V75 Lördag 29 Oktober JÄGERSRO

 

 

Köp Travmasens tips till V86 och V75 varje vecka, som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 100:-/månad, 200:- för 3 månader, eller 600:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt!

 

 

ANDELSSPEL 

På V75  finns det möjlighet att köpa in sig i två olika andelsspel som jag har på V75-Tillsammans. Spelet lämnas in så sent som möjligt och alla med ATG-konto har möjlighet att delta. Följ dessa länkar för en möjlighet till nya miljoner:  

 

 

 

 

 

Hans G

HANS G:S KRÖNIKA

2016-10-24, Dubbel jackpot att spela om när V75 landar på Jägersro 

Det var synd om Solvalla igår. Här hade man laddat upp för toppsport och semifinaler till Breeders Crown och en intressant V75-omgång och så regnade och blåste hela festen bort.

Det var nästan omänskliga förhållanden i lervällingen. Synd om både hästar och kuskar, men visst blev det spännande tävlingar och framförallt till slut ett rättvist sportsligt resultat. Och vilka mäktiga prestationer vi fick se!

Märkligt nog blev omgången väldigt favoritbetonad. Björn Goop levererade den enda överraskningen när han med Mamasan nosade ut Johan Untersteiners Unrestricted med minsta möjliga marginal i den fjärde V75-avdelningen.

48 hästar är nu klara för de fyra Breeders Crown- finalerna som körs på Sundbyholm Eskilstuna första veckan i november. Lite tidigt att snacka upp dom loppen redan nu, men eftersom jag var på plats på Solvalla igår kan jag ändå inte låta bli..

Treåriga ston: Oaksvinnaren Darling Mearas imponerade när hon lekte hem sitt lopp och blir svårslagen i finalen. Hon utmanas framförallt av läckra Caddie Lisieux, som åter uppförde sig exemplariskt och vann lätt. Hon verkar trivas utmärkt med Kenneth Haugstadsom kamrat. Svårt att se någon tredje häst blanda sig i den duellen.

Fyraåriga ston: Här måste det handla om underbara Timbal som vann sitt försök med gott om krafter kvar. Örjan Kihlström körde tidigt fram utvändigt om ledaren och satt sedan och finåkte in i mål. Stochampionatvinnaren Galactica utmanar, hon vann också skvättlätt. Dom två utmanas av Treasure Kronos, som från ett iskallt utgångsläge bakom startbilen spurtade fenomenalt till andraplatsen bakom Timbal.

Treåriga grabbarna: Reijo Liljendahl sitter på leken då han vann med sina två kanoner Policy Of Truth och Grant Boko som båda därmed fick fina lägen i finalen. Ruggigt motstånd dock, Gareth Boko vann på bra sätt igår, Valley Brodde var nära nära Grant Boko och kriterievinnaren Deimos Racing spurtade som en blixt till sin finalplats sedan Adielssongjort ett felval i lersprutet 600 meter från mål. Vilket lopp det blir.

Fyraåriga grabbarna: Kungen bland fyraåringarna Readly Express valde att avstå Breeders Crown, det fanns säkert flera anledningar till det, men finalen blir nu iallafall vidöppen. Norrmannen El Diablo B.R. joggade hem segern igår och blir garanterat svårslagen även i finalen där jag dock har en annan vinnare. Peter Untersteiners stjärna Isor Hålerydgalopperade bort många meter från start, men reparerade strålande till andraplatsen bakom In Vain Sund. Det var verkligen full fart över mål. Vi tar betalt för Isor Håleryd i finalen den 6 november!

I lördags på Romme hade jag önskat mig open stretch då jag sprack på min stora idé Thai Broadway. Är det någon som tror att Goop hade förlorat Gulddivisionen i lördags om han fått chansen med Thai Broadway? Nu satt han fast bakom Coldtown och Volstead med gott om krafter kvar och det såg “alla”. Thai Broadway dyker upp igen på V75 Eskilstuna den 5 november men då blir han säkert favorit....

