Bästa spiken: 3 Montdore i V75-6

Kompletterande spiken: 1 Ritmo di Poggio i V75-5.

Skrällbuden: 1 Naglo del Nord i V75-1, 9 Zenit Brick i V75-2 samt 5 Wojtyla Gene i V75-4.

V75-förslag:
1,2,5,7,8,9 (3-11)
3,4,5,6,8,9,10,12,15 (11-13)
1,3,4,5,6,7,9,10,12 (8-2)
4,5,7,9 (1-3)
1 Ritmo di Poggio (4-5)
3 Montdore (10-4)
3,4,6,10 (2-8)
6x9x9x4x1x1x4 = 7776 rader

DD-förslag: 3 – 4 x 700 kr 3 – 3 x 300 kr = 1000 kronor

Loppanalyser

Loppanalys V75-1:

Ranking: A: 5-2-1 B: 9-8-7-3-11-12-4 C: 10-6

Spetsanalys: Food Money brukar spetsa i ett huj bakom bilen och har bra chans på spets. Nu aviseras det att det helstängda huvudlaget ska plockas bort och skorna ska åka på och det är möjligt att det påverkar startsnabbheten. Time Machine har inte haft något bra utgångsläge på länge men nu är spåret perfekt och Westholms häst kan öppna bra.

Loppanalys: 5 Food Money är ”sagohästen” som alltd levererar och senast blev det säker spetsseger i V75. Troligt att det blir samma visa nu men det finns frågetecken. Dels är det ovan lång distans denna gång. Food Money har startat två gånger över distansen. Sparat som tvåa bakom Claes Boko ena gången och seger från utvändigt ledaren den andra gången och distansförmågan finns där. Nu aviseras att skorna ska sitta på och att det helstängda huvudlaget ska bli norskt och det låter inte optimalt.

2 Time Machine utmanar om spets från ett bra läge och skulle Westholm fånga upp Food Money så blir Time Machine svårfångad. Han har mycket bra statistik från spets och fungerar bäst där. Nu blir det optimalt barfota runt om och vi får en kvickare häst. Det är nog ändå svårt att svara ut Food Money och då minskar chansen markant.

Det är skräll om inte någon av dessa två vinner och jag garderar vidare. Det finns frågetecken.

1 Naglo´Del Nord är intressant. Han har sett helfin ut och vann mycket lätt senast. Kan knappast vara med första biten men det lär bli en snäll resa och formen är mycket bra som hos flertalet Veijo-hästarna. Behöver lite tur givetvis men spurten är bra och Veijo är supernöjd med sin häst.  Kan få loppet bakom favoriterna som kubbas och han får plats i a-gruppen tillsammans med dessa.

9 Queasy kördes försiktigt näst senast och kom i mål med sparat och senast blev det seger i fin stil. Rygg på Time Machine här och det bör kunna bli en hyfsad resa i draget med Örjan i vagnen. Streckas.

Jag streckar även 8 Narold Vox som gillar distansen samt finske gästen 7 Tomorrowland som också är av den starka sorten. Besegrade kapable Harmi´s Frodo senast.

Loppanalys V75-2:

Ranking: A: 9-3-10 B: 12-5-4-8-15-6-11-13-1 C: 2-7

Spetsanalys: Hero Sjöhammar har aldrig haft ett liknande läge och är svårbedömd men borde kunna rassla iväg bra. Får gälla som spetsfavorit. Glenlivet är kvick men spår två är sämre. Sobel Jocke kan tänkas överta.

Loppanalys: Ett öpppet lopp med flera rätt så jämna hästar. Mycket kan hända och jag avstår från att ta ställning.

En idé har jag dock och min idé är  9 Zenit Brick som verkar klart uppåt med lopp i kroppen. Avslutade mersmakande senast och hann aldrig bli trött. Jag räknar med en riktigt vass insats efter den genomköraren och tippar. Nurmos-hästen har tagit sina segrar från spets men har inga problem att löpa bakifrån. Bra startrygg dessutom.

3 Sobel Jocke var inte kurant senast och kan betydligt bättre. Fint läge och det är fullt möjligt att han tidigt är placerad i ledningen. Inte givet att formen finns där fullt ut men tidigt streck.

10 Muchmoremuscles har stall Walmann hyllat en längre tid och det är möjligt att han börjar hitta rätt nu. Vann från fjärde ytter på bra sätt senast och bör duga bra på nytt.

