[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012

 

V75 Lördag 25 Mars MANTORP

 

Köp Travmasens tips med ranking, kommentarer och förslag till V86 och V75 varje vecka, och som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 100:-/månad, 200:- för 3 månader, eller 600:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt! 

slide 170325 KPDMinne

TIPSANDELAR SÄLJES!

På V75  finns det möjlighet att köpa in sig i två olika andelsspel som jag har på V75-Tillsammans. Spelet lämnas in så sent som möjligt och alla med ATG-konto har möjlighet att delta. Följ dessa länkar för en möjlighet till nya miljoner:  

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

V75 - KORSDRAGAREN MED ERLAND 

Korsdragen

Spelexperten Lars Erlandsson lämnar sin tidiga idéer inför lördagens V75.

Korsdragaren 25 mars.pdf

 

 

Hans G

V75 - HANS G:S KRÖNIKA

2017-03-20, Blir det ny lördagsshow av Kolgjini på V75

 

Tycker inte Ni också att det var en lite konstig V75-omgång i Norge i lördags? Mycket galopper i loppen (som vanligt på Momarken) men ändå favoritbetonat.

Om man inte (som jag) trillade i fällan Thai Navigator gick det ju faktiskt inte att bomma sju rätt. Trots att Thai Navigator efter två strykningar invändigt inte borde ha bommat ledningen fick kusken ingen riktig snurr på honom. Alvena Take It bara susade förbi första biten.

Alvena Take It visade en startsnabbhet som man inte sett skymten av tidigare och från en position utvändigt om ledaren var sedan Thai Navigator stekt. Han var faktiskt inte i närheten av att hota vinnaren och räddade med viss möda tredjeplatsen.

En klassiskt felbedömning. De andra sex vinnarna var ju mer eller mindre stenklara, rena turen att det inte hände något. Nu kan vi iallafall glädja oss åt en ny jackpot

ATG beräknar att det kommer att ligga runt 47 miljoner kronor i sjurättspotten på lördag då Mantorp tar hand om showen.

Självklart har jag kollat startlistorna, men låt mig första berätta om damen som tyckte det var jättelätt i Norge och spelade några mindre system på nätet. Ett för 32 kronor, ett för 24 kronor och ett tredje för 5 (fem!) kronor. Sex spikar på det sista systemet.

Total vinst över 320.000 kronor, hur svårt kan det vara...

Själva tar vi självklart nya tag och laddar för en intressant omgång på Mantorp, vi skall alltså till Östergötland på lördag. 

Efter en nattsvart onsdag i Stockholm på Solvalla gjorde team Kolgjini resan till Norge i lördags och tog en gruvlig revansch. Adrian satte två vinnare hur snyggt som helst och pappa Ludde var själv trea med Ulisse Kronos som gjorde en topprestation som trea bakom suveräna Ferrari B.R. och Top Kronos.

Roligast var det att se underbare Mosaique Face i årsdebut. Nu åtta år gammal såg Mosaique Face bättre ut än någonsin. Han kan gå mot sin bästa säsong hittills och då skall Ni veta att han redan har 13,5 miljon intjänat på kontot.

Kolgjini tar med sig delar av A-laget även till Mantorp och kan få en ny kanondag. Loppen på lördag ser för övrigt jättetrevliga ut, det skall bli kul att få grotta ner sig i startlistorna de närmaste dagarna.

Det börjar med ett Klass 1-lopp över 2140 meter, voltstart. Ludde Kolgjini kör själv Face Ribb som han trodde mycket på inför V75-starten i Kalmar. Glöm inte Face Ribb i ett lopp som innehåller flera profilhästar.

Från springspåren till exempel Sambuca Knight (med Erik Adielsson ombord den här gången!) och Charming Soldier. Dom två gör upp om ledningen och en tuff inledning kan öppna upp för Caddie Icon som på lördag får Thomas Uhrberg i sulkyn. Det kan gå trots det iskalla utgångsläget (spår tolv). Ett fint lopp öppnar kupongen!

Andra avdelningen är ett lärlingslopp över 2640 meter med 14 hästar bakom startbilen. Innerspårets Adrians Girl är redan struken och det gör att tränare Jörgen Westhoms jubileumshäst Ponce de Leon börjar från innerspår, Oskar J Andersson ombord. Här känns det dock spontant som att minst halva gänget kan vinna.