Vad kan man i övrigt säga om lördagen. Fossens Bonus var som väntat överlägsen i den första avdelningen och Tellmeastory lika ensam på banan i den andra avdelningen. Märkligt mycket negativt snack om dom två under uppsnacket i lördags, men det är klart att det hade varit kul att se Carabinieri utmana Fossens Bonus om Johan Untersteiner klivit in i matchen lite tidigare.

Min vinnare i kallblodsloppet Björs Frej kom heller aldrig in i matchen, men loppet var ju stängt på två hästar och Joker C.K. blev överlägsen sedan Björn Goop “stulit” loppet och tidigt kört sig till ledningen. Hårt i femte avdelningen där Island Life nosade ut Niagara Broline efter en ny makalös finishkörning av AdielssonIsland Life rensade oväntat mycket på V75, men var tidig för oss.

Öppna femte avdelningen ägde Get A Winner som kommer att bli en följetong på V75, härlig inställning på den killen. Här satt Tjacko Zaz och Torbjörn Jansson fast och längtade efter open stretch, men det kanske inte räckt ändå. Och så snuvade Zenit Brick oss på ännu en jackpot i den sista avdelningen när han något överraskande spurtade ner en snopen Valeur.

Nya tag på lördag då det är min hemmabana Jägersro som gäller. Eftersom det inte blev någon utdelning på fem och sex rätt på Solvalla bjuds vi på en dubbel jackpot. ATG beräknar att en ensam vinnare med sju rätt får runt 37 miljoner kronor. Tänk om det hade blivit jack även uppe i Dalarna...

Lördagens huvudnummer ligger som sista V75-avdelning, Christian Lauritz MullersMemorial, landets äldsta storlopp. Loppet har körts sedan 1927 för att hedra den danske byggmästaren som grundade och byggde Jägersro i början på 1900-talet. Årets upplaga är en riktig pärla med hela stayereliten på plats. Fattas bara med 400.000 kronor till vinnaren.

On Track Piraten är på plats, Dalarnas kung får verkligen resa runt. Trevligt nog återförenas Piraten på lördag med Johnny Takter. Tyvärr fick dalahästen ett trist startspår liksom Mosaique Face, men båda har givetvis chans ändå. Bättre läge för läckre Alfas Da Vinci. Gissa om fuxen är revanschsugen efter fadäsen på Åby där Jocke Lövgren fick ena sulkyhjulet sönderkört av en konkurrent.

Det börjar annars med ett vidöppet Klass 1-lopp över 2140 meter, voltstart. Många bra hästar med men Conny Lugauer kommer att få många anhängare med New Lexington som drog innerspåret. Men Ni kommer väl ihåg Shelby Glides kanonspurt senast på ÅbyShelby Glide börjar från spår två...

Lärlingar kör 15 ston i den andra avdelningen, 2140 meter igen, men bilstart. Diva Deo fick ett perfekt läge bakom bilen och blir svårslagen med duktige Linus Svensson i sulkyn. Tredje avdelningen ett stayerlopp över dryga tre varv, tre volter och 15 hästar. Här sitter Flemming Jensen bakom en av omgångens största favoriter, Slide So Easy.

Fjärde avdelningen är loppet för lägsta klassen. Hade To Be Or Not To Be haft tur i spårlottningen hade han blivit klar favorit. Från spår tio är han nu bara en av flera. Kul här att Hanna Lähdekorpi satt upp brorsan Pekka på Max The Flax. Både Hanna och Pekka är “amatörer”, Hanna jobbar som veterinär och Pekka som jurist på en av landets mest ansedda advokatbyråer. Jag håller tummarna, det kan gå med lite flax...

Femte avdelningen en jättefin Silverdivision över sprinterdistans. Snabbe tysken Bankskommer på besök men skickades ut på spår åtta bakom bilen. Top Of The World är med igen men drog spår i andra ledet bakom bilen den här gången. Öppet lopp, här kommer det att gå undan, jag lovar!

