V75  JÄGERSRO Lördag 25 Oktober

 

TRAVMASENS BONUSTIPS ÄR KLART kvällen innan!!  

För prenumeration av Bonustipsen hör av er till travmasen@gmail.com eller kolla startsidan

60:-/månad, eller 150:- för 3 månader.

Tips till V86 och V75 varje vecka. 

 

V75: Han kan ställa till med en överraskning

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 - del 1

V75 - del 2

 

BÄSTA SPIKARNA

V75-1: 2 Calvin Borel

Två starter i följd utan seger får räcka. Från ett bra läge måste Conrad Lugauers ämne ses med riktigt bra chans.

* * *

V75-7: 2 Mosaique Face

Fick ge sig senast mot On Track Piraten. Men det ser bättre ut på förhand nu och vi tror att det blir omvänd ordningsföljd.

* * *

V75-2: 1 Paduca Dream

Läget kan bli en fälla, men löser det sig är hon svår att stå emot.

 

SPETSDRAGEN

V75-1: 2 Calvin Borel

Birmingham i första skedet? Men Calvin Borel körs offensivt och tar över?

* * *

V75-5: 1 Tor Mento

Stark och i toppform. Jörgen Sjunnesson lär göra allt för att försvara ledningen.

* * *

V75-7: 2 Mosaique Face

Det är nog bara en galopp som kan hindra Lutfi Kolgjini att missa spets.

 

SKRÄLLBUDEN

V75-1: 9 Quarter of an Hour

Om favoriten inte skulle ha sin bästa dag kan vi nämna att Claes Svensson låter mycket nöjd med sin springare för dagen.

* * *

V75-5: 10 Aristocat Boko

Visade klart gryende form senast via ett bra upplopp och besegrade bland annat Mellby Viking. Med bra ryggar går ingen säker för honom till slut.

* * *

V75-6: 7 Trust Launcher

Har bättre form än raden, och skulle loppet bli överpacat är han en av dem som kan ställa till med en överraskning.

 

TÄNK PÅ ATT...

V75-2: 1 Paduca Dream

Har varit jättebra på slutet. Men distansen och läget är inga plusfaktorer i våra ögon. Givet streck, man kan vara en favorit i fara.

* * *

V75-4: 11 New Moon Face

Han reparerade en galopp på mycket bra sätt senast. Skulle han sköta sig är han bra nog att vinna trots bakspåret.

* * *

V75-7: 7 Nahar

Såg bra ut senast och på grundklass är han inte borta. Slår ur underläge dessutom!

 

 

 

hansg

HANS G:S KRÖNIKA

2014-10- 20. Landets äldsta storlopp läcker avslutning när Jägersro tar över V75 på lördag.

 

Christian Lauritz Muller hette den danske snickaren som flyttade till Sverige i slutet på 1800-talet och gjorde kometkarriär som byggmästare. Christian Lauritz byggde inte bara flera av Malmö monumentala byggnader, han var även otroligt travintresserad och tog såklart med sig det intresset till Sverige. 1906 var han den drivande när travet i samarbete med galoppen fick tillåtelse att bygga en trav- och galoppbana på ”egendomen Jägersro”, som då låg långt ut på landsbygden. Premiären för travet ägde rum 1907. Man kan säga att Christian Lauritz var föregångare till 50- och 60-talets store byggmästare Hugo Åberg eller varför inte dagens Percy Nilsson.

Christian Lauritz gick bort 1926 och fick aldrig uppleva de tre årgångslopp som han var med och instiftade, Uppfödningslöpningen, Kriteriet och Derbyt, de tre klassiska loppen för de två-, tre- respektive fyraåriga hästarna, men han fick givetvis ett eget minneslopp, Christian Lauritz Mullers Memorial som körde första gången 1927 och är landets äldsta storlopp för den äldre eliten. Mullers avslutar V75-omgången på lördag och blir med sina 400.000 kronor till vinnaren en läcker repris på det fina SM-loppet för 14 dagar sedan. Jag tror att vi får en ny vinnare på lördag.

Om helgen som gick finns det hur mycket som helst att skriva. Beträffande lördagen i Örebro vill jag bara skicka en gratulation till tränare Tomas Malmqvist som vann det fina tvååringsloppet Svampen för tredje året i följd. En anmärkningsvärd prestation av Malmqvist, som själv köper in sina hästar och fixar ägare. Tunika hette hans vinnare i lördags och med Goop ombord var hon helt överlägsen. Min idé Alex Tröjborg fick jag aldrig chansen på eftersom han galopperade bort sig kort efter start. Det hade varit roligt att se Alex klistrad i ryggen på Tunika, kanske hade han inte tagit sig förbi den fina vinnaren, men tusan vet. Följ Alex framöver så skall Ni få se.