Gulddivsionen har samlat tio hästar, 2140 meter, bilstart. Shadow Woodland årsdebuterar, men hur står det egentligen till med stallformen hos Reijo Liljendahl? Kolgjini provar igen med El Mago Pellini som fick ett perfekt läge. Lita på att han är bättre vässad den här gången än han var i årsdebuten, Adrian Kolgjini i sulkyn.

Fjärde avdelningen är ett lopp för femåringar som trots mycket pengar att köra om bara samlat sju hästar, dock ett par av riktigt hög klass. 2140 meter, bilstart. Spontant känns det som att Adrian Kolgjini leder det här från start till mål med Target Kronos.

Kanoner som Tango Negro (Wim Paal i sulkyn!), stochampionatsvinnaren Galactica, hemma igen efter en start i Belgien, och In Toto Sund utmanar i första hand. Ett jättefint lopp trots att bara sju hästar startar, rätt att lägga det på kupongen!

Avdelning fem (Top 7) och sex är Silver- och Bronsdivisionen. Två som vanligt fina lopp. Båda loppen innehåller hästar som jag verkligen ser fram mot att få se “in action” igen. Jag tänker framförallt på Djali Boko och Dragster.

Djali Boko är ju den kanon som tränare Per Nordström har firat stora framgångar med. Djali Boko debuterar på lördag för sin nya tränare Lutfi Kolgjini och blir högintressant direkt i Silver, avdelning fem. 

Dragster hade stor uppvisning när han dundrade runt i Halmstad i årsdebuten. Han blir garanterat inte att leka med i Brons, avdelning sex, på lördag!

Avslutningen är loppet för lägsta klassen och även här har familjen Kolgjini med en av stallets topphästar. Pappa Ludde tar själv hand om styrningen av fyraårige Rushmore Face som varit suverän i två raka segrar i år. Rushmore blir säkert svårslagen trots att han hade otur i spårlottningen. Han möter dessutom ett par riktigt tuffa konkurrenter i ytterligare ett av lördagens fina lopp.

Påminner slutligen att vi går in i en ny jackpot-vecka. Fyra miljoner i sexrättspotten på V64 ikväll i Karlstad och tolv miljoner på V86 på onsdag då Solvalla och Bergsåker delar på showen. Sedan hörs vi väl igen på torsdag!

Ha en härlig och lyckosam vecka önskar Er

Hans G.

 

 

 

V75: Fyra tipsettor – från samma stall

 

Travmasen o Årets kusk 2016 på väg ner på Hästgalan 2017

Bollnäs 11 mars 2017 Travfakta.pdf

 

 

  gratisprogram (2).pdf  
 

 

 

DRAGSTER-LJ.JPG

Inför V75/jackpot: Malmqvists Dragster redo att springa fort

Det dröjde till 12 mars innan han startade sin första häst för året. 
Resultatet blev förkrossande seger. 
På lördagen beger sig Roger Malmqvist och Dragster in i V75-dansen på Mantorp. 
- Blir det lika fina förutsättningar som senast ska han kunna springa en 1.10-tid, säger gotlänningen inför jackpotomgången med förväntade 47 miljoner kronor i sjurättspotten.

Han har laddat hela vintern.
När det väl var dags för lopp så laddade Roger Malmqvist även bokstavligen då han sände iväg Dragster i årets hittills snabbaste öppning på en svensk travbana.
1.07,2 första 500 meterna visade klockorna när spetskampen väl var avgjord.
Men några trötta ben blev det inte, istället försvann Dragster ifrån närmaste konkurrent med sju längder i en av årets mest övertygande årsdebuter.
- För mig kom prestationen verkligen inte överraskande. Det var ungefär vad jag hade hoppats på med tanke på hur hästen känts i träningen i vinter, konstaterar Malmqvist som efter många år i Stockholm flyttade sina bopålar till Skåne för tre år sedan för att bedriva sin träningsrörelse på Lutfi Kolgjinis gård i Vomb.
Ett beslut han inte ångrar.
- Verkligen inte. Jag trivs mycket bra. Sedan är det en helt annan familjesituation för mig nu. När jag flyttade ner hade jag bara sambon (Erika Karlsson) med mig. Nu har vi en son på 2,5 år och ett nytt barn på väg i maj. Vi har köpt ett hus som vi trivs väldigt bra i och även om det är fem mil till stallet så njuter jag av varje morgon.
Vem går upp först i familjen?
- Det gör jag. Men grabben vaknar innan jag åker så vi hinner säga hej då. 
Av stallets tolv hästar är hälften tvååringar. Totalt har bara fem börjat tävla ännu. Bland dessa finns femårige Farzad Boko som kvalade in till derbyt i fjol.
- Tyvärr har han inte haft samma fina vinterträning som Dragster eftersom han inte varit riktigt frisk. Men det ser bättre ut nu så jag räknar med att han är startklar om en månad.
Förhoppningarna på de yngsta förmågorna är däremot stora.
- Utan att nämna några namn så tycker jag att åtminstone tre känns riktigt, riktigt bra. Men de andra är inte dåliga för det. Jag har sällan haft så här många unghästar samtidigt och totalt sett ser det väldigt spännande ut.
Hur många av tvååringarna räknar du med att starta i år?
- Allihop.