Avslutningen är en Bronsdivison över sprinterdistans mot Gulddivisionen som på lördag alltså är Mullers Memorial över 2640 meter. Sammantaget en läcker omgång som alltså är förstärkt med en jackpot. Det skall bli spännande att vända ut och in på loppen de närmaste dagarna.

Vi hörs väl på torsdag, ha en lyckosam och härlig vecka önskar Er

Hans G
.

 

 

Foto: Thomas Blomqvist
 Foto: THOMAS BLOMQVIST

TV4-expertens tips inför top 7-premiären

 

Korsdragaren med Erland

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sin tidiga idéer inför lördagens V75.

Korsdragaren 29 okt.pdf

 

 

 

 

PROGRAMTIPSET:

Lördag 29 oktober
Av Bengt-Erik Larsson

V75 med Jackpot och Müllers!

Anrika C.L. Müllers Memorial (V75-7) är russinet i kakan och det är många topphästar som har vunnit Jägersros grundares minneslopp. Mångmiljonärerna Mosaique Face och On Track Piraten har dragit bakspår i lottningen och det gör det hela lite mer spännande.

På förhand ser det dock ut att stå mellan dessa båda utan att förringa motståndet som inte går av för hackor. Norske Glen Ord Superb har stort stöd hemifrån och våra danska vänner kommer med Takethem, Repay Merci och Obi Wan. Starka hästar som Alfas da Vinci, Reckless och Montdore är med i listan och vad kan Dreams Take Time, Rod Stewart och Fire to the Rain?
Det blir riktigt spännande att se upplösningen där vinnaren får 400 000 kronor!

Silverdivisionen (V75-5) avgöres över snabba 1640 meter och på förhand ser det ut att bli en rejäl kubbning från framspår på flera händer. Detta kan gynna Reijo Liljendahls finfine Top of the World, som sällan eller aldrig gör en dålig prestation.
 
Bronsdivisionen (V75-6) går också över kort distans och här kan bakspårshästarna åter gynnas av överpace. Team Johan Untersteiners hästar går ruggigt bra i nuläget och det vore ingen större överraskning om Broadway Appolo drog längsta strået.
 
Vi har extra pengar att spela om i sjurättspotten och vädergudarna utlovar soligt och fint väder så upplevelsen runt travovalen kommer att bli femstjärnig!

Dagens vinnare:
Juan 
(V4-4) gjorde ett mäktigt intryck när han vann från utvändig position senast och är han lika bra denna gången blir han svårslagen.
Slide So Easy (V75-3, V5-1) har gjort den ena topprestationen efter den andra och han klarar lång distans utan problem.
To Be Or Not To Be (V75-4, V5-2) är inte helt att lita på men sköter han sig och har en bra dag så får de andra vara vassa för att slå honom.

Dagens rysare:
Caddie Kasandra 
(V75-2) fick aldrig chansen till slut senast och hon behöver rygglopp för att kunna spela ut sin vassa slutspeed den sista biten. Löser det sig bättre denna gång så blir hon livsfarlig!
Montecore Mo (V75-6, V5-4, DD-1, V3-1) har varit mycket bra i de två senaste loppen och hästen vann på Jägersro i mitten av juni där han slog bland andra Rocky Egedal och Thunder Peak.

V4-1.
  5 Brasil Boko
  1 Rocky P.H.
  2 Rock Me
  6 Tano Bork
  9 Kash' Cantab
  3 Palermo Tårs
  7 Winning Love
  8 Paolo America
  4 Pilevallas Krabat

V4-2.
  7 Stepping Spaceboy
  3 Get Lucky Pellini
  4 Rajah Silvio
10 Ferrari River
  6 Pacific W.F.
  8 Jula Menuett

11 Rushmore Face
12 Jocke Cane
  5 Dom Perignon Sisu
  9 Albir
  2 Bamboleo
  1 Ricochet Face

 V4-3.
  6 Smokey Herman
  1 Very Esterel
  7 Caddie Icon
  3 M.T.Kod Röd
11 Tetraone Jet
  4 Mellby Duke

