V75 Lördag 13 Februari SOLVALLA

Köp Travmasens tips till V86 och V75 varje vecka, som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.  

 

 

Kostnaden är låga 100:-/månad, 200:- för 3 månader, eller 600:- för 12 månader, inkl.moms

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt!

 

 

 

V75: Stallet har siktat på det här loppet länge

 

 

 

On Track Piraten Foto: Lars Jakobsson

On Track Piraten Foto: LARS JAKOBSSON

Skulle inte förvåna om han rundar alla i V75-4

 

 

 

 

Startlistor med expertkommentarer om varje häst.

V75 Jägersro.pdf

 

 [counter]

Antal visningar sedan starten mars 2012

 

 

 

 

PETER G NORMAN GLAD.JPG

 

Inför V75: Tummar upp igen för Valeur?

 

Hästen står inför karriärens viktigaste uppgift - V75-finalerna på Solvalla. 
Valeur kvalade in via ett rungande avslut från spår tolv. 
På lördag är utgångsläget mycket bättre och sjuåringen är i fortsatt form. 
Solvallatränaren Peter G Norman kan inte annat än tro på chans.

Valeur kom igång först som femåring hos amatören Alf Nordemo i Norrtälje, tog sig vartefter och hittade slutligen de rätta växlarna när Solvallas Peter G Norman fick hästen i träning i somras. 
Sju år fyllda är Valeur ett ämne till en klassklättrare. 
Fyra segrar har det blivit i den nya regin och allt ser bra ut inför klass II-finalen på Solvalla. Peter G Norman menar att lördagsloppet är det tuffaste lopp hästen varit ute i men tröstar sig med att hästen har det mesta.
- Han är stark men kan samtidigt speeda och vann ju sitt försök från bricka tolv. Han flög ju fram på upploppet då. Nu har Örjan ett fjärdespår med honom bakom bilen och det är en stor fördel att vara med där framme direkt. Det känns ju som att det ska vara en rätt bra vinstchans, på pappret i alla fall. säger Peter G Norman.

Ett enda minus
Valeur har egentligen bara en svaghet och det är startsnabbheten. 
Det där med att sjuåringen inte är så blixtrande snabb den första biten gör mindre nu när läget är så bra menar Norman.
- Spår fyra är rätt så bra. Det är bra att han får komma en bit i banan då han är rätt stor i steget. Men starten är ett minus, längre upp i klasserna är ju positioner så viktiga. Samtidigt har vi inte laddat med honom så väldigt hårt någon gång så han kan nog öppna bättre än vad man tror 
Ägardottern Sandra Nordemo är skötare till hästen och satt bakom i genrepet i V86 senast då Valeur avgjorde väldigt enkelt.
- Sandra körde ett kanonlopp och han tackade och tog emot liksom. Som Valeur uppträder tror man inte att det stoppar än på ett tag i alla fall. Han kan vandra en bit upp i klasserna och vi måste tro på en bra insats igen. 
Örjan Kihlström kör Valeur på lördag. Själv sitter du upp bakom 1 Limoncelli i loppet efter (V75-6) som hamnat illa till de två gånger han haft innerspår bakom bilen…
- Så är det. Han har inte så lätt att komma iväg därifrån och det är stor risk att han hamnar i tredje fjärde invändigt. Jag hade hellre haft typ spår nio med honom. Då hade vi i alla fall varit i andraspår och fått en helt annan chans. Nu kan vi bli fast. Men det är inte mycket att göra åt. Vi får gasa därifrån och se.
Limoncelli är annars en formhäst i ditt stall som avslutat stadigt i spåren i de två senaste loppen och har rett ut det bra från tråkiga lägen. Nöjd med utvecklingen?
- Verkligen. Han har gått jämnt och bra och har utvecklats en hel del senaste tiden. Läget drar ner förhoppningarna men med lite tur lär han vara bland de tre-fyra första i alla fall.

Fotnot: På lördag är det premiär för tilläggsspelet V75 Boost. ATG talar om den största nyheten i V75:s historia. Som spelare kan man lägga till Boost på sin kupong, ett slumpat nummer. Slår alla tre siffror in mångdubblas vinsten på sju, sex och fem rätt

 

 

 

ON_TRACK_PIRATEN1_TR.JPG

Inför V75: SHL-loppet boostat med världsstjärna

ATG kallar Boost för största nyheten i V75:s historia.
V75 Boost ger spelarna chansen att vinna upp till 100 gånger vinsten. 
Maxtaket för sju rätt är 100 miljoner kronor.
På lördagen är det premiär då Solvalla bjuder på V75-finaler och en världsstjärna i SHL-loppet.

Efter utflykten till USA och VM-loppet på Yonkers Raceway vann On Track Piraten både försök och final i det senaste V75-meetinget. Finalsegern på annandag jul på Solvalla följdes sedan upp med ett andrapris i gulddivisionen i Gävle 16 januari.
Därefter var planen lördagens V75-final på Solvalla.
Men poängen för en andraplats räckte inte.
Snöpligt. Eller?
- Jo, det är det ju, men jag hade det lite på känn. Det var sju försök i det här meetinget och då kan det vara svårt att bara klara sig med en andraplats, säger tränaren Hans R Strömberg.