”Ladda hårt för att komma till ledningen”
Det betyder att vi lär få se mer av Roger Malmqvist framåt hösten när tvååringssäsongen drar igång på allvar, men innan dess hoppas han ha gjort en V75-profil av Dragster.
För nackdelen med att inte starta en enda häst under årets första månader är förstås att man försvinner helt ur rampljuset.
- Ur det perspektivet är lördagens lopp viktigt. Det är klart att jag också vill synas på V75. Även om stallet ser väldigt lovande ut så har jag plats för några till, speciellt skulle det vara roligt att få lite mer bredd på starthästarna.
En uppvisning av samma mått som i årsdebuten skulle förstås dra ögon till sig. Och ska vi tro tränaren själv ska Dragster vara ännu bättre på lördag.
- Han är tränad för att gå framåt med loppet och det räknar jag med att han gjort. Jag körde honom lite lätt alldeles nyss (måndag), bara i slängtrav så att han skulle få igång systemet, och hästen kändes precis som jag hoppades. Han kommer att få ett lite vassare jobb på onsdag.
Varför är han så mycket bättre än i fjol?
- Framförallt är fräschören bättre. I fjol gjorde han ett par bra lopp, sedan började han dra ett bakben och fick gå till veterinären. Det hände flera gånger och gjorde att vi fick börja om och att det inte blev någon regelbundenhet. Han har dessutom lagt på sig mer muskler i vinter och känns på det hela taget väldigt annorlunda, mycket starkare. 
Är han bäst när han får gasa hårt i början och springa i ledningen över kort distans?
- Nej, det vill jag inte säga. Jag upplever honom som allround. Han var till exempel nära att kvala in till derbyt i fjol. Skillnaden är att över lång distans så tål han inte att gå samma speed i början, då får man köra på ett annat sätt.
Hur kommer du att köra på lördag?
- Eftersom läget blev så bra så måste jag köra som senast, ladda hårt för att komma till ledningen.

”Mycket krafter kvar i mål”
Därmed verkar det upplagt för ännu en fartfest, i synnerhet om någon skulle ha modet att försöka svara ledningen.
Vad gör du då, kryper ner i rygg eller kör utvändigt ledaren?
- Den frågan vill jag helst passa på, det är för tidigt att säga. Men det finns ju ett alternativ till, att fortsätta köra till jag når ledningen.
Han stod pall för en 1.07-öppning senast, kan det gå ännu snabbare på lördag menar du?
- Som hästen kändes då hade han säkert kunna öppna 1.06 och ändå vunnit, det fanns så pass mycket krafter kvar i mål. Och jag räknar som sagt med att han ska vara bättre den här gången. Eftersom hästen är helt reglerbar så går det att köra hårt med honom första biten, bara man kan dämpa farten lite efter det.
Han vann på 1.11,6 senast, hur fort kan han trava den här gången?
- Blir det lika fina förutsättningar som senast ska han kunna springa en 1.10-tid. Hästen är väldigt beroende av fäste och fick verkligen det på banan i Halmstad, jag hoppas att det bjuds liknande underlag på Mantorp. 
Han gick med öppet huvudlag i comebacken, i fjol hade du ofta någon form av skygglapp på vänstersidan. Varför?
- Det berodde på att hästen sprang och bröt. Nu när han är så mycket fräschare behövs inte det och jag kommer att köra med öppet igen. I övrigt blir det barfota runt om och hans vanliga vagn.
Vinner du loppet?
- Jag har lärt mig att inte lova sådana saker. Däremot jag åker till Mantorp med goda förhoppningar om att vinna, så mycket kan jag säga.