12 Celebrus Nova
13 Grainfield Ace
  5 Wallaby
10 Forni Boko
  9 Belong Life
  2 Champion Melon
  8 Ecupos Charlie
15 Dream Derby
14 Jack Bowler

V4-4.
  5 Juan

  6 Fabriz Boko
  3 Picasso Face
10 Rex Lane
11 Vermouth
  2 Vekas Goldwing
  7 Rydens Limoncello
  4 Oliver U.B.
  1 Smashing Beauty
12 Paddington Face
  8 Razapazing
  9 Mervelous Face

V4-förslaget (lopp 1-4):
9 x 6 x 6 x 1
Rader 324, Kostnad 648 kronor

LD-förslaget (lopp 2-3):
LD-1.    3, 4, 6, 7, 8, 10
LD-2.    1, 3, 4, 6, 7, 11
Kombinationer 36

V75-1.
  4 GlobalSatisfaction
  2 Shelby Glide
  8 Aron Palema
11 Mellby Drake
  1 New Lexington

  5 Marta Chip
10 Brilliance
  3 Tromb Access
  9 Zorn Brick
  6 Partizan Face
12 El Salvador
  7 Jeter

4 GlobalSatisfaction står perfekt inne penningmässigt och klarar han bara fjärdespåret utan större problem så kan han vinna ett lopp som detta trots att motståndet är hårt. Senast var han klart positiv som tvåa efter Uncle Lasse. 2 Shelby Glide avslutade vasst som trea och han går bra varje gång. 8 Aron Palema var helt överlägsen senast på Åby och löser det sig för honom från läget så blir han farlig. 11 Mellby Drake är mycket kapabel och 1 New Lexington vann lätt senast.

V75-2.
  5 Diva Deo
  1 Ethiopia River
  8 Sundsvik Mayday
11 Rainbow of Nando
  6 Caddie Kasandra
  7 Donatella Center
13 Bakers Ransom
10 Dream Babe
15 Twin's Zindy
  2 Amphibian Madness
  4 Apple Lee
  9 A La Partenza
  3 Raven Chat
14 Navaj Brodda
12 Happy Loke

 
I ett öppet lärlingslopp så får 5 Diva Deo förstatipset trots att hon har minst rutin. Segerprocenten är däremot hög och hon har visat toppform nu i två starter efter långt uppehåll. 1 Ethiopia River gick mycket bra för Jonna Jinesjö näst senast och krånglar det inte från innerspåret här så är de långt framme igen. 8 Sundsvik Mayday går bra varje gång och med lite flyt så är hon i den främre träffen igen. 11 Rainbow of Nando är kapabel och här finns många som kan vinna.

V75-3.
12 Slide So Easy

15 Bullyoung
14 Rapide du Pommeau
  1 Favorite Boko
11 Please Mr Please
13 Spirit Real
  6 Dens Bea
  5 Hamilton Noa
10 Day Sun Dream
  9 Speedy Sus
  7 Get On Up
  4 Don Crowe
  3 VästerboViVann
  2 Höwings Sydsturm
  8 Nelle Atticus Jake
 
12 Slide So Easy har gjort den ena topprestationen efter den andra och trots förutsättningarna här med dubbla tillägg i ett stort fält så blir han svår att stå emot till slut om det inte strular alltför mycket. 15 Bullyoung är urstark och samma gäller stallkamraten till tipsettan, 14 Rapide du Pommeau. 1 Favorite Boko har ett intressant läge med Björn i sulkyn och 11 Please Mr Please kan med en snabbstart sitta långt framme tidigt. 13 Spirit Real har visat toppform. 6 Dens Bea?

V75-4.
10 To Be Or Not To Be

  2 Rawindski
  5 Jula Extreme
  9 Evita Greenwood
  8 Listas Manboy
  3 New Moon Pellini
  4 Max the Flax
12 Out of the Slums
  1 Stay Classy
11 Replay Pellini
  6 Il Nostro
  7 Sirocco Maxim
 
10 To Be Or Not To Be har hela tiden lovat gott men han är inte helt hundra att lita på. Har han en bra dag så har han stora chanser att vinna trots bakspåret. Senast avgjorde han från positionen utvändigt ledaren före bland andra Wonderboy och Stuck On Joe. 2 Rawindski har ett perfekt läge och 5 Jula Extreme kan nog sänka sina tider en bit. 9 Evita Greenwood har en finfin statistik och 8 Listas Manboy går inte av för hackor han heller. 3 New Moon Pellini?