Plan B
Istället för guldfinalen med 250 000 kronor till vinnaren fick Hans R Strömberg ta till plan B för världens bästa dalahäst: SHL-loppet med 200 000 kronor i förstapris.
- Jag tycker det ser ut som en lämplig uppgift. Formen är bara bra. Jag körde jobb med honom i lördags och efter ett lugnt förstavarv så släppte jag av honom. Han travade 1.14,5 sista rundan på bra vis, säger Hans R Strömberg.
SHL-loppet, gillar du hockey?
- Jodå, jag har varit mycket på hockey med grabbarna, men jag har aldrig lirat själv.
Favoritlaget?
- Det är väl Leksand som är närmast, men jag har även Mora-supporters som hästägare så jag får väl säga Mora också, säger Rättviktränaren.

"En bra chans"
On Track Piraten är ensam att starta med 40 meters tillägg i V75-4. Men det kanske inte är så farligt för en häst som tjänat drygt 9,5 miljoner kronor när tilläggsgränserna i loppet är 20 meter vid vunna 600 001 kronor och 40 meter vid 1 800 001 kronor?
- Det går inte att stå bättre inne i ett sådant här lopp. De rinner inte heller undan på samma sätt där framme i täten nu på vintern som på sommaren. Att stå med 40 meters tillägg är jättetufft, men han har haft svåra lägen även i gulddivisionen och grejat det. Jag hoppas han kan komma med en rökare som räcker hela vägen. Jag tycker det ska vara en bra chans, säger Hans R Strömberg.
Bortsett från en start på Vincennes för drygt ett år sedan så har inte On Track Piraten startat med voltstart sedan Orebro Intern’l i maj 2014. Trots att han var snabbast i loppet (1.14,2) var han chanslös och slutade oplacerad från 40 meters tillägg. Vann gjorde Mellby Viking (1.14,3) som startade 20 meter före.
- Men jag körde passivt och dåligt den gången också, säger Hans R Strömberg som på lördagen släpper tömmarna till Johnny Takter
On Track Piraten har ett mycket fint facit tillsammans med Jägersrokusken - nio segrar på 13 starter.
- Det känns som att Johnny tycker om hästen, att han litar på honom. Det är roligt när kuskarna tycker om hästen som han gör - och det känns så äkta, säger Hans R Strömberg.
På lördagen är det premiär för ATG:s nya storsatsning V75 Boost. Vad tror du om det?
- Intressant för de som spelar, men jag kan så lite om spelet. Jag är i alla fall imponerad vad de kan hitta på. Vi hoppas det blir bra, säger Hans R Strömberg.

FAKTA BOOST
• Boost är ett tilläggsspel på V75 som gör att du med lite tur markant kan öka din vinst på V75. När du spelar med Boost får du slump-mässigt ett tresiffrigt nummer på ditt spelkvitto.
• Att spela med Boost kostar 30 kronor för system upp till 300 kronor. För V75-system över 300 kronor betalar man tio procent av systemkostnaden.
• Vid varje V75-omgång dras ett tresiffrigt Boostnummer. Om du har alla tre siffror rätt på spelkvittot så slår Boosten in om du har 7, 6 eller 5 rätt på ditt V75-system.
Och då händer följande:
Du får 10 x vinsten på 7 rätt. (Om 7 rätt ger 50 000 kronor vinner du 500 000 kronor)
Du får 100 x vinsten på 6 rätt. (Om 6 rätt ger 1 000 kronor vinner du 100 000 kronor)
Du får 100 x vinsten på 5 rätt. (Om 5 rätt ger 100 kronor vinner du 10 000 kronor)
• Du kan vinna på ditt Boostnummer även om du inte har 7, 6 eller 5 rätt.
Har du rätt Boostnummer (alla tre siffror) vinner du 500 kronor
Har du de två sista siffrorna rätt vinner du 150 kronor
Har du den sista siffran rätt vinner du 50 kronor
Obs! För att en V75-vinst ska Boostas behöver alla tre siffror i Boostnumret vara rätt.
• Det fullständiga Boostnumret dras och blir officiellt när resultatet av V75-7 är klart.
Vinsttak inom Boost
1. Ett V75-system kan max vinna 100 miljoner kronor totalt. Med ett V75-system menas även till exempel ett multivad (flerkupong) eller ett andels-system inklusive extraandelar.
2. Vinstmedel till Boost i 7-rättspotten har ett maxtak på 100 miljoner kronor.
3. Vinstmedel till Boost i 6-rättspotten och 5-rättspotten har tillsammans ett maxtak på 50 miljoner kronor.
4. Det delas maximalt ut 150 miljoner kronor på Boost under en V75-omgång.
Källa: ATG.se