Söndagens Solvalla var en fest. Landets bästa tre- och fyraåringar gjorde upp om de 48 platserna i Breeders-finalerna på Sundbyholm nästa söndag. Fantastiska prestationer blandades med riktiga magplask. Det är alltid smärtsamt att se fina hästar underprestera av olika anledningar. Al Dente som totalt dominerat treåringsloppen hela året misslyckades som bekant i Kriteriet och floppade igen. Han galopperade visserligen i startrusningen kort efter start, men såg urusel ut efteråt och fick till och med startförbud. Bland fyraåringarna misslyckades till exempel sprintermästaren Happy Days och Cool Keeper, dom kan helt enkelt inte ha varit friska för dagen.

Å andra sidan glänste så många andra fina hästar, dom här fyra vinner finalerna om två veckor:

Treåriga ston – Face`em, som var strålande efter stor startgalopp. Hon utmanas av Florida Queen, Iponema och Danielle. Treåriga hingstar – Conlight Ås. Som utmanas av Emmett Brown Je t´Aime Express och Psycho.
Fyraåriga ston – Neona Princess, hon är enastående, vilken kämpe. Fyraåriga hingstar – Ivar Sånna, såklart. Men jag vill se honom slå Charrua Forlan först. Ny fest att se fram mot om 14 dagar, men först alltså Jägersro på lördag.

Är det inte dags för Calvin Borel i den första avdelningen, jag tror det. Paduca Dream blir svårslagen i den andra avdelningen, definitivt storfavorit. Men kan inte innerspåret bli en fälla? Det tål att fundera på.
Silverdivisionen, avdelning tre ser en ny storfavorit i Västerboonthenews och han blir garanterat svårslagen trots trist läge långt ut bakom startbilen.

Min (vår?) spik hittar vi i den sjätte avdelningen för inte förlorar Paramount det här. Bara startgalopp emot. Stayerloppet, avdelning fem, brukar vinnas av tilläggshästarna, men inte den här gången. Jag tror Tor Mento och Hobard gör upp om segern. Hoppade jag över den fjärde avdelningen? Det var meningen, låg klass och mycket svårlöst, veckans skrällopp. Mullers då, On Track Piraten mot Mosaique Face med Nahar som intressant joker. Jag tror Mosaique Face får revansch på Piraten!

Som tur är har vi ett par dagar på oss att fundera. Missa inte superjacken på onsdag. Vi hörs på torsdag. Ha en trevlig vecka önskar Er

Hans G.

 

 

SPORTBLADET:

V75-1

Loppet

Favoriten kan fälla sig själv.

Tipsettan

Calvin Borel vinner nio av tio om han är i ordning, men senast galopperade han och gången före var han inte som allra bäst.

Motbuden

Quarter of an Hour glänste när han läm­nade (det ganska enkla) motståndet med flera längder senast i Örebro. Birmingham

är en ständig outsider, med kapacitet för klassen men också ganska grava aktionsproblem till och från. Augustus F. kan leda runt om. Den chansen ökar väsentligt om Calvin Borel inte skulle fungera.

Skrällbudet

Oops Trot kan dyka upp i segerstriden med klaff.

Spetsbuden

Augustus F. har bra chans att hålla ledningen. Om det överhuvudtaget är aktuellt att släppa till någon så är det nog till loppets bästa häst Calvin Borel, som ju alltså är lite av ett frågetecken inför den här starten.

! Statistik­vinnaren

Calvin Borel.

V75-2

Loppet

Flemming Jensen har en stark duo – ja, trio.

Tipsettan

Roxy Hill har inte startat på en och en halv månad men brukar

göra bra insatser varje gång. Hon är inte speciellt positionsberoende.

Motbuden

Hairspray vann i ett ganska enkelt gäng i Danmark senast men gjorde det på bra sätt. Hon är segervan med elva segrar på 33 starter i karriären, men det var första segern på åtta starter i år. Korken ur för 2014? Echo’s Girl tränas av Peter Untersteiner. Behövs strecket för henne motiveras på fler sätt? Paduca Dream riskerar att bli fast.

Skrällbudet

Lady Montechristo. Trist läge men fin senast.