V75-5.
10 Top of the World
  1 Augustus F.
  5 Next to None Sib
  6 Pepe di Jesolo
  8 Banks

  3 Sylvester America
12 Georgie Mae
  4 Napoleon C.D.
11 King City
  2 Sylvester D.K.
  9 Trust Launcher
  7 Lady Lee
 
10 Top of the World har en kanonstatistik från ledningen men han har gått bra bakifrån också. Det troliga är att det blir rejäl körning om ledningen på flera händer i det främre ledet och det skulle passa Liljendahls springare som hand i handske. 1 Augustus F. är uppåt i form och kan han försvara innerspåret blir han farlig. 5 Next to None Sib blixtrar till ibland och 6 Pepe di Jesolo har varit mycket bra på sistone. 8 Banks är kapabel i grunden och vad kan 3 Sylvester America?

V75-6.
  9 Broadway Appolo
  5 Thaiger Exclusive
10 Jairo
  1 Montecore Mo

  6 Eldrick Boko
12 Backorder
  2 Offshore Man
  4 Ymer Brick
  3 Snyting
  7 Versailles
  8 L.Dees Maggiesbest
11 Västerbo Exact
 
Det kan bli så att familjen Untersteiner gör upp om detta loppet. 9 Broadway Appolo satt instängd senast och har tidigare visat finfina fartegenskaper. Löser det sig från niondespåret här så är han i striden. Pappa Peters 5 Thaiger Exclusive kan dock bli svår att komma förbi om han skulle nå ledningen tidigt utan alltför mycket kraftspill. 10 Jairo står bra inne på pengarna och samma gäller 1 Montecore Mo, som vann på Jägersro i juni månad. 6 Eldrick Boko är på gång.

 
V75-7.
12 Mosaique Face
10 On Track Piraten

  4 Alfas da Vinci
  1 Reckless
  7 Glen Ord Superb
  5 Rod Stewart
  6 Takethem
  9 Fire to the Rain
  2 Dreams Take Time
  8 Repay Merci
11 Obi Wan
  3 Montdore
 
In anrika C.L. Müllers Memorial har de två mest penningstinna hästarna fått bakspår. Den store kämpen 12 Mosaique Face såg ut att gå mot SM-seger senast men då var Ivar Sånna otroligt bra och 10 On Track Piraten har varit på utflykt över de stora vattnen och var fyra "over there". Även om 4 Alfas da Vinci (fick punktering senast), 1 Reckless och 7 Glen Ord Superb är grymt starka hästar så bör det nog i alla fall i första hand stå mellan de två förstnämnda. Spännande blir det!

V75-system (lopp 5-11):
5 x 15 x 1 x 1 x 5 x 4 x 2
Rader 3000, Kostnad 1500 kronor

DD-förslaget (lopp 10-11):
DD-1.    1, 5, 9, 10
DD-2.    10, 12
Rader 8

V5-förslaget (lopp 7-11):
1 x 1 x 5 x 4 x 2
Rader 40, Kostnad 40 kronor

V3-förslaget (lopp 10-12):
V3-1.    1, 5, 9, 10
V3-2.    10, 12
V3-3.    3, 7, 8, 10, 11, 12
Andelar 48

 


V75: Han lämnar vi ensam på kupongen

 

 

 

 

Alfas da Vinci möter On Track Piraten i V75-7 i Jägersros jackpottomgång. Foto: Micke Gustafsson/Foto-Mike/Kanal 75
Alfas da Vinci möter On Track Piraten i V75-7 i Jägersros jackpottomgång. Foto: MICKE GUSTAFSSON/FOTO-MIKE/KANAL 75

V75: På jakt efter snabb revansch i guld

 

Travmasen o Oskar J Andersson på Hästgalan 2016

 

 

GRATISPROGRAM
 
[counter]

Antal visningar sedan starten mars 2012

 

 

 

OBI ONE PRIS.JPG

Inför V75/jackpot: Tre kilometer inget plus

Det lyser toppform om danske Slide So Easy och femte raka segern är inom räckhåll. 
Flemming Jensens springare har två segrar i svenska V75 i ryggen. 
Passar lördagens uppgift på Jägersro över tre kilometer? 
- Hästen är ingen stayer men jag måste tro på chans ändå, säger danske tränaresset.