12 Sylvester America är kapabel och var fullt bra tvåa bakom Explosive de Vie senast. Krångligt läge och uppgiften är småtuff. Ändå tidig.

5 Mr Southwind var positiv vid seger från utvändigt ledaren näst senast men spåret kan bli ett bekymmer.

4 Island Three visade fin form senast och räknas. Gick barfota runt om senast och det gav nya växlar. Åter skolöst.

Streckar vidare grundkapable 8 Hagentoy samt 15 Spit for Spat från formstarke Båths stall. Sista strecket till 6 Hero Sjöhammar som mycket väl kan spetsa.

Loppanalys V75-3:

Ranking: A: 5 B: 3-9-10-7-4-6-12-1 C: 8-2-11

Spetsanalys: Det är inte lätt att ta sig förbi Oasis Bi med Björn. El Sueco lär provas och skulle El Sueco spetsa så är det troligt att Chelsea Boko får överta taktpinnen.

Loppanalys: Gulddivisionen och favorit blir 3 Oasis Bi. Tanken är då att han ska spåra hem loppet från spets. Oasis Bi känns dock något svårbedömd för mig då han inte var kurant senast. Tränar fint men hästen radar inte segrarna och det var ett bra tag sedan han fick besöka vinnarcirkeln (mitten april).

Jag tippar 5 Chelsea Boko som jag egentligen också har lite svårt för då det inte är så lätt att komma tillbaka på den här höga nivån efter skadeproblem. Chelsea Boko har nu två lopp i kroppen och ser fullt bra ut och kapacitet finns. Det finns chans att han får överta ledningen om El Sueco skulle spetsa och då tror jag på mycket bra chans.

9 Digital Ink kom aldrig in i matchen från svårt läge senast men verkar lite uppåt. Ny kusk kan alltid vara intressant och hästen duger.

10 Sanity är fortfarande lite svårbedömd formmässsigt men loppet från senast kan ha gjort stor nytta och rygg på Oasis Bi kan betyda en vettig position.

Streckar även 7 Standout som kan betydligt bättre än visat på slutet och formen behöver inte vara så dålig. Galoppen från senast ska inte behöva upprepas och näst senast gillade han nog inte att få On Track Piraten utvändigt om sig. Det kan nog sänka humöret på de flesta.

Detta borde räcka men jag lyxstreckar på lite då jag inte alls litar på ovanmämnda. Streckar alla utom tre.

4 El Sueco är startsnabb och i form. 6 Juggle Face lär inte vara i ordning men kan ju mycket. 12 Rocky Winner med ny kusk. 1 Tidied Accelerator har läget och lär inte behöva tappa geisten ute i spåren.

En knepig och inte så rolig Gulddivision där det är svårt att lita riktigt på någon alltså.

Loppanalys V75-4:

Ranking: A: 4 B: 9-7-5-1-3-8 C: 6-11-2-12-10

Spetsanalys: Love Palema kan öppna bra. Dencos Nemo Kilab är inte alls oäven från start och jag skulle tro att Veijo gör en attack mot ledningen tidigt och har bra chans att få den.

Loppanalys: Ett par bra hästar sticker ut och jag tror inte på någon större skräll. Var lite sugen att ta ställning och spika 4 Dencos Nemo Kilab men jag valde slutligen spikarna på annat håll. Jag tror att Veijos häst tidigt får överta ledningen och det bör kunna avgöra loppet. Dencos-hästen är bra och gynnas av distansen. Blev upphunnen kort före mål av ettrigt avslutadande  Silver Annie och och hon har hunnit med att vinna ytterligare V75-lopp efter det. Veijos häst blev då lite väl ensam i ledningen och hade nog mer att ge. Hästen visade hiskelig fart mellan galopperna näst senast och från spets blir han svår att fånga in.

9 Panoramic är också bra. Senast fungerade han inte alls i travet och då Örjan chansade att släppa av honom till slut så kom galoppen. Hästen har lite svårt med aktionen rent allmänt och känslan är att han fungerar bättre med tätkänning och slippa trava på ute i spåren. Är dock så pass bra att det  kan räcka långt bara banan blir fast och fin.

7 Bart M.M. är också ett löfte. Vann i överlägsen stil från utvändigt ledaren senast och har kunnande för att vandra en bra bit upp i klasserna. Svårbedömt hur han kan öppna men tål ju att göra mycket själv.