Spetsbuden

Paduca Dream är snabb ut men med Livacious Lindy från bra spår är det svårt att tro annat än att den senare ska ta hand om ledningen. Offensiv kusk, bra form, kort distans betyder att hon testas där?

! Statistik­vinnaren

Paduca Dream.

V75-3

Loppet

Två hästar höjer sig men vid körning mellan dessa kan andra komma in i matchen.

Tipsettan

Eketorpets Tess var inblandad i en 06-öppning senast, ändå hade

hon krafter kvar att avsluta vasst. I kraft av ett bättre spår än värsta konkurrenten Västerboonthenews ser Tess ut att kunna hitta ledningen, och därifrån blir hon svårslagen.

Motbuden

Västerboonthenews var fem- nästan sexstjärnig senast. Vi är inne på att han är en bättre häst än tipsettan, därmed inte sagt att han kan rå på henne från dödens om det blir tal om en sådan resa. Perfect Power ser ut att kunna få andra, tredje utvändigt. Prince di Poggio är stark.

Skrällbudet

Scirocco Sisa från rygg på ledaren?

Spetsbudet

Vi skulle kunna lägga ut texten då det finns flera som kan öppna. Men vi landar ändå i Eketorpets Tess.

! Statistik­vinnaren

Prince di Poggio.

V75-4

Loppet

Kul sprinterlopp för lägsta klassen.

Tipsettan

Bahama Mama har vilat efter senaste starten den 2 september. Hon står perfekt inne i loppet och det kan vara så att man bara väntat in det här loppet. Om så är fallet kan hon vara stenklar, det är ju Peter Untersteiner som tränar …

Motbudet

Silver Annie flög fram sista biten senast. Hon kan göra det igen, för den

insatsen var ingen tillfällighet, hon hade imponerat så smått över sprinterdistans även före det.

Skrällbudet

L’amour har ett perfekt läge. Är startsnabb och såg väldigt förbättrad ut aktionsmässigt senast.

Spetsbuden

Alla som har framspår kan öppna bra. Eftersom det är kort distans borde ingen vara villig att lägga sig på rygg. Det blir körning, men vi lägger ner vår röst när det gäller vem som går segrande ur spetsstriden.

! Statistik­vinnaren

Silver Annie.

 

V75-5

Loppet

Tipsettan är ett spikförslag.

Tipsettan

Så bra som Speed Delicious varit på slutet krävs det nog ett litet formtapp om han ska förlora.

Motbudet

Aristocat Boko visade finfin form i Fyra Kilometer senast.

Skrällbudet

Huge Star bortglömd?

Spetsbuden

Tor Mento? Hobard?

! Statistik­vinnaren

Tor Mento.

V75-6

Loppet

Tredje sprinterloppet i omgången.

Tipsettan

Red Rapide är nog

inte direkt distans­gynnad, men han har bästa tänkbara spår till skillnad från ett par av huvudkonkurrenterna som har dåliga eller åtminstone chans­artade lägen.

Motbuden

Vi har Spark Rick högt i ranken, baserat på insatserna vid segrarna, och trots att han var dålig senast och har ett spår som är bra på papperet men riskerar att bli en fälla. Paramount hade varit given på lappen från ett bra spår.

Skrällbudet

Screen Height är en bra fyraåring men från tolftespår på kort distans kan han inte ses som mer än ett skrällbud.

Spetsbudet

Queen Koea och Pin Kronos är två startraketer.

Den förstnämnda är spetsfavorit, den senare vill ner i rygg ledaren?

! Statistik­vinnaren

Pedro Bi.

V75-7

Loppet

Ära och 400 000 kronor väntar på vinnaren när den äldre eliten kraftsamlar för en av de sista ­bataljerna för året.

Tipsettan

Dagsform, positioner och taktik brukar avgöra mellan de här hästarna. Läget talar för Mosaique Face. Dagsformen är det nog heller inga fel på, ­senaste insatsen var ju bra. Taktiken? Ja, spets är en troligt för Mosaique

Face. Han ser ut att få bestämma om han når dit. Kan sedan bara

kusken hålla sig från att dra upp tempot för tidigt bör det vara toppchans.

Motbuden

Claes Boko på läget. On Track Piraten på den ­grymma formen. Digital Ink trots läget.

Skrällbudet

O’Grady, kan han hitta rygg ledaren?

Spetsbudet

Mosaique Face efter en liten bit?

! Statistik­vinnaren

Spring Erom.