Flemming Jensen tar en av sina vanliga svängar till Sverige och Malmö på lördagen för att prova lyckan i V75. 
Slide So Easy kom i Jensens träning i början av året och i juli tog sjuåringen hem en final i bronsdivision i Eskilstuna. I den senaste starten fanns det bara en häst på banan. Efter en resa i kön i silverdivisionen i Karlstad avgjorde han i pigg stil via fjärdespår till lätt seger. 
Flemming Jensen tror sig ha en nyttig häst för gulddivisionen framöver. 
- Inte så att han kommer att rada segrar i guld där det är så tuffa hästar. Men jag tror att han kommer att vara en nyttig häst också när han kommer upp i högsta klassen, säger dansken.

”Chansen finns…”
Vi ringer stallet torsdag förmiddag. Efter onsdagens tävlingar på Åby ska Jensen vara hemma i Ålborg ett par dagar. Lördag morgon bär det av till Jägersro med fyra hästar.
Obi Wan (V75-7) samt Slide So Easy och Rapide Pommeau (båda V75-3) är chanserna på V75 - en spelomgång med dubbeljackpot där en ensam vinnare bli runt 37 miljoner kronor rikare.
- Slide So Easy är min bästa chans på hela dagen och den ska man tänka på att ta med. Det är en riktigt, riktigt fin chans att vara med bland de tre första i mål och chansen finns att vinna loppet också. Min andra häst i loppet Rapide Pommeau (Thomas Uhrberg) är ju en typisk stayer men där är jag nöjd om det bara blir en fin slant. Slide So Easy är den bättre, säger Flemming Jensen.

Bra häst för klassen
Han är känd som en försiktig major i förhandsintervjuerna. Med Slide So Easy baissar han lite för att distansen tre kilometer inte är den bästa. 
Sjuåringen var med i ett längre lopp (3160 meter) på Axevalla i somras och slutade fyra. 
- Det är ingen stayerhäst det här. Han har visat att han klarar tre kilometer i alla fall ett par gånger - men det är mera för att han står i en sådan låg klass ännu kan man säga. Så han klarar distansen på lördag men hävdar sig bättre på normala distanser.
Så när han snart tar klivet över till den högsta klassen är det inte i långloppen du kommer att matcha honom?
- Så är det. Men jag är säker på att han klarar sig i guld också. Han har ju kvalat in till silverdivisionsfinalen (Solvalla 26 november) och eftersom det är kanonhästar där får vi en indikation om hur det kommer att bli till slut. 
Några särskilda ändringar till på lördag?
- Han kommer att gå med sin vanliga utrustning och utan skor. Han håller en stabil form tycker jag, vi har kunnat träna normalt efter den senaste starten. 
Lördagens guddivision är C.L. Müllers Memorial (V75-7) där du ställer upp med Obi Wan som drog ett bakspår. Chansen?
- Han har varit med i Müllers Memorial de senaste åren och fått fina pengar med sig hem. Förhoppningen är att det blir så den här gången också. Han har hygglig form i alla fall men det är tufft det här. Det blir svårt till och med få pengar men vi ska försöka, slutar Flemming Jensen.

 

 

ULF STENSTRÖMER .JPG

Inför V75/jackpot: Stenströmer tror mest på Favorit Boko

Hallå där…
…Ulf Stenströmer som har tre V75-chanser i lördagens jackpotomgång på Jägersro.

