[counter] 

Antal hemsidesvisningar sedan starten mars 2012 

V75 Lördag 29 Juli HAGMYREN

 

Köp Travmasens tips med ranking, kommentarer och förslag till V86 och V75 varje vecka, och som publiceras i den lösenords skyddade fliken Travmasens Bonustips, kvällen innan spelomgången.   

Kostnaden är låga 100:-/månad, 200:- för 3 månader, eller 600:- för 12 månader, inkl.moms 

 bankgiro: 520-1116.  Annars har jag även Swedbank  8166-1,  934 966 349-3 

OBS! KOM IHÅG ATT SKRIVA ERT NAMN SOM REFERENS!!!!

OBS!!!!! KOM ÄVEN IHÅG ATT:

Meddela mig er email på travmasen@gmail.com när ni betalat så får ni inloggning direkt! 

 

 

TIPSANDELAR SÄLJES!

lagbild

Jag samarbetar med Tullinge Spel på tillsammanssidan där ni kan köpa andelar via denna länk: Travmasens Jägare  10 andelar 198:-, eller Travmasens Hoppfulla 10 andelar 264:-

 

 

 

 

 

 

 

Läge för att spika formstallet Nurmos

 

 

 

DAGENS VINNARE:

Robert Berghs stall går verkligen på högvarv för dagen och segrarna kommer i parti och minut och det gäller i stort sett lopp i alla klasser. ”Robban” kör inte själv den här gången men har satt upp Kim Eriksson bakom Highland Park (V75-1) och det tycker vi ser ut som en bra vinnare. Senast gled hästen undan i härlig stil och vann då på 1.13,3/2140a med till synes gott om krafter kvar. Det värsta hotet för hans del kan vara om han missar ledningen och blir instängd

DAGENS RYSARE:

Jeepster (V75-2) är ett sto som vi alltid haft ett gott öga till. Nu har hon ett krångligt utgångsläge och det är aldrig lätt att vinna från dubbla tillägg inom V75-spelet. Med lite tempo i loppet samtidigt som hon får lite hjälp på vägen så kommer hennes slutvarv att fälla många. Vi misstänker att Erik Adielsson mycket väl kan vara den som kommer susande längst ut på upploppet och avgör med stoet och därmed fixa hennes 13:e seger i karriären.

 

 

 

Travmasen o Årets kusk 2016 på väg ner på Hästgalan 2017

Årjäng 15 juli 2017 Travfakta.pdf

 

GP_170715_38-V75.pdf

 

 

 

 

 

 

FOSSENS BONUS HEAT 2.JPG

Inför V75 (lördag): ”Har aldrig förlorat i ledningen – bra chans”

Han är den bästa häst Magnus Jakobsson har tränat.
Nu gör Fossens Bonus debut i gulddivisionen – från ett perfekt utgångsläge.
- Han har aldrig förlorat i ledningen och gjorde sitt livs lopp senast. Det känns som en bra chans, säger Magnus Jakobsson.

Fossens Bonus har varit Färjestadstränarens stora reklamhäst de senaste åren. Den sjuårige valacken är pålitligheten själv i loppen och gör alltid jämna och fina prestationer. Han har klättrat rakt igenom klasserna och nu nått gulddivisionen. Hästen har vunnit 20 lopp på 42 starter och varit bland de tre främsta i 27 av dem. I insprungna pengar har det blivit 1,6 miljoner och noteras bör att Fossens Bonus endast har galopperat tre gånger på sina 42 starter.
- Han känns toppenfin och har varit stabil och bra hela tiden nu sedan han blev valack i fjol. Innan dess var han lite väl jobbig både mot sig själv och mot sin omgivning. Men efter det har han blivit ett strå vassare och mer reglerbar. Framförallt har hästen hållit sig fräschare och fått ett bättre liv, säger Magnus Jakobsson.
- Numera går det att ladda med honom utan att han blir het. Man kan ta upp och han är mycket mer reglerbar än tidigare. Förut fanns det bara ett läge om man tryckte iväg honom men nu är det mycket mer kontroll än tidigare.
- Det går att lita på hästen mycket mer nu. Man vet också att han alltid gör vad han kan. Det är en väldigt fin häst på alla sätt och vis. Jag fick honom i träning på hösten som treåring och han gjorde första starten för mig i januari som fyraåring. Han är den bästa häst jag har tränat.

”Gjorde sitt livs lopp senast”
I lördagens V75-omgång på Hagmyren så gör Fossens Bonus debut i Gulddivisionen. Har har fått ett perfekt läge med spår två bakom startbilen. Men redan förra onsdagen stötte han på guldhästar för första gången när han var med i V86 i Eskilstuna. Han gjorde ett mycket bra lopp då som tvåa men fick ge sig den sista biten mot Canari Match som smugit med invändigt.
- Jag tycker nog att han gjorde sitt livs lopp senast. Han fick ju gå först i tredjespår sista sexhundra metrarna och sprang med rejäl fart ända in i mål. Det var också första gången han mötte guldhästar och den som vann smög ju med invändigt och slog av oss, säger Magnus Jakobsson.
Vad säger du om lördagens uppgift i V75-3?
- Han fick ett bra spår och är ju väldigt snabb ut. När jag har laddat med honom har han öppnat riktigt vasst. Vi måste prova såklart när vi har fått det här läget men annars är hästen allround och går bra bakifrån, vilket han visade senast. 
- Det känns som en bra chans. Han har aldrig förlorat i ledningen, inte hos mig i alla fall, och taktiken är given. Det vore kul om han kunde vinna direkt i guld.
- Loppet han gjorde senast var det bästa i karriären och jag tror aldrig att han har varit bättre än vad han är nu.

”Använder aldrig jänkarvagn”
Senast tävlade Fossens Bonus barfota runt om för första gången i år. Hur blir det med balans och utrustning?
- Han gick barfota runt om i fjol ett antal gånger men på hösten blev banorna konstiga och samtidigt har han inte världens bästa fötter. Så jag har väntat på rätt läge för att köra barfota, vilket vi gjorde senast. Men hovarna ser bra ut nu så det ska inte vara några problem att köra barfota igen på lördag, förutsatt att banan inte blir stum om det blir dåligt väder och mycket regn. 
- Vi kör med norskt huvudlag som vanligt och det funkar bra och vanlig vagn. Jag använder nästan aldrig jänkarvagn på mina hästar och får en mycket bättre känsla i vanlig sulky, säger Magnus Jakobsson.