Tänk på att …

… Nabab di Poggio (V75-5) var bra som betrodd  trea bakom Tor Mento ­senast. Nu står han dock 20 meter sämre till den här gången.

… bland de rutinerade guldhästarna som gör upp i V75-7 har O’Grady den bästa segeprocenten på Jägersro, där han vunnit tre av sina sex starter.

Hemmahästen, favoriten (?) Mosaique Face, har vunnit fem av de tolv ­starter han gjort på Jägersro.

Stora systemet

Avd 2: 5–2–3–1–4 (9–7)

Avd 3: 3–7–2–4 (6–1)

Avd 4: 4–5–9 (2–1)

Avd 5: 6–10–1–4–7 (11–14)

Avd 6: 2–1–3 (8–7)

Avd 7: 2 Mosaique Face (1–8)

 4 500 rader/2 250 kr

 

Spiken

Häst mot häst är V75-7 ett svårlöst lopp men som förutsättningarna ser ut tycker vi att mycket talar för Mosaique Face.

 

Lilla systemet

Avd 1: 2–1–9–4–3 (10–6)

Avd 2: 5–2–3–1–4 (9–7)

Avd 3: 3–7–2–4 (6–1)

Avd 4: 4–5–9 (2–1)

Avd 5: 6 Speed Delicious (10–1)

Avd 6: 2 Red Rapide (1–3)

Avd 7: 2 Mosaique Face (1–8)

 300 rader/150 kr

 

Bästa spelet

Bahama Mama (V75-4) har tjänat 198 000 kronor i ett lopp där man högst får ha tjänat 200 000 kronor. Vi spikar inte men spelar vinnare.

VM-systemet

Avd 1: 2–1–9–4–3–10 (6–11)

Avd 2: 5–2 (3–1)

Avd 3: 3–7 (2–4)

Avd 4: 4 Bahama Mama (5–9)

Avd 5: 6–10 (1–4)

Avd 6: 2 Red Rapide (1–3)

Avd 7: 2–1–8–12 (7–6)

 192 rader/96 kr

 

DD-systemet

DD-1: 2 Red Rapide

DD-2: 2 Mosaique Face

1 rad

 

V75-1

Vår rankning

  2 Calvin Borel

  9 Quarter of an Hour

  4 Birmingham

  1 Augustus F.

  3 La Contessa

10 Oops Trot

  6 La Prinsess

11 Elegance Brodde

  5 Falk Håleryd

12 Chapeau Bas

  7 Light Brodde

  8 Absint

V75-2

Vår rankning

  5 Roxy Hill

  2 Hairspray

  3 Echo’s Girl

  1 Paduca Dream

  4 Livacious Lindy

  9 Quiteanotherstory

  7 Lady Montechristo

  6 Tiramisu

11 Modesty Scott

12 Miss My Money

  8 Omerta’ del Nord

10 Hey Honey

 

V75-3

Vår rankning

  3 Eketorpets Tess

  7 Västerboonthenews

  2 Perfect Power

  4 Prince di Poggio

  6 Call Me Hanover

  1 Scirocco Sisa

10 Joker Stursk

  9 October Kronos

11 More than Enough

  5 Staro Bobcat

  8 Caliber T.T.

12 Kricken C.D.

V75-4

Vår rankning

  4 Bahama Mama

  5 Silver Annie

  9 I Love Champagne

  2 L’amour

  1 M.T.in Cash

  3 Man Winner

11 New Moon Face

12 Västerbo Darling

  8 Neptunus Face

  6 Truedream Sand

10 United Kingdom

  7 Lastdreamoffshore

 

V75-5

Vår rankning

  6 Speed Delicious

10 Aristocat Boko

  1 Tor Mento

  4 Hobard

  7 Pantarei Ans

11 Huge Star

14 Pike River

12 Ophoto Brogård

15 Mellby Amiral

  9 Radieux

  8 Bazir Dimanche

  2 Hallas Judex

  3 Republique

  5 Secret Boy

13 Nabab di Poggio

V75-6

Vår rankning

  2 Red Rapide

  1 Spark Rick

  3 Queen Koea

  8 Paramount

  7 Trust Launcher

  5 Pin Kronos

12 Screen Height

11 Pedro Bi

  9 Remember My Name

  6 Maffioso Face

  4 Jackie Bowler

10 Bruce Tooma

 

V75-7

Vår rankning

  2 Mosaique Face

  1 Claes Boko

  8 On Track Piraten

12 Digital Ink

  7 Nahar

  6 O’Grady

10 New Line

11 Arazi Boko

  5 Photo Princess

  4 Spring Erom

  9 Porthos Amok

  3 Lord Capar

Per Nicklasson

 

 

EXPRESSEN
V75-1:

V75-2

V75-3

V75-4

V75-5

V75-6

V75-7

 

 

 

Virvlande spurt. Silver Annie vinner V75 på Åby för Erik Adielsson och insatsen den gången smakade mer.
Foto: LARS JAKOBSSON
20 oktober 2014
Inför V75: Silver Annie har presenterat sig
STOCKHOLM. Chockartat snabb. 
En virvlande spurt. 
Silver Annie visade ruskiga fartresurser när hon vann V75 för ett par veckor sedan. 
På lördag är det en start i V75 på hemmabanan Jägersro som gäller för stoet som inte ens ägarfamiljen trodde skulle bli något då hon debuterade som sexåring i år.


Silver Annie kördes av Erik Adielsson i V75 på Åby lördagen 11 oktober. Stoet hade några starter i ryggen och hade bland annat segrat med Adielsson en gång under hösten.
Vid den segern kördes Silver Annie i ledningen och vann med krafter kvar hemma på Jägersro. I starten på Åby var det en smygare invändigt i kön som gällde. 
Erik Adielsson fick nästan hålla sig över upploppet. Silver Annies spurt i klass II-loppet var en av SM-dagens stora behållningar. 
- Ja, de där sista meterna har jag fått väldigt många kommentarer om. Erik var imponerad och hon var verkligen grym också och exploderade ju fullständigt. Joakim Lövgren (tränare på Jägersro) sa lite på skämt efteråt att det var den värsta spurt han sett sedan fransmannen Coktail Jet vann Elitloppet! säger ägaren och tränaren Robert Andersson. 

Inget slår Annies lopp
Amatören från skånska Blentarp i Sjöbo kommun har hållit på med hästar i hela sitt liv. 53 år gammal fick han vara med om sin lyckligaste dag i travet för några veckor sedan. 
Förutom Silver Annie seger i V75 vann äldsta dottern Hanna Odder Ponny-SM kategori A med Emmeros Fantasia, en annan av familjens hästar. 
- Jag har haft ett par stycken hästar som startat i V75 under åren, men de har inte varit i närheten av prestationen Silver Annie svarade för på Åby. Och så vann vi SM på det.
Robert Andersson har några bisysslor men jobbar nästan heltid med hästarna. Döttrarna är framgångsrika i ponnytravet och sambon Anette Odder, till vardags skolsköterska, fuskar med att tävla i monté.
Det är lösdrift som gäller för de elva travarna på gården. Silver Annie var en liten speta när hon kom till världen och förblev även liten till växten. 
Hon kom inte till start förrän i år som sexåring. 
- Jag kunde aldrig tro att hon skulle bli något. Hon visade ingen riktig talang och jag puttade väl mer eller mindre undan henne. Hon dolde sin kapacitet väldigt bra kan man säga! säger tränare Andersson och skrattar. 

Tog sig som sexåring
Det blev träning ändå och några provlopp. Debuten dröjde ända till februari i år. 
I fjärde starten körde husse själv till seger och därefter vann Silver Annie ytterligare ett lopp.
Förutom speeden har det sexåriga stoet visat upp en fin startsnabbhet. I början av september fick Erik Adielsson sitta upp för första gången. Stoet fick för första gången tävla utan skor och det blev seger från ledningen med krafter sparade på 1.12,7 över 1 640 meter.
Vad säger du om lördagens start i V75-4 hemma på Jägersro?
- Det ser rätt så vettigt ut på förhand. En av tipstidningarna som ringt säger att det är lättare motstånd denna gången - och det håller jag faktiskt med om. Hon ska antingen gå lite på rulle och spurta till slut eller i spets. Hon är jättejättebra i ledningen också.
Är kort distans hennes bästa "gren" så att säga?
- Så är det. Men hon har blivit starkare och starkare faktiskt. Hon får gå med sitt helstängda huvudlag som hon visat att hon trivs med och barfota runt om. Om banan är väldigt dålig kanske vi sätter på bakskor.
Det har regnat mycket i Skåne - hur har det påverkat?
- Hon behåller sin form. Jag skulle ha kört henne på söndagen men då regnade det så mycket att vi blev tvungna att skjuta upp alltsammans. Vi åker in till Jägersro och ger henne några snabbare intervaller i början av veckan och så får hon bara lite underhållande fram till start.
Mikael Wikner