Jag vill ha med en skräll också och det är 5 Wojtyla Genesom är i form och något för skrälletarna. Jänkarvagn för första gången och dessutom Ingves upp. Med lite klaff så kan det gå vägen till bra rens.

Jag bör ha ringat in vinnaren där och nöjer mig så. 1 Love Palema har läget men är inte lika bra.

Loppanalys V75-5:

Ranking: A: 1 B: 4-5-13-12-2-10-9-8-3 C: 11-6-15-14-7

Spetsanalys: Ritmo di Poggio har jag sett öppna bra med voltstart tidigare och det är bra spetschans. Lasken Palema utmanar men har sämre spår.

Loppanalys: Ett ojämnt lärlingslopp med flera hästar som bör få svårt. Jag tror att 1 Ritmo di Poggio försvarar innerspåret till ledning och spikar. Hästen har varit bra och galoppmisslyckandet från senast kan vi bortse från då hästen blev störd. Han var bra före det och är den häst som visat mest här. Duktig lärling dessutom och eftersom jag tror på spets så ser jag ingen anledning att gardera även om det är mycket streck på honom. Dessutom lättning i balansen nu. Kan givetvis mycket väl vinna även om han missar ledningen då det bör bli luckor i detta ojämna fält men visst blir det jobbigare då.

4 Lasken Palema utmanar om spets och kommer den till ledningen så kan det mycket väl räcka. Tror dock inte på det scenariot.

5 Lightning Photo kommer från Veijos formstall men är inte lika bra som min spik.

Loppanalys V75-6:

Ranking: A: 3 B: 10-4-1-6-8-9-8-7-11-12-5

Spetsanalys: Sonata Ås kan öppna bra men Lucky Luke Zens bör spetsa tidigt.

Loppanalys: Här kommer nästa spik då Berghs 3 Montdore har toppchans att lösa uppgiften. Montdore har gjort några starter hos Bergh och från stallhåll har man hyllat från första början. Hästen är mycket stark och har härliga förutsättningar med läge och distans här. Sitter bra till i andraspår direkt och Bergh kan sätta in attacken då det känns som bäst och avgöra på styrka. Nu blir det dessutom barfota runt om. Insatsen från senast räcker bra då Montdore avgjorde i fin stil och han lär inte vara sämre nu. Spik.

Öppet bakom. Vid gardering så glöm inte 10 Carpenter on Tour samt 4 Sonata Ås. De har mycket bra form. 1 Linus Ribb är bra men strular lätt till det för sig från detta läge. 6 Lucky Luke Zenz leder nog länge men knappast hela vägen väl?

Loppanalys V75-7:

Ranking: A: 4 B: 6-3-10-2-8-1-11-9 C: 7-12

Spetsanalys: Send in the Clowns öppnar bra men det bör bli släpp och L´Heritier eller Quality Questioned bör vara första fram. Quality Questioned har galopperat någon gång vid laddning och det är svårt att komma förbi Veijos häst sida vid sida.

Loppanalys: Veijo Heiskanen har en intressant lördag som väntar och här har han en ny intressant uppsittning i 4 L´Heritier. Hästen gav ett mycket bra formbesked senast och här bör det vara prima chans på spets. Han svarade då ut snabbe Jarl af Solnäs i en snabb öppning för att sedan släppa och aldrig få chansen. Nu blir det inget släpp och det gäller framför allt att svara ut 6 Quality Questioned i jakten på spets. Bra chans att Veijo lyckas och därmed även bra chans på seger.

Skulle Quality Questioned komma förbi så har denne bra chans. Vann mycket lätt från ledningen senast och såg mycket alert ut. Prima form och streckas.

Vill ha med 3 Trailing Edge som galopperade bort en tätplats senast och såg formstark ut. Hoppas på fast och fin bana för att fungera som bäst och då blir han intressant. Kan mycket och han är bra på strecken.

Sista strecket till 10 Coldtown som är bra varje gång. Får ingenting gratis från bakspåret men verkar i fortsatt fin utveckling. En lång och utdragen spetsstrid med Örjan inblandad (QQ-hästen)  lär vi inte få se men viss öppning är möjligt och det underlättar.

Bra chans att vi ringat in vinnaren bland dessa fyra och jag är nöjd så. Snabbe 2 Send in the Clowns kan få loppet men jag har ingen känsla att Clownen ska räcka. Det är bra emot.

Tipsredaktör: Ulf Nilsson