- Hej!
Vilken av dina tre V75-hästar tror du mest på?
- Jag tror mest på Favorit Boko i V75-3. Han har det bästa utgångsläget av mina.
Först ut är Brilliance i V75-1. Är det nackdel med bakspår?
- Den senaste starten var bra, men det är ett sämre läge nu när hon fått spår 10 och dessutom möter hon grabbar och det är alltid tuffare. Vi slår lite ur underläge men hon kan sluta långt fram. Hon har form.
Gör du några ändringar i hennes balans?
- Nej, det blir samma som senast: barfota, norskt huvudlag och den vagn som passar henne bäst.
Vad tänkte du när Favorite Boko (V75-3) fick spår 1?
- Det var det bästa tänkbara för att han är väldigt startsnabb. De tuffaste konkurrenterna, som har mycket mer pengar på sig, startar 40 meter bakom. 
Favorite Boko vann senast han var på Jägersro för tre starter sedan. Är formen lika bra nu som vid segern?
- Ja, det är den, men det är väldigt långt distans och det är inte någon fördel för honom.
Gör du några ändringar i hästens balans?
- Nej, det blir samma som senast. Barfota runt om och så går han med jänkarvagn.
Versailles (V75-6) har två raka segrar. Är det toppform på honom?
- Ja, han har aldrig varit i bättre form.
Versailles vann från ledningen senast. Kan han komma till ledningen här också, från spår 7 bakom startbilen?
- Det hoppas jag för han är startsnabb den första biten. Men hästen är ingen raket så han måste troligen göra lite grovjobb från det här läget. 
Vad blir det för balans?
- Han går barfota, med en jänkarvagn och med ett helstängt huvudlag.

 

AUGUSTUS F. SEGERDEFILERING.JPG

Inför V75: Siktar på dubbelseger

Hon vinner var femte start och går mot sitt bästa år som tränare.
Men en sak är Helena Burman inte nöjd med.
- Har vi bara vunnit två V75-lopp i år? Det är bara för dåligt. Då får vi ta en dubbel på lördag, slår Jägersrotränaren fast inför helgens V75-omgång på hemmaplan.

En expanderande tränare med fokus på att få sina hästägare att trivas.
Så vill gärna Helena Burman framhäva sig själv.
Faktum är att hon snabbt anpassat sig till rollen som publik tränare från att i många år endast haft hästar ägda av henne själv och sambon Göran Falk.
- Vi har byggt hela vår anläggning med tanken att folk ska tycka att det är trevligt att komma hit och hälsa på. Det finns en stor hästägarstuga där man kan titta ut över alla träningsbanorna, sedan har vi riddarsalen som ligger i anslutning till stallet och går att hyra om man vill ha fest, berättar Burman om sin träningscamp Falk-On-Hill utanför Klågerup.
Riddarsalen är en sällsynt pampig festlokal med tolv meter i takhöjd, onekligen en unik tillbyggnad till ett travstall.
- Vi hade ett event för våra hästägare i lördags när vi grillade och åt i riddarsalen. Sedan fick många av dem åka häst, flera för första gången. Det var gamle Jackal Face som ställde upp. Det blev ett jättetrevligt arrangemang, berättar Burman som inte hymlar om att är på offensiven när det gäller att locka nya människor till stallet.
- Det var väl 30-40 personer här i lördags, men så var det en ganska informell fest. Till våren ska vi ha öppet hus och räknar med betydligt fler, då kommer vi att ha annons i Travronden för att bjuda in.

Får köpa in hästar själv
Samtidigt som det kommit in nya hästar och ägare har den egna uppfödningen av F-hästar trappats ner. För tillfället finns fyra fölston, men ingen häst född 2015.
- Nej, det blev tyvärr inte så, men tre är dräktiga. Istället har jag fått chansen att köpa in hästar själv. Det är första gången i karriären jag haft den möjligheten och något jag verkligen tycker är kul. Att det börjat bra är jag också glad över. Den allra första häst jag köpte in var Staro Litchi, hon har varit duktig i sina tre starter och var sexa i Breeders Course-finalen i Holland i helgen, trots ett tråkigt löpningsförlopp. Av tio tvååringar i stallet har tre startat och ytterligare tre kommer att starta i år.
Totalt finns 32 hästar i boxarna vilket är en rejäl ökning gentemot tidigare år.
- Det gäller att växa med förstånd, och ännu så länge tycker jag att vi klarar av det.
Det bevisas av statistiken där stallet ståtar med snygga 19 i segerprocent för året och har alla möjligheter att passera två miljoner kronor inkört om lördagen går enligt planerna.
I sak innebär det att Helena Burman går mot sin klart bästa säsong som travtränare.
Däremot är två segrar på 25 V75-starter varken rekord eller något som hon vill skylta med.
- Nej, det är för dåligt, det måste jag säga. Men vi får ta en dubbel på lördag och sedan en till i finalerna. Då kan jag vara nöjd med V75-året.

Skrattade högt
De två hästarna som gäller är Augustus F. och Eldrick Boko.
Hästar som båda återkommit till banan efter tävlingsuppehåll under sensommaren.
Augustus F. har fått tre lopp i kroppen och kommer närmast från spetsseger från innerspår över kort distans. Exakt samma förutsättningar som bjuds på lördag.
- Jag skrattade högt när jag såg startspåret. Det är helt perfekt för honom. Om planen är att leda hela vägen? Det får du väl fråga Söderkvist (Stefan) som kör, men jag tycker att det borde vara hans plan. Hästen gillar ju att springa i ledningen så varför ”klydda” till det, som man säger här nere.
Är formen på topp nu?
- Den borde vara på väg dit. Han ska vara snäppet bättre än i förra loppet i alla fall. Han har ju vunnit på 1.11,0 utvändigt om ledaren mitt i vintern och gick 1.11,3 senast så jag hoppas att han kan springa minst lika fort på lördag.
”Klyddar” du till något i utrustningen?
- Jag tror inte det. Hästen har gått med öppet huvudlag i de här tre starterna, tidigare i år hade han halvstängt i några starter. Förmodligen får det öppna sitta kvar, han visade ju att han kan öppna lika snabbt med det senast. Vi har nästan alltid kört honom i vanlig vagn eftersom jag inbillat mig att han inte riktigt trivs i jänkarvagnen. Men det är inte otänkbart att vi testar den, det måste jag meditera lite över under veckan.

Vann först Boost - nu Top 7?
Eldrick Boko är en sällsynt segermaskin som bara förlorat i sex av karriärens 16 starter. I återkomsten senast gick det som vanligt.
- Han hade känts löpglad och stark under uppehållet så jag trodde på en bra prestation, men kanske inte att han skulle klara att vinna direkt. Nu gick det vägen och han kommer att gå framåt rejält med den genomköraren.
Jamför honom nu med då han tog V75-vinsten i april...
- Jag tror snarare att han är bättre. Han stod väldigt billigt inne i klassen i våras sett till sin höga grundkapacitet. Nu är motståndet betydligt tuffare så han måste vara bättre för att räcka, men jag tycker att det är en häst med mycket utveckling kvar i sig.
Ändrar man något där när det vankas V75?
- Det är möjligt att jag provar halvstängt huvudlag för första gången. Han har alltid sprungit med öppet tidigare, men nu kan det vara läge att försöka vara med lite grann från början. Som jag känner just nu blir det nog så. I övrigt går han med spydervagnen han haft på sistone och samma skor som han haft sedan V75-vinsten.
Lördagen innebär även startskottet för ATG:s nya spelform Top 7. Ett spel där det gäller att pricka de sju första hästar i rätt ordningsföljd. Det är silverdivisionen med Augustus F. som valts ut som V75-5.
En lustig detalj i sammanhanget är att det var just Augustus som vann det första V75-loppet med ATG:s senaste spelnyhet, Boost.
Om du ska tipsa Top 7-spelarna – vilken placering tror du att Augustus tar?
- Jag satsar ju på att vinna så mitt tips måste bli etta. Resten får de räkna ut själva, säger Helena Burman.