjäl sig genom åren eftersom det har varit lite struligt mer operationer och både det ena och det andra.
- Det klart att han har en bit kvar till de bästa men i skiktet därunder tror jag att han kan hävda sig bra. Han blir tuffare och tuffare.

Tror på toppchans
Näst senast spurtade Fossens Bonus ner sina konkurrenter från kön. Senast stack han till ledningen och vann i överlägsen stil.
- Han har inte gått några hårdare jobb efter senast men han har tränat på hela tiden och allt känns helt normalt så förberedelserna har varit bra. Det finns ingenting som tyder på att han inte kommer att vara lika bra som tidigare på lördag.
Den här veckan avgörs silverdivisionen över 2 640 meter. De två starter som Fossens Bonus har gjort över distansen har resulterat i en tredjeplats och en seger.
- Första gången hade han vilat innan och han gjorde väl ett okej lopp. Men det var länge sedan. Andra gången han tävlade över lång distans var en av de första gångerna som han gick barfota och då var han fantastiskt fin.
- Så distansen är inget som oroar. Förr när man laddade med honom från start fick man hålla i sig men nu är han mer reglerbar så jag tror inte att det ska vara några problem alls.
Laddning från start kommer det att bli. Fossens Bonus lottades till spår tre och därifrån är siktet inställt på ledningen.
- Spåret är jättebra. Jag vet inte riktigt hur snabba de är invändigt men vi borde vara en bra rygg att få. Vi får köra från början i alla fall så får vi se vad som händer sedan. Jag tror på toppchans.

”Otroligt bra”
Magnus Jakobsson visar inte upp någon mer egentränad häst för V75-publiken men han kör ytterligare två.
- Reiug (V75-4) gjorde ett bra lopp som tvåa senast men han är entaktad och springer och ställer och far och är inte helt rumsren. Om de andra kör sig trötta har han väl chans men innerspåret är inte optimalt och risken är att vi hamnar för långt bak.
- Peder Mykla (V75-6) var otroligt bra när jag körde honom i november. Då blev han rullig och galopperade i första sväng men vann sedan från dödens efter full fart hela vägen. Jag har inte pratat något med tränaren men jag kan säga att Peder Mykla inte är en dålig häst när han